CEO'NUN DÖNÜŞÜM AJANDASI

Belirsizliğin yeni normal olduğu, pek çok kavramın yeniden tanımlandığı şu dönemde yapılan araştırmalar gösteriyor ki şirket tepe yönetiminin ajandasındaki en önemli konu, dönüşümleri yönetebilmek. İşlerin değiştiği, yeni iş modellerinin hayatımıza girdiği, sektörlerin iç içe geçtiği günümüzde, teknoloji ve dijital dünyanın itici gücünü insan, yapı, süreç ve sistemlerine adapte edenler, önümüzdeki dönemde de yaşayacak ve büyüyecek. Bu noktadan hareketle transformasyon ajandamızda olan konularımızı gelin liderlerimizle birlikte değerlendirelim.

KOÇ HOLDİNG CEO’SU LEVENT ÇAKIROĞLU, GLOBAL OLARAK JEOPOLİTİK RİSKLERİN ARTTIĞINA, ZORLU PİYASA KOŞULLARININ VE BELİRSİZLİKLERİN HAKİM OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKİYOR VE YATIRIMA DEVAM ETTİKLERİNİ BELİRTİYOR. ÜLKER CEO’SU METE BUYURGAN, SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME DÖNÜŞÜMLERİNDEN BAHSEDERKEN 2050 NET SIFIR YOLCULUKLARINDAKİ HEDEFLERİNİ YENİLEDİKLERİNİ ANLATIYOR. HEPSİBURADA CEO’SU NİLHAN ONAL GÖKÇETEKİN, TÜRKİYE’DE E-TİCARET SEKTÖRÜNÜ KURAN VE DİJİTALLEŞMEYE LİDERLİK EDEN BİR ŞİRKET OLARAK YENİ DÖNÜŞÜM PLANINI AÇIKLIYOR. TFI TAB GIDA YATIRIMLARI CEO’SU KORHAN KURDOĞLU, DİJİTAL YATIRIMLARLA VE YAPAY ZEKAYLA DÖNÜŞÜMÜN DEVAM ETTİĞİNİ SÖYLÜYOR.

Nilhan Onal Gökçetekin 
Hepsiburada CEO’su:
“E-İHRACATLA  BAYRAĞIMIZ TÜM DÜNYADA DALGALANACAK”
Bugün bir teknoloji şirketi olarak ülkemizin yerli teknolojilerini geliştirebiliyorsak, kadın girişimciliğini destekleyip kadınların ekonomik hayata katılımlarına destek olabiliyorsak, bir kadın tarafından kurulup yönetilen bir şirket olarak ülkemizin bayrağını Nasdaq dünya teknoloji borsasında ve küresel alanda dalgalandırabiliyorsak, bu Cumhuriyet ve cumhuriyetin değerleri sayesindedir.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında e-ihracatla bayrağımızı tüm dünyada dalgalandıracağız. Türkiye’de e-ticaret sektörünü kuran ve yüz yıllık Cumhuriyet tarihinin son çeyreğinde Türkiye´de ticaretin dijitalleşmesine liderlik eden Hepsiburada olarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için ticari ve teknolojik hedeflerimizi belirledik. Cumhuriyetimizin gelecek 100 yılında da ülkemiz ve tüm paydaşlarımız için yerli teknolojiler geliştirmeye, üretmeye, yatırım yapmaya ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da Türkiye’yi teknoloji, ticaret ve e-ihracatla büyütmeye, kadın girişimciliğini, çocukları ve gençleri desteklemeye söz veriyoruz.

400 BİN İŞLETMEYİ DİJİTALLEŞTİRDİK

Kurulduğumuz 2000 yılından itibaren Türkiye’de e-ticaret ekosistemini geliştiren, pazaryeri modeliyle yüz binlerce esnafı, KOBİ’yi ve aile işletmesini dijitalde büyüten Hepsiburada olarak bugüne dek 400 bin işletmenin dijitalleşmesine liderlik ederek 5 milyon kişinin de geçimine katkı sağladık. HepsiJET, Hepsipay, HepsiAd gibi inovatif girişimlerimizle Türkiye’nin on binlerce markasının büyümesine ticari, teknolojik ve lojistik gücümüzle katkı sunduk. 2021 yılında Türkiye´nin Nasdaq´ta işlem gören ilk ve tek şirketi olduk ve Türk bayrağını global arenada dalgalandırmaya başladık. Ürettiğimiz yerli yazılım ve teknolojilerle Türkiye´nin dijital bağımsızlığı için çalışıyoruz. Kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta eşit haklara sahip olması için de önemli projelere imza atıyoruz.

