İŞ DÜNYASININ ÇOK YÖNLÜ İNSANLARI: JONGLÖR KUŞAĞI

Her on yılda bir değişen tanımı ile kariyere yeni bir perspektif kazandıran "slash generatIon" yani "Jonglör Kuşağı" ile tanışmanın vakti geldi... Bu kuşak, "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna tek bir yanıt vermeyi ve dar alanda sıkışmayı reddediyor.

Günümüz iş dünyası, yüzyıllardır karşımıza çıkan meydan okuyuşların misliyle fazlası ile tanıştırdı bizi. Henüz yeni iş yapış şekillerini içselleştirememiş geleneksel yapıda ilerleyen tüm şirketlere, krizleri büyük bir fırsat olarak sunuyor. 

YENİ NESLİ ANLAMAK...
İşverenler; makine parkları, dijital altyapıları ve benzeri donanımlar itibarıyla bu baş döndürücü değişime uyum sağlasalar da markayı insanın yaptığını es geçerek insan kaynağına yaklaşımları tarafında o kadar çevik olamadılar. Değişim rüzgârlarını yakalayabilmek için de yeni jenerasyonları anlamak, onlara kulak vermek ve eyleme geçip bugünün gerçekleriyle yüzleşmek gerekiyor. 

2022 YILINDA DAHA GÖRÜNÜR OLACAKLAR 
Yeni bir kuşak, iş dünyasına adım atmaya başladı. Onların yetkinliklerini iyi anlamak gerekiyor. İş düyasının “Jonglör Kuşağı” ile tanışmasının vakti geldi. Özellikle Z kuşağının çoğunlukta olduğu yeni jenerasyonun aynı zamanda “Jonglör Kuşağı” da olduğunu söyleyebilirim. Her on yılda bir değişen tanımıyla kariyere yeni bir perspektif kazandıran “slash generation”, bence dilimizde daha kolay anlaşılmasını sağlayacak tanımıyla “Jonglör Kuşağı”, 2022 yılında daha görünür olacak. 
“Jonglör Nesli”, havada birkaç topu aynı anda çevirebilecek yetkinliğine sahip. Yalnızca bir kariyer yolunu benimsemeyen, bir psikolog iken bir antrenör de, bir mimarken bir gazeteci olabilen, yeni çağın multi kariyer sahibi jenerasyonu için kullanılan bir terim. 

İYİ EĞİTİMLİLER
Bugün dünya, önceki kuşaklara göre esnek çalışmayı, yaratıcılığı, girişimciliği konvansiyonel kariyer yolunun önüne koyan bir gençliğe tanıklık ediyor. İyi eğitimli bu gençler, küresel vatandaşlık yaklaşımları ve yaşamla ilgili daha fazla seçim yapma eğilimleri ile teknoloji ve yaşamı birbirine kenetliyor. Bu genç kitle, özgün tasarımları ve çizgi üstü işleri önemsiyor; yenilenmeyi, yetkinliklerini değişen koşullara göre adapte edebilmeyi başarılı olmak için vazgeçilmez buluyor. 

TEKDÜZELİĞE “HAYIR!” DİYORLAR
Bir işi yaparken başka alanda da uzmanlaşan, hayata tek değil, birçok pencereden bakan bir kuşak olan “Jonglör Kuşağı”, “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna tek bir yanıt vermeyi ve dar alanda sıkışmayı reddediyor. Yaşamlarını “Bir yolculuk” olarak tanımlayan “Jonglör Kuşağı”na göre kariyer, bu yolculuğu zengin kılmak için çeşitliliğe ve yeniliğe dair bir tutku içermeli. 
Bundan dolayı bu gençlere dikey kariyer yolları, hızla dağıtılan unvanlar ile övünmek yerine, sahici görevler, büyük sorumluluklar edinmenin yolunu açmak gerekiyor...