MUSTAFA SELİM YAŞAR VEFAT ETTİ

Türk iş dünyasının acı kaybı... Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı, sanayici, hayırsever iş insanı Mustafa Selim Yaşar, 2 Eylül 2021 Perşembe günü, 65 yaşında hayatını kaybetti. BUSINESS LIFE ailesi olarak, merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, iş dünyasına ve Yaşar Topluluğu'na sabırlar dileriz. Başımız sağolsun...

Yaşar Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar ile Zuhal Yaşar çiftinin oğlu. 1956 İzmir doğumlu. Değerli iş insanlarımız Feyhan Yaşar ile İdil Yiğitbaşı'nın erkek kardeşi. 

BAŞARILARLA DOLU BİR KARİYER
1976’te, Paris-Academi Arqueille Sorbonne’dan, 1980’de NYU Üniversitesi’nden ve 1981’de, New York-Pace Üniversitesi İşletme-Finans Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına, 1981’de Yaşar Dış Ticaret AŞ'de başladı. 1988-1996 yılları arasında Yaşar Holding AŞ’de yönetim pozisyonunda çeşitli görevler üstlendi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, kurucu üyesi olduğu Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nde de (ESİAD) dört yıl süre ile Başkan Vekilliği yaptı. 

BİRÇOK STK’DA AKTİFTİ
2004-2009 döneminde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi’ydi. İzmir Teknopark AŞ, BDS İş Geliştirme Ltd. Şti. ve Yüzey İnşaat Taahhüt AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. 2015’ten bu yana Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Yaşar Topluluğu iştiraklerinde yönetim kurulu başkanı, başkan vekili ve yönetim kurulu üyesi olarak da sorumluluk aldı. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Aile Birliği Başkanlığı’nın yanı sıra, birçok sivil toplum örgütünde aktifti.

Yaşar Topluluğu, 74’üncü kuruluş yıl dönümünü, Kasım 2019’da kutlamıştı. Törene, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar da katılmıştı. 5, 10, 15, 20, 25 ve 30 kıdem yılını tamamlayan 46 yöneticiye sertifika verilmişti.