E-TİCARET EKOSİSTEMİNİN BÜYÜMESİNE LİDERLİK EDİYORUZ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde büyük bir bağımsızlık mücadelesinin ardından bir milletin Cumhuriyet ile yeniden doğuşunun 100. yılını kutlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. Bugün bir teknoloji şirketi olarak ülkemizin yerli teknolojilerini geliştirebiliyorsak, kadın girişimciliğini destekleyip kadınların ekonomik hayata katılımlarına destek olabiliyorsak, bir kadın tarafından kurulup yönetilen bir şirket olarak ülkemizin bayrağını Nasdaq dünya teknoloji borsasında ve küresel alanda dalgalandırabiliyorsak, bu Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in değerleri sayesindedir. Kurulduğumuz günden bugüne ticaretin dijitalleşmesi vizyonuyla teknolojinin yıkıcı değil, yapıcı gücüne odaklanıyoruz. Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Sahip olduğumuz finansal teknoloji çözümlerimizi, lojistik, teknolojik ve pazarlama kabiliyetlerimizle hem paydaşlarımızın hem Türkiye’deki e-ticaret ekosisteminin büyümesine liderlik ediyoruz.

“YENİ YÜZYILDA IŞIK TUTACAK HEDEFLERİMİZİ BELİRLEDİK”
YERLİ TEKNOLOJİ Sektörünün en büyük yerli oyuncusu olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında, global düzene yön verecek etki ve yetkinlikte, güçlü ve yerli teknoloji şirketleri bir zorunluluk. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında bize ışık tutacak hedeflerimizi belirledik.
İHRACAT STRATEJİSİ Ülkemizin ihracat stratejisi ve hedeflerine uygun olarak, Türkiye’de sahip olduğumuz deneyim liderliğini ülkemizin dışına taşımak için de çalışacağız. Ülkemizin işletmelerini ve KOBİ’lerini e-ihracat sayesinde uluslararası piyasalara açarak ülkemizin bayrağını tüm dünyada dalgalandıracağız.
GİRİŞİMCİ KADINLAR Girişimci kadınları desteklemeye devam ederek, e-ticaretle tanıştırıp işlerini büyüttüğümüz kadınlarımızın sayısını 2030 yılına dek 120 bine çıkaracağız.Türk sporunun en büyük destekçilerinden biri olarak gençlerimizi ve çocuklarımızı sporla tanıştıracağız.
FAYDA YARATACAĞIZ Müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için fayda yaratmaya, onların yol arkadaşı olmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek 100 yılında da ülkemiz ve tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya, yatırım yapmaya, gelişmeye; teknolojiyle ve e-ticaretle üretilen katma değerin ülkemizde yatırıma ve istihdama dönüşmesi için var gücümüzle çalışacağız.

Levent Çakıroğlu
Koç Holding CEO’su:
“ZORLU KOŞULLARDA YATIRIMDA HIZ KESMEDİK”
Dünyada jeopolitik risklerin arttığı, zorlu piyasa koşullarının ve belirsizliklerin hakim olduğu bir dönemden geçiyoruz. 2023 yılında yatırımlara hız kesmeden ve kararlılıkla devam ettik.

Koç Topluluğu olarak sağlam bilançomuz, kuvvetli likiditemiz, dayanıklı ve çeşitlendirilmiş portföy yapımız, geniş tedarik zincirimiz, çevik yönetim anlayışımız ve en önemlisi de çalışma arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle 2023’ün ilk 9 ayında başarılı neticeler elde ettik.

