KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz...

M. İlker Aycı / Air India CEO’su
2015’ten bu yana sürdürdüğü THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevinden bu yıl ayrılan M. İlker Aycı, Tata Group çatısı altındaki Hindistan havayolu şirketi Air India’nın CEO’su oldu.

EĞİTİM HAYATI
Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Leeds Üniversitesi’nde “Siyaset Bilimi” alanında çalışmalar yürüttü. Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yüksek lisans derecesi aldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
2005-2011 yılları arasında Güneş Sigorta Genel Müdürü’ydü. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı da yaptı. 2013-2015 döneminde Dünya Yatırım Ajansları Birliği’nin (WAIPA) önce başkan yardımcısı, ardından da başkanı oldu.

Hakkı Orhun / MediaMarkt Türkiye Kategori Direktörü
MediaMarkt Türkiye’nin yeni hayata geçirdiği Kategori Direktörlüğü’nde, tüm ticari kategorileri, talep planlama, fiyatlandırma ve ticari pazarlama fonksiyonları bir arada yönetilecek.

EĞİTİM HAYATI
Bursa A.O.S. Fen Lisesi’ni bitirdi. İTÜ’de İşletme Mühendisliği üzerine lisans eğitimi aldı. 2000 yılında İTÜ’den mezun oldu. 

KARİYER YOLCULUĞU 
İş yaşamına Garanti Bankası’nda başladı. 2005 yılında Arçelik’e geçti. MediaMarkt bünyesine 2009’da katıldı. 2015’te ikinci kez Satın Almadan Sorumlu Kategori Grup Müdürü oldu. 

Barış Karakullukçu / İş Bankası Yeni Nesil Girişimcilik İş Kolu Başkanı
Barış Karakullukçu, İş Bankası ve iştiraklerinin girişimcilik alanındaki faaliyetlerini geliştirmesine katkı sağlayacak.

EĞİTİM HAYATI
Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri ve Koç Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine 1996 yılında IBM & SA’da (I-Bimsa) “Danışman” olarak başladı. 1997’de PricewaterhouseCoopers’ta (PWC), 2001-2005 yılları arasında Accenture’da çalıştı. 2005’te Accenture Türkiye’ye geçip, 2010’da şirket ortağı oldu. 2012-2016 döneminde Mudo Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’ydu. 2017-2018 arasında Turkcell’deydi. Ardından IBM’de, 2020’de Türk Telekom’daydı.

Cem Yıldız / VavaCars Finans Grubu Başkanı
Cem Yıldız, VavaCars’a katılmadan önce iki yıldır Red Bull CFO’suydu.

EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU 
Profesyonel iş yaşamına, 2003 yılında Ernst &Young’da başladı. 2005’te Inteltek şirketinde çalıştı. 2010’da Danone’ye, 2011’de PepsiCo’ya geçti. Yurt içi ve yurt dışında 9 yıl görev aldı.

Evren Ökmen / Qatar Airways Türkiye Ülke Müdürü
Evren Ökmen, Qatar Airways’de yıllardır Türkiye Satış Müdürü’ydü. 

EĞİTİM HAYATI
ODTÜ Psikoloji Bölümü mezunu.

KARİYER YOLCULUĞU 
Seyahat sektöründe 30 yılı aşkın bir tecrübeye sahip. American Airlines, Emirates, flyDubai, Qatar Airways ve havacılık ile bağlantılı birçok organizasyonda önemli görevlerde aktif rol aldı. 

Selin Tiftikçi Tuncer / Borusan Holding Hukuk Direktörü
Selin Tiftikçi Tuncer, Borusan Grubu’na katılmadan önce 2012-2022 yılları arasında Bankalararası Kart Merkezi’nde “Hukuk Hizmetleri ve Uyum Direktörü”ydü. 

EĞİTİM HAYATI
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 2007’de Stockholm Üniversitesi Uluslararası Ticari Tahkim Bölümü’nde yüksek lisans derecesi aldı. 2021’de Queen Mary Üniversitesi’nden Bilişim Hukuku alanında diploma aldı.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına, 2008’de Paksoy Avukatlık Bürosu’nda başladı. Kariyerine Kinstellar Avukatlık Bürosu’nda devam etti.

Hilal Eksel Merter / BSH Tüketici Ürünleri Global Marka Pazarlama Direktörü
Hilal Eksel Merter, 2018’den bugüne BSH Türkiye Pazarlama Direktörü’ydü.

EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Georgia Institute of Technology-Scheller College of Business’ta “İşletme ve Uluslararası Pazarlama” alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamladı. İngilizce ve Almanca biliyor.

KARİYER YOLCULUĞU 
SC Johnson, Anadolu Efes, Imperial Tobacco, Yıldız Holding ve BSH Türkiye şirketlerinde toplam 25 yıllık marka ve ticari pazarlama, strateji, değişim yönetimi, dijital transformasyon tecrübesine sahip.

Mahmut Temiz / Polisan Holding İK Direktörü
Mahmut Temiz, uluslararası standartlar, endüstriyel ilişkiler, kurumsal gelişim, organizasyonel gelişim, seçme ve yerleştirme, eğitim-gelişim alanlarındaki uzmanlığı ile dikkati çekiyor.  

EĞİTİM HAYATI
1996’da İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 1997’de Wittur Holding’te başladı. 2001’de geçtiği Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nda (MESS) 5 yıl boyunca çalıştı. Ardından sırasıyla Toyota Otomotiv A.Ş.’de, Cam ve Çimento Sanayicileri İşveren Sendikası’nda, Şişecam Topluluğu’nda ve son olarak da BMC Otomotiv ve Savunma A.Ş.’de görev yaptı.

Hakan Uzun / DNSSense & Roksit CEO’su
Hakan Uzun, teknoloji sektöründe 30 yılı aşkın bir kariyere sahip.

EĞİTİM HAYATI
Boğaziçi Üniversitesi MIS Bölümü’nden 1991 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) Bölümü’nden yüksek lisans derecesi aldı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Kariyerine, 1986’da İktisat Bankası’nda başladı. Siemens Nixdorf, Fujitsu Siemens, Motorola ve Avaya gibi şirketlerde çalıştı. 2012 yılında Forcepoint’te “Ülke Müdürü” olarak siber güvenlik sektörüne giriş yaptı. Infoblox, McAfee ve Cyberwise’ta görev yaptı.