İŞ DÜNYASI CUMHURİYET'İN 100. YIL COŞKUSUNU KATLADI!

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI TÜM TÜRKİYE'DE VE YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER TARAFINDAN BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI. 29 EKİM 2023 TARİHİ CUMHURİYET'İN İKİNCİ YÜZYILINI BAŞLATIRKEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR ASRI GERİDE BURAKMIŞ OLDU. KUTLAMALARDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURUCUSU ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E OLAN ÖZLEM VE SEVGİ BAŞROLDEYDİ. İŞ DÜNYASI DA CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE KUTLADI. REKLAM VE BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ KAMPANYALARIYLA DESTEKLENEN İŞ DÜNYASI MESAJLARI OLDUKÇA BEĞENİLDİ. İŞTE CUMHURİYET COŞKUSUNU KATLAYAN İŞ DÜNYASI KUTLAMALARI?

“ÇOK YAŞA CUMHURİYET!"
Koç Holding, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlarken logosunu 'çok' olarak değiştirdi. Cumhuriyeti kutlamanın en güzel yolunun, çalışmak, üretmek, hayal etmek ve en iyisini başarmak olduğuna inanan Koç Holding, yayınladığı filmle “Çok Yaşa Cumhuriyet!” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 97 yılına tanıklık eden, ülkemizin ekonomik ve toplumsal gelişimine büyük katkı sağlayan Koç Holding, 29 Ekim haftasında “çok” özel bir iletişime başladı. Cumhuriyet'i kutlamanın en güzel yolunun, çalışmak, üretmek, hayal etmek ve en iyisini başarmak olduğuna inanan Koç Holding, yayınladığı filmle “Çok yaşa Cumhuriyet!” diyor.

LOGO DEĞİŞTİRDİ

Koç Holding, Cumhuriyet’e ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygısını ve minnetini ifade etmek için adını ve logosunu değiştirdi. İletişim kapsamında, Koç Topluluğu’nun tüm iştirak ve markaları da “Çok” logosunu kullanıyor. Kutlama iletişimi kapsamında hazırlanan filmin çekimleri 6 gün sürdü ve yaklaşık 2 bin oyuncu kamera karşısına geçti. Yönetmenliğini Fatih Kızılgök’ün üstlendiği filmin yapım şirketi Kala Film, yaratıcı ajansıysa Tribal Worldwide İstanbul oldu.

CUMHURİYET İLELEBET

Koç Holding ve topluluk şirketlerinin 2006’dan beri süregelen 10 Kasım Atatürk’ü Anma iletişiminin bu yılki senaryosuyla konuşan bir metin ve görsel dünyaya sahip olan 100. yıl özelindeki iletişim çalışması; çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyetimizin öne çıkan değerlerini vurguluyor. Filmin mesajlarında ve görsel dünyasında özgürlük, hayal gücü ve adalet vurguları birleştirici ve kapsayıcı bir üslupla yer alırken, Cumhuriyet’in büyüklüğünün bunların mümkün olmasına olanak sağlaması nedeniyle öneminin altı çiziliyor.

Cumhuriyetimizin 100 yıllık tarihinde hatırlanacak, kutlanacak “ÇOK” şey var!
COŞKU 81 İLDE Koç Holding; TV, dijital, radyo, sinema ve açık havayı kapsayan bütünleşik bir iletişim kampanyasıyla Cumhuriyet coşkusunu 81 ile taşıyor.
100 DEĞER “Cumhuriyet’in 100 Değeri” projesiyle de 100 gün boyunca her gün bir Cumhuriyet değerini gündeme taşımaya devam ediyor.
ÇOK ŞEY VAR Cumhuriyet’in 100 yıllık tarihini ve kazanımlarını en iyi şekilde yansıtmayı amaçlayan projeyle Koç Holding, “Cumhuriyetimizin 100 yıllık tarihinde hatırlanacak, kutlanacak çok şey var” mesajını vurguluyor.

“BU SEVDA İLELEBET” DEYİP ANITKABİR’E KOŞTULAR
Borusan, "Bu Sevda İlelebet" sloganıyla Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Anıtkabir'i ziyaret eden Borusanlılar, Atatürk’ün mirasına olan derin saygılarını ve bağlılıklarını bir kez daha dile getirdi.

Borusan Grubu, Cumhuriyet'in 100. yılında, "Bu Sevda İlelebet" mottosuyla çalışanları, yakınları ve aileleriyle Anıtkabir'e özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret, Borusan’ın Cumhuriyet'i daha da ileriye taşıma taahhüdünü temsil ederken Borusanlılar, Atatürk’ün mirasına olan derin saygılarını ve bağlılıklarını bir kez daha dile getirdi.