Konsolide bazda toplam 886,3 milyar TL gelire ulaştık. Yılın ilk 9 ayında 53,5 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirdik, son 5 yılda toplam yatırım tutarımız 133,5 milyar TL’ye ulaştı.

CUMHURİYET’LE DOĞDUK ONUNLA BÜYÜYORUZ

Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyet’le doğan ve onunla büyüyen Koç Topluluğu, bir asırdır olduğu gibi bundan sonra da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu çağdaş uygarlık hedefine sarsılmaz bir bağlılıkla Cumhuriyetimize hizmet, ülkemizin ekonomik büyümesine öncülük etmeye ve toplumsal kalkınma yolunda sorumluluk almaya devam edecek. Bu anlayıştan hareketle 2023 yılında yatırımlara hız kesmeden ve kararlılıkla devam ediyoruz.

Dünyada jeopolitik risklerin arttığı, zorlu piyasa koşullarının ve belirsizliklerin hakim olduğu bir dönemden geçiyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle 2023’ün ilk 9 ayında başarılı neticeler elde ettik.

GÜÇLÜ PERFORMANS

Topluluk şirketlerimiz 9 aylık dönemde güçlü bir performans sergiledi. Tüpraş, güçlü bilanço yapısını sürdürerek hissedarlarına ikinci bir temettü dağıtımı kararı alırken, bu çeyrekte yüksek kapasite kullanım oranıyla yurt içi talebi karşıladı. Tofaş, FIAT markasıyla toplam pazardaki liderliğini bu yıl da sürdürdü. Otokar, ARMA 6x6 Zırhlı Personel Taşıyıcı araçları için yaklaşık 130 milyon Euro tutarında sipariş aldı ve askeri araçlarda ülkemizin ilk ağır sınıf insansız kara aracı ALPAR'ı tanıttı. Ayrıca yakın zamanda hidrojen yakıt hücreli otobüsü KENT Hidrojen'i Avrupa’da sergiledi. Ford Otosan, mühendislik ve üretim sorumluluğunu üstlendiği yeni nesil Ford Transit Courier ve Tourneo Courier’i Romanya’daki Craiova fabrikasında düzenlenen törenle hattan indirirken, Ford Trucks ise yakıt hücrelerinin tedariki ve geliştirilmesi konusunda proje ortaklıklarını kuvvetlendirdi ve ilk yakıt hücreli elektrikli F-MAX’i üreteceğini açıkladı.

GÜVENİ TEYİT ETTİK

Bu çeyrekte uluslararası piyasalarda ülkemize ve şirketlerimize olan güveni teyit etmemizi sağlayan işlemleri memnuniyetle gerçekleştirdik. Yılın ilk 9 ayında ülke ekonomisine 1,1 trilyon TL’yi aşan kaynak sağlayan Yapı Kredi, hem ülkemiz ekonomisine hem bankamıza olan güvenin bir göstergesi olarak uluslararası piyasalardan sağladığı kaynaklarla da ekonomimizi güçlü bir şekilde desteklemeyi sürdürdü. Banka, yılın üçüncü çeyreğinde 500 milyon dolar tutarındaki ilk sürdürülebilir Eurobond ihracına ve yaklaşık 1 milyar dolar tutarında çeşitlendirilmiş alacak hakları (DPR) işlemine imza attı. Arçelik de yine bu dönemde 400 milyon dolar değerinde Eurobond ihraç etti. İşlem, yaklaşık 2 yıldan bu yana bir özel sektör şirketi tarafından gerçekleştirilen ilk Eurobond ihracı oldu. Öte yandan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), üretim tesislerini modernize etmesi ve yeşil yatırımlarını büyütmesi için TürkTraktör ile 70 milyon Euro’ya kadar kredi kullanımı hususunda anlaşmaya vardı.

