BİR ASRIN HİKÂYESİ

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı kutlandı. SANKO Holding'in ev sahipliğinde, Panorama 25 Aralık & Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi'nde, tarih ve sanat dolu bir program gerçekleştirildi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu:
Kahramanlar, büyük bir destan yazdı

25 Aralık, Gaziantepliler için büyük bir gün. Kahramanlarımızın yaptığı fedakârlıklar unutulmaz. Şehitkamil, Karayılan ve Antep savunmasının isimsiz kahramanları büyük bir destan yazdılar. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep savunmasında şehadete yürüyen şehitlerimiz ile vatan ve bayrak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünü kutluyorum.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu:
Yedi düvele karşı kazanılan bir destan
Biz, 100 yıl önce bu şehri kurtarmak için mücadele edip canlarını feda eden ecdadımızın torunlarıyız. Gaziantepliler, Kurtuluş Mücadelesi’nde büyük yokluklar çekti. Antep savunması; yokluğa, açlığa ve yedi düvele karşı kazanılan bir destandır.

Gaziantep’in bugüne kadar verdiği mücadele, azim ve kararlılığın temelinde, atalarımızın çektiği yokluk ve verdiği mücadele var. Onların mücadele ruhu genlerimize işlemiş. Gaziantep yediden yetmişe aynı ruhu taşımaya devam ediyor. Biz bu ruhla ayakta duruyoruz. 

SÖZ VERİYORUZ
Bütün Gaziantepliler olarak söz veriyoruz. Ecdadımızın bıraktığı 100 yılı nasıl sıfırdan buraya getirdiysek, biz de bizden sonra ileriye taşıyacak gençlerimize ülkeye ve dünyaya liderlik eden bir Gaziantep bırakacağız. Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, “Gazi” şehrimizin kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyorum.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu:
Gaziantep, birçok sektöre liderlik eden bir şehir 
Gaziantep, kendi şehrini kurtararak “Gazi”lik unvanını almış, destansı kurtuluş mücadelesiyle yurdumuzun her köşesindeki direnişlere örnek olmuş ve ülkede Kurtuluş Savaşı’nın temellerini atmış bir şehir. SANKO da bu yüzyıllık tarihe tanıklık etmiş bir kurum.

İstedik ki, çalışma arkadaşlarımız ve çocukları Gaziantep’e gelerek “Kurtuluş Destanı”na yerinde tanık olsunlar ve Gaziantepimizi yakından tanısın. Gaziantep’in “Gazi”lik unvanını alması kolay olmamıştır. Şehir, nüfusunun yarısını kaybetmiş; ancak mücadelesine durmadan devam etmiştir. 

MÜCADELE RUHUNU YAŞATIYORSUNUZ 
O küçücük Gaziantep “Şehitlerin kanı yerde kalmasın” diye, ayrı bir mücadele başlatmış “Ekonomik olarak savaşacağım, ülkenin lider şehirleri arasına gireceğim ve bu şehri dünyanın tanınan şehirleri arasına sokacağım” demiştir. Bunu bizim annelerimiz, teyzelerimiz geriye kalanlar ile birlikte çalışarak başarmışlardır. Bugün Gaziantep’in geldiği noktaya baktığımızda; üretimiyle, ihracatıyla dünyanın tanınmış markalarını ve dünyada birçok sektöre liderlik eden bir şehir haline gelmiştir. Bu şehir, mücadeleyi elinden bırakmadan hiçbir şekilde yılmayan insanların bir araya geldiği bir şehir. İşte şu anda ülkemizin 17 farklı ilinde, yaptığınız özverili ve örnek çalışmalarla sizler de bu mücadele ruhunu yaşatıyorsunuz. Bundan dolayı hepinize teşekkür ederim. 

SİZLER, BİZLERE YOL GÖSTEREN OLACAKSINIZ 
Ülkemizin kalkınması için gençlerimize çok iş düşüyor. Gençler, biz bu ülkeyi buralara kadar getirebilmek için çabaladık.  Bu ülkeyi daha da ileriye götürebilecek olan sizlersiniz. Şu anda sizin önünüzde inanılmaz imkânlar var. Bilgi çağında yaşıyorsunuz. Eriştiğiniz bilgiyle, ileride bizlerden çok daha iyisini başaracaksınız, ben hepinizin gözünde bu ışığı görüyorum. Bundan sonra sizler bizlere yol gösteren olacaksınız. Unutmayın ki, ne okursanız okuyun, hayatta ne yapmak isterseniz yapın; ama en iyisini yapın.

100 AİLE, TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKTI
SANKO Holding “Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında SANKO’lu 100 Aile Tarihte Yolculuğa Çıkıyor” gezi programını düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanından Gaziantep’e gelen SANKO’lu 100 aile, şehrin tarihi ve kültürel yerlerini profesyonel rehberler eşliğinde gezdi. İki gün süren gezide Kurtuluş Savaşı’nda verilen kahramanca mücadeleyi dinleyen katılımcılar, Gaziantep’in bir asırlık destanına yerinde tanık oldu.