BORUSANLILAR ATA’NIN HUZURUNDA

Borusan Grup CEO'su Erkan Kafadar, Anıtkabir Özel Defteri'ne Cumhuriyet'in geleceğine dair umutlarını ve taahhütlerini paylaşırken "100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin nasıl zorluklarla mücadeleyle, yılmazlığınızla ve liderliğinizle kurulduğunun takdiriyle sonsuz teşekkürlerimizi sunmak için Borusan Grubu olarak buradayız. Tüm Borusanlılar olarak mirasınıza olan derin saygımızı ve bağlılığımızı bir kez daha huzurlarınızda ifade etmek istiyoruz. Türk milletine bağımsızlık ve özgürlük umudu verdiniz; bu ülkeyi çağdaş bir cumhuriyete dönüştürdünüz. Bugün, bu büyük mirası korumak ve daha da ileriye taşımak Cumhuriyet kazanımlarından biri olan Borusan’ın da en kutsal görevidir. Cumhuriyet çocuğu Borusan olarak sadece Türkiye’yi değil, dünyayı etkileyen bir lider olan sizden ilham alıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken ülkemizi bilim, teknoloji, eğitim, kültür ve sanat alanlarında öncü konuma getirerek uluslararası arenada daha da yükseklere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Birlik, beraberlik ve dayanışmayla Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da büyük bir başarı hikayesi haline getireceğimize olan inancımızı yineliyoruz” cümlelerine yer verdi.

TAV Havalimanları’nda Cumhuriyet coşkusu büyüktü
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı, Ankara Esenboğa, Antalya, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarında coşkuyla kutlandı. Alanlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

TAV Havalimanları’nın Türkiye'de işlettiği 5 havalimanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Havalimanı yolcu salonları bayraklar ve ay yıldızlı balonlarla süslendi. Tüm terminallerde bando eşliğinde milli marşlar seslendirilirken, folklor ekipleri bölgelere ait danslarla izleyenleri büyüledi. Duygu dolu anlar yaşanan bu özel günde "flash mob" ve müzik gösterisiyle Cumhuriyet coşkusunu yaşayan yolcular hatıra fotoğrafları çektirdi. Ankara Esenboğa Havalimanı'nda “Vecihi Hürkuş” canlı heykel performansı ve mozaikle Türk bayrağı ve Atatürk posteri oluşturma etkinliği büyük ilgi gördü. Antalya Havalimanı'nda ise opera sanatçıları gösterileriyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Gün boyu süren etkinlikler sırasında çocuk yolculara da ay yıldızlı balonlar dağıtıldı.

“CUMHURİYET DEĞERLERİNE SIKI SIKIYA BAĞLIYIZ”

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yaşını gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları Cumhuriyet’in ana hedefini çağdaş medeniyetlerin seviyesine ulaşmak olarak gösterirken bunun yolunun da bilimden geçtiğini vurguluyordu. Parçası olduğumuz havacılık sektörü, Cumhuriyetimiz gibi 20. yüzyılın ve insanlığın bilimsel ilerlemesinin bir sonucu olarak ortaya çıktı ve gelişti. Türkiye Cumhuriyeti’nin eşitlik, bağımsızlık ilkeleriyle ve bir asra ulaşan birikimiyle yetişen insanların emekleriyle yola çıktık ve bugün dünyanın sayılı havalimanı işletmecilerinden biri haline geldik. TAV Havalimanları olarak, Cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya bağlıyız” dedi.

CUMHURİYET’İN KADINLARI

TAV Havalimanları, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde "Cumhuriyet'in Kadınları: 1923-2023" sergisini yolcularla buluşturmuştu. Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı’nın iş birliğiyle oluşturulan ve Cumhuriyet'in 100 yılında farklı zaman, kültür, eğitim ve coğrafyalardan 50 Cumhuriyet kadınının biyografileri ve fotoğraflarından oluşan sergi Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya havalimanlarında sergileniyor.

ZORLU GRUBU’NDAN 100. YILA ÖZEL KALICI ESER: 1923 MÜZİKALİ
Zorlu Holding ve grup şirketleri, Cumhuriyet’in 100. yılında Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığı ve sorumluluğunun göstergesi olarak Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyet’e kalıcı bir sanat eseri bırakarak, Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi yapımcılığında,  “1923” müzikalini hayata geçirdi.