“ULUSAL VE ULUSLARARASI TAKDİR EDİLDİK”
İLK 10’DA 4 ŞİRKET Başarılarımızın ulusal ve uluslararası çapta görülüyor ve takdir ediliyor olması bizi memnun ediyor. İstanbul Sanayi Odası (İSO) 2022 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda bu yıl da listenin ilk 10 sıralamasında Tüpraş, Ford Otosan, Arçelik ve Tofaş olmak üzere 4 şirketimizle yer aldık. Öte yandan, dünyanın en büyük şirketlerinin listelendiği Fortune Global 500 araştırmasına ülkemizden giren tek şirket olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
EN İYİ İŞVEREN Başarılarımızın sadece iş ve ekonomi bağlamında olmadığını da gururla belirtmek istiyorum. Kültürel dönüşümümüzün merkezine insanı yerleştiren bir Topluluk olarak, ülkemizin ve dünyanın en iyi işverenleri arasında uzun yıllardır başarıyla yer alıyoruz. Forbes’un 7’ncisini yayımladığı ‘Dünyanın En İyi İşverenleri’ listesinde, bu yıl ülkemizi temsil eden tek şirket olmanın gururunu yaşıyoruz.
UMUT KENTLER Toplumsal yatırımlar bu yılın ana gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Koç Topluluğu olarak inşa ettiğimiz Umut Kentler ile deprem bölgesindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Topluluk şirketleriyle birlikte AFAD koordinasyonunda Adıyaman, İskenderun, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da, toplam 20 bin kişinin yaşadığı, 5 bin adet konteyner evden oluşan Umut Kentler’de, Koç Gönüllüleri’nin hayata geçirdiği projelerle kent sakinlerini yalnız bırakmıyoruz.

Mete Buyurgan
Ülker CEO’su:
“YENİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VİZYONUMUZLA BÜYÜYORUZ”
2022 yılıyla birlikte, 2050 Net Sıfır yolculuğumuzda orta ve uzun vadeli hedeflerimizi yeniledik ve 4 başlık altında topladık. İklim değişikliğiyle bağlantılı risk ve fırsatları, yönetim yaklaşımımızı, stratejimizi, risk yönetimimizi, belirlediğimiz hedefleri ve performans göstergelerini paylaşıyoruz. 2022’de 30.669 ton karbon salımının önüne geçtik.

İsrafsız şirket modeliyle faaliyet gösteriyoruz. 2022 Sürdürülebilirlik Raporumuzu yayımladık. Elektrik enerjisi tüketimimizin yaklaşık yüzde 43’ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılıyoruz. Sürdürülebilir hammadde tedarikinden ambalaj yönetimine, lojistik yönetiminden atık geri dönüşümüne kadar tüm değer zincirini kapsayan karbon yönetim programını da başlattık. Her alanda sera gazı emisyonlarını kontrol altına alarak, 2050’ye kadar net sıfır şirket olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Faaliyetlerimizin her aşamasında kaynakları israf etmeden sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda ilerliyoruz.

YENİ VİZYON

Uzun vadeli hedeflerle başladığımız sürdürülebilirlik yolculuğunda başarılı bir dönemi daha geride bıraktık. Ülker, 2014 yılından bu yana karbon salım artışı olmadan büyüyor ve 2022 yılı itibarıyla küresel gündemler, risk ve fırsatlar doğrultusunda yeni bir sürdürülebilirlik vizyonu oluşturduk. 2050 Net Sıfır yolculuğumuzda orta ve uzun vadeli hedeflerimizi yeniledik ve 4 başlık altında topladık. Bu başlıklar Dünyamız, Değer Zinciri, Çalışanlar ve Toplum. Yenilenebilir enerjiyle 30.669 ton karbon salımının önüne geçtik. Şeffaflık ilkesiyle hareket ederek, iklim değişikliğiyle bağlantılı risk ve fırsatları, yönetim yaklaşımımızı, stratejimizi, risk yönetimimizi, belirlediğimiz hedefleri ve performans göstergelerini raporumuzda paylaşıyoruz.

