KARİYER YOLCULUĞU

Ülkemizin önemli şirketlerinde üst düzey görev değişimleri yaşandı. Business Life ailesi olarak kendilerine başarılar diliyoruz......


KOÇ HOLDİNG’TE ÜST DÜZEY GÖREV DEĞİŞİMLERİ
EMEKLİ OLANLAR:

Koç Holding’te, Koç Holding CFO’su Ahmet Ashaboğlu, Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu ile Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, emeklilikleri dolayısıyla görevlerinden ayrıldı.

BAYRAĞI DEVRALANLAR:
- Koç Holding CFO’luğuna, Arçelik A.Ş. Finansman ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen
- Otomotiv Grubu Başkanlığı’na, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün
- Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanlığı’na, Koç Holding İK ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol 
- Koç Holding İK Direktörlüğü’ne, Koç Holding İK Koordinatörü Umut Günal atandı.

LEVENT ÇAKIROĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Koç
Holding CEO’su Levent Çakıroğlu: Emekli olan değerli çalışma arkadaşlarımız, uzun yıllardır sorumlu oldukları alanlardaki başarılı çalışmaları ile topluluğumuzun büyümesine ve güçlenmesine kıymetli katkılar sağlamışlardır. Görev sürelerini tamamlayan yöneticilerimizin emeklilikleri sebebiyle gerçekleşen bu değişimi, bir bayrak devri olarak görüyor, üstün gayretleri, bağlılık ve özveriyle yaptıkları kıymetli hizmetler için kendilerine teşekkür ediyorum. Koç Topluluğu olarak ülkemizin geleceğine olan inancımız ve var gücümüz ile çalışmayı sürdürüyoruz. Yeni sorumluluk alan arkadaşlarımız ile birlikte küresel büyüme vizyonumuz doğrultusunda stratejik yatırımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Bu vesileyle kendilerine başarılar diliyor ve yeni dönemin topluluğumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Güven Özyurt / Ford Otosan Genel Müdürü
Koç
Holding Otomotiv Grup Başkanı olarak atanan Haydar Yenigün’ün yerine, Temmuz 2019’dan bu yana Ford Otosan Operasyonlardan Genel Müdür Yardımcısı olan Güven Özyurt getirildi.

EĞİTİM HAYATI
Lisans ve yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Ford Otosan’a 1990 yılında mühendis olarak katıldı. Ürün geliştirme, servis ve kalite mühendisliği, ihracat ve satış planlama, Kocaeli fabrikaları proje liderliği, malzememe planlama gibi birimlerde çeşitli görevler üstlendi. 2010’da Malzeme Planlama ve Lojistik GMY., 2014’te Satın Alma GMY. oldu.

Gamze Arbak / Philips Türkiye Genel Müdürü
14 yılı aşkın süredir Philips’te farklı üst düzey rollerde görev aldı.

EĞİTİM HAYATI
1999’da ODTÜ Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yeditepe Üniversitesi’nde MBA programını tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Sağlık sektöründe klinik, satış ve pazarlama rolleri ağırlıklı olmak üzere farklı firmalarda sorumluluk üstlendi. Doğu Avrupa Bölgesi Satış Pazarlama Müdürü olarak, 2007 yılında Philips’e katıldı. 2019’da Philips Türkiye Sağlık Sistemleri Pazarlama Direktörü oldu. 2021’den itibaren Philips Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Ultrason ve Bilgisayarlı Tomografi Pazarlama Direktörü’ydü.

Elif Göktaş / Beymen Group Pazarlama ve İletişim GMY.
Elif Göktaş, hızlı tüketim ürünleri ve perakende sektörlerinde 27 yılı aşkın pazarlama tecrübesine sahip.

EĞİTİM HAYATI
ODTÜ İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılında Sabancı Üniversitesi’nde MBA’ini tamamladı. 

KARİYER YOLCULUĞU 
Çalışma hayatına, 1995’te Koç Holding’de başladı. Ardından sırasıyla AC Nielsen, Alman Schöller Dondurma, Danone, Sabancı Holding, Mey Diageo, Doğtaş-Kelebek Mobilya’da yöneticilik yaptı. Son 5 yıldır McDonald’s Türkiye CMO’suydu.

AMGEN TÜRKİYE VE GENSENTA’DA ÜÇ YENİ ATAMA
Selim Özyılmaz / Amgen Türkiye Onkoloji ve Hematoloji İş Birim Direktörü

2019’dan bu yana Gensenta Ticari Operasyonlar Direktörü olan Selim Özyılmaz, iç ve uluslararası pazarlarda iş hedeflerinin başarılması, yeni fırsatların oluşturulması, portföyün genişletilmesi gibi birçok görev üstlendi. 

EĞİTİM HAYATI
Lisans ve yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.

KARİYER YOLCULUĞU 
İş hayatına, finans sektöründe adım attı. Peppers & Rogers Group Yönetim Danışmanlığı’nda, Türkiye ve yurt dışında, alanında lider birçok firmaya yönetim kurulu düzeyinde danışmanlık desteği verdi. İlaç sektörüne Novartis ile giriş yaptı. Novartis Türkiye’de Strateji, İş Mükemmelliği, İş Geliştirme, Dijital Tanıtım gibi birçok farklı alanda sorumluluk aldı. Farklı iş birimleri arasındaki iş geliştirme fırsatlarından sorumlu Asya, Pasifik, Orta Doğu ve Afrika bölgesel direktörlüğünü yaptı. 2018 yılında, dünyanın dev biyoteknoloji şirketlerinden Amgen’a “Satış ve Pazarlama Etkinliği Kıdemli Müdürü” unvanıyla geçiş yaptı. Amgen Türkiye’de “Nefroloji İş Birimi Müdürü” olarak devam etti.

Uğraş Güngör / Amgen Türkiye Genel Tedaviler İş Birim Direktörü
Amgen
Türkiye; nefroloji, inflamasyon, kemik sağlığı ve kardiyovasküler tedavi alanlarındaki büyüme ve iş büyüklüğünü dikkate alarak “Genel Tedaviler İş Birim Kıdemli Müdürü” pozisyonunu, “İş Birim Direktörü” olarak değiştirdi. Uğraş Güngör son olarak, Amgen Genel Tedaviler İş Birim Kıdemli Müdürü’ydü.

EĞİTİM HAYATI
ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu. Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı.

KARİYER YOLCULUĞU 
Biyoteknoloji ve ilaç endüstrisinde, farklı fonksiyonlarda yöneticilik yaptı. Satış ve pazarlama yönetimi, stratejik planlama, ticari mükemmellik, dijital dönüşüm konularında uzman. Abbott’ta İş Mükemmelliği Müdürü, Novo Nordisk’te sırasıyla Dijital Pazarlama Müdürü, Ticari Mükemmellik Müdürü ve Bölge Satış Müdürü oldu. Amgen’da İmmunoloji İş Birim Kıdemli Müdürü, İnflamasyon Kidemli Ürün Müdürü, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden sorumlu İş Mükemmelliği Kıdemli Müdürü rollerinde stratejik sorumluluklar aldı. Tedavi alanlarının rekabetçi yapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve başarıyla yönetilmesinde önemli bir sorumluluk üstlendi.