Zorlu Grubu, 100. yıl kutlamalarına özel Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyet’e kalıcı bir sanat eseri bıraktı. Çolpan İlhan&Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi yapımcılığında, “1923” müzikalini hayata geçirdi. Milli Mücadele ile başlayarak Cumhuriyet’in kuruluş sürecini anlatan en büyük sahne sanatları eseri olma özelliğini taşıyan “1923” müzikali ile ilgili olarak Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, şöyle konuştu: “2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı, Zorlu Grubu olarak bizim de ne mutlu ki 70. yılımız. ‘1923’ müzikaliyle Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığımız ve sorumluluğumuzu yansıtırken, Cumhuriyet’in kuruluş hikayesini yeni nesillere en etkili şekilde ve kalıcı bir eserle aktarabilmeyi istedik. Cumhuriyetimizin 100. yılı hepimize kutlu olsun.”

BANDIRMA VAPURU

Sahne üstü ve arkasında 200 kişilik bir ekiple hayata geçirilen ve hazırlıkları 18 ay süren “1923” müzikalinde, bir müze gezisi sırasında kaybolarak, kendilerini Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulan dört arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Bandırma’yı sarsan dalgalardan Meclis’in açılışına, Büyük Taarruz’dan Cumhuriyet’in kuruluşuna uzanan ve yer yer fantastik öğeler içeren serüvende, sanatseverler büyüleyici dakikalar yaşıyor. Müzikalle ilgili Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor. Toplum olarak gösterdiğimiz fedakarlıkları, kurtuluş mücadelesini, toplumun her kesiminde yapılan o büyük devrimleri hatırlayınca içimi büyük bir şükran duygusu kaplıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

“ÇOCUKLAR ANLAMALI”

“Bugün bize düşen görev Cumhuriyet değerlerini ve Cumhuriyet'in ne büyük zorluklarla kurulduğunu hatırlamak ve yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak” diyen Yüngül, “Cumhuriyet’in kurulduğu zamanın koşullarını, mücadeleyi herkesin, bilhassa da çocuklar ve gençlerin çok iyi bilmesi ve anlaması gerektiğini düşünüyorum. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı, Zorlu Grubu olarak bizim de 70. yılımız. Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığımız ve sorumluluğumuzu Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyet’e kalıcı bir sanat eseri bırakarak yansıtmak istedik. Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde daha uzun yıllar sahnelenecek müzikalin olabildiğince geniş kitlelere ulaşarak Anadolu’ya yayılması en büyük temennimiz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

İş Bankası, Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu dünyaya taşıdı
Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarına yılın başında müzelerinde ziyaretçilerle buluşturduğu “Yaşasın Cumhuriyet” sergisiyle başlayan; uluslararası “Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış” konferansı, İstanbul Maratonu sponsorluğu ve 29 Ekim’de açılışını yaptığı Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi ile sürdüren Türkiye İş Bankası, 100. yıl coşkusunu YURT DIŞINA da taşıyor.

İş Bankası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim 1923 tarihinde çektiği bir telgrafla tüm dünyaya Cumhuriyetimizi ilan edişinden aldığı ilhamla, dünyanın önemli başkentlerindeki büyük meydanlarda Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlayan çalışmalar gerçekleştirdi.

Banka tarafından Londra, Berlin, Bükreş, Delhi, Milano gibi şehirlerde yürütülen çalışmalarda; şehir meydanlarına İş Bankası imzasıyla “Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923’te dünyaya Cumhuriyetimizi ilan etti. Biz de aynı heyecan ve coşkuyla Cumhuriyetimizin 100. yaşını tüm dünyaya ilan ediyoruz” yazıldı.

RESİM HEYKEL MÜZESİ

Türkiye İş Bankası’nın uzun yıllar Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren, korunması gerekli kültür varlığı tescili bulunan tarihi bina da Resim Heykel Müzesi’ne dönüştürüldü. Resim Heykel Müzesi, Cumhuriyetimizin 100. yaşında Türkiye İş Bankası’nın Türkiye’ye armağanı olarak 29 Ekim’de kapılarını sanatseverlere açtı. Müzikten plastik sanatlara, müzecilikten kültür mirası korunması çalışmalarına pek çok alanda faaliyet gösteren İş Sanat'ın çatısı altında hayata geçirilen müzeyle, kültür-sanat rotasına önemli bir kilometre taşı daha eklenmiş oluyor. Müzenin açılışı vesilesiyle, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali ve İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ev sahipliğinde bir tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın yanı sıra kültür-sanat, iş, siyaset ve medya dünyasından konuklar katıldı.