S&P’DE TEK TÜRK GIDA ŞİRKETİ

S&P Global tarafından hazırlanan ESG 2022 Endeksi’nde değerlendirmeye giren tek Türk gıda şirketi olduk. S&P Global ESG 2022 Endeksi’nde yer alan, dünya genelinde değerlendirilen 396 gıda şirket arasında yüzde 3’lük dilime girmeyi başardık. Yine S&P Global tarafından hazırlanan ve global şirketlerin sürdürülebilirlik performansının ölçüldüğü ‘Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi-The Sustainability Yearbook’ listesinde üst üste 3 kez yer aldık. Uluslararası Çevresel Raporlama Programı Karbon Saydamlık Projesi CDP 2022 İklim Değişikliği ve Su Güvenliği değerlendirmesinde notumuzu iki kademe artırdık ve B’ye yükselttik. Sürdürülebilir İş Ödülleri 2022’de İş Birliği- STK kategorisinde Kakao’dan Fazlası-Beyond Cocoa projesiyle ödüle layık görüldük. Çalışan mutluluğunu ve işveren markamızı güçlendirme yolunda attığımız adımlar sonucunda dünyanın önde gelen işveren markaları sertifikasyon programından, ‘Top Employers Sertifikası’nı almaya hak kazandık.

HEDEF EN ÇOK ÇALIŞILMAK İSTENEN ŞİRKET OLMAK

Çeşitliliği ve kapsayıcılığı destekleyen, mutlu ve verimli bir çalışma kültürüyle 2030 yılına kadar sektöründe en çok çalışılmak istenen şirket olmayı hedefliyoruz. Yeni işe alımlar için belirlenen yüzde 50 kadın istihdamı hedefini aşarak yüzde 52’ye ulaştırdık. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızla bağımsız ulusal ve uluslararası platformlarda takdir görmesinin mutluluğunu yaşarken, iş yapış şeklimizin merkezinde olan sürdürebilirlik anlayışımızın finansman alanında da karşılığını almak çok önemliydi. Bank of America, Coöperatieve Rabo Bank U.A. ve Emirates NBD Bank Capital Limited’in liderliğinde; JP Morgan Chase Bank, N.A, Sharjah Islamic Bank PJSC’nin ve Gulf Bank’ın da katılımıyla toplamda 248 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladık. Ayrıca Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla (EBRD) 75 milyon Euro tutarındaki kredi anlaşmasını gerçekleştirdik. Bu anlaşmalar, uluslararası bankaların ülkemize ve şirketimize olan güveninin bir göstergesi oldu. Ülker’in sürdürülebilirlikle bağlantılı ilk kredi anlaşmaları olarak ön plana çıktı.

“HIZLI TÜKETİMDE DEMİRYOLUNU KULLANAN İLK ŞİRKETİZ”
20 MİLYON TL TASARRUF Elektrik tüketimimizin yüzde 43’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağladık. Türkiye’de hızlı tüketim sektöründe demiryolu taşımasını kullanan ilk şirket olduk. Bu sayede 1.560 ton karbondioksit salımını önledik. Enerji verimliliği projeleriyle toplam 8.800 MWh azaltım gerçekleştirdik ve yaklaşık 20 milyon TL tasarruf sağladık. Birim üretim başına su kullanımımız 2014 yılına göre yüzde 39,5 azaltıldı. Ambalajlarda plastik kullanımı 170 ton, kağıt kullanımını 790 ton azaltıldı. Atıkların yüzde 97’si geri dönüştürüldü.

YÜZDE 30 SU TASARRUFU
Ülker’in ana sponsoru olduğu SKD Su Riskleri projesiyle buğdayda ilk defa kullanılan damla sulamayla ortalama yüzde 30 su tasarrufu sağladık. Ürün verimi yüzde 20 oranında arttı. Sürdürülebilir hammadde tedariki için buğday, fındık ve kakao özelinde projeleri genişleterek devam ediyoruz. Yeni işe alımlar için belirlenen yüzde 50 kadın istihdamı hedefini aştık ve yüzde 52’ye ulaştırdık.

Korhan Kurdoğlu
TFI TAB Gıda Yatırımları CEO’su:
“RESTORAN SAYIMIZI VE İSTİHDAM GÜCÜMÜZÜ ARTIRACAĞIZ”
Yerli ve bu topraklara gönülden bağlı bir şirket olarak, kendi markalarımızı yaratmanın yanında dünya markalarını yönetme ve geliştirme kabiliyetimizle kendimizi geliştiriyoruz. Misafirlerimize sunduğumuz kaliteli hizmetleri yaratıcı, yenilikçi teknoloji odaklı sistemlerle geliştireceğiz. Restoran sayımızı ve istihdam gücümüzü artıracağız.

Cumhuriyetimizin 100. yılında çok anlamlı ve değerli bir adım atmanın gururunu yaşıyoruz. TAB Gıda olarak 30 yıla yakın tarihimizde, ülkemizin adını daha da yükseklere taşıyan birçok kilometre taşımız oldu, sektörde ilkleri gerçekleştirdik. Hızlı servis restoran sektörünün lideri olduk. Deneyimimizle sektörde işletme standartlarını belirledik ve pazar trendlerini şekillendirdik. Yüzde 100’e yakını ülkemizde üretilen malzemelerle, dünya markalarını ve kendi markalarımızı daha da ileri taşıdık. Ülkemizdeki ekonomiye, istihdama ve hızlı servis restoran sektörüne katkılarımızla, ülkemizin milli gururu haline geldik ve Türkiye tarihinin TL bazında en büyük halka arzına imza attık.

YENİ YÜZYILA REKORLA

TAB Gıda halka arzıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında bir rekora imza attık ve 6 milyar 825 milyon TL halka arz büyüklüğüne ulaştık. Sektöre ve ülke ekonomisine büyük katkılar sunması hedeflenen halka arz işleminde, başvuru sayısı 5,2 milyonu buldu. 5 milyonu aşkın talep sayısıyla yine bir rekor kırdık, en büyük talebi topladık. Haklı olarak mutluyuz ve gururluyuz. Bu duyguları bize yaşatan yetkinliklerimizin farkındayız, bunları daha da güçlendireceğiz.

DÜNYA MARKALARI

Yerli ve bu topraklara gönülden bağlı bir şirket olarak, kendi markalarımızı yaratmanın yanında dünya markalarını yönetme ve geliştirme kabiliyetimizle kendimizi geliştiriyoruz. Et, ekmek ve patates gibi birçok tedariki kendi içerisinde çözen TFI ekosistem şirketlerinden aldığımız güçle uzun dönemde ülkemize ve şirketimize değer yaratan operasyonlarımızı büyüteceğiz. Halka arzımızla birlikte yeni yatırımcılarımızdan aldığımız güç ve cesaretle daha da güçleneceğiz. Misafirlerimize sunduğumuz kaliteli hizmetleri yaratıcı, yenilikçi teknoloji odaklı sistemlerle geliştireceğiz. Restoran sayımızı ve istihdam gücümüzü artıracağız.

SEKTÖR LİDERİ

TAB Gıda faaliyetlerini, çatı şirketimiz TFI TAB Gıda Yatırımları altında büyük oranda Türkiye’de olmak üzere Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 1.500’ün üstünde restoranla yürütüyoruz.  Yarattığımız 22.000’i aşkın istihdam, ekosistem şirketlerimiz ve güçlü iş ortaklarımızla Türkiye’deki her damak zevkine hitap ediyoruz. TAB Gıda’nın marka portföyünde Burger King®, Popeyes®, Arby’s®, Sbarro® ve Subway® olmak üzere beş global marka, Usta Dönerci® ve Usta Pideci® olmak üzere iki ulusal marka bulunuyor. Ayrıca, şirketin bağlı olduğu TFI TAB Gıda Yatırımları’nın Çin’de de 1.500’ün üstünde restoran yatırımı bulunuyor.

“DAHA KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ HİZMET SUNACAĞIZ”
YAPAY ZEKA Dijital yatırımlarla ve yapay zeka sayesinde daha kişiselleştirilmiş hizmetler sunacağız. Türkiye’nin lider hızlı servis restoran zinciri işletmecisi olarak yatırımcılarımızla yeni ufuklara yelken açıyoruz.

“FAYDA SAĞLAYACAĞIZ”
Halka arzımızın, ülkemizin ekonomisine, sermaye piyasalarımıza ve tüm yatırımcılarımıza büyük fayda sağlamasını temenni ediyoruz. Tüm paydaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza gösterdikleri güven ve destek için bir kez daha içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.