ÖNCÜ PROJELER İŞE DÖNÜŞÜYOR

"Bi-Fikir" ile 7 yılda, 40 binden fazla fikre ulaştık. Anadolu Grubu olarak önceliğimiz, rekabetçiliğimizi, katma değerli hizmet derecemizi ve müşteri memnuniyetini artırmak. Ekosistemimizi sürdürülebilir kılacak işlere imza atmak.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan:
Fikirlerimizi, öncü projeler ile işe dönüştürüyoruz

Son birkaç yıldır süregelen, teknolojik dönüşüm, e-ticaret, yapay zekâ, siber güvenlik, dijital ödeme sistemleri ve perakende teknolojileri, omnichannel (çok kanallı) müşteri deneyimi gibi trendler ivmelenerek gelişiyor. Salgın kaynaklı belirsizliklerin devam ettiği yüksek istikrarsızlık ortamında, yenilikçi fikirlerimiz ve uygulamalarımız ile grubumuzu bu hususlarda rekabette öne çıkaracak çözümler bulma odağımızı yitirmiyoruz. Her koşulda, daha iyisini başarmak için çalışmaya, fikir üretmeye ve fikirlerimizi işe dönüştürdüğümüz öncü projelere imza atmaya devam edeceğiz.

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu:
Yeniliği, her zaman cesurca destekliyoruz
“Bi-Fikir”, Anadolu Grubu’nun girişimci ruhu ve yeniliğe dönük yüzünün en önemli simgelerinden biri. Anadolu Grubu’nda yeniliği her zaman cesurca destekliyoruz.

Değerlerimizin temelinde, gelişime öncülük etmek ve denemekten korkmamak var. Bu noktada çalışanlarımızı, değişimi kucaklayan fikirler üretmeye teşvik ediyoruz. Ürettiğimiz fikir, proje ve değerler ile aslında hepimizin ortak geleceği için çalışıyoruz. 
İşimize değer katacak ve bizleri geleceğe taşıyacak yenilikçi ve sürdürülebilir ürünler, hizmet modelleri ve iş modelleri hayata geçirmek de en önemli önceliklerimiz arasında. Ortak aklımıza katılan her fikir, her proje değerli. Geleceğimiz için üretmeye ve bu konuda birbirimizi, özellikle de gençlerimizi teşvik etmeyi sürdüreceğiz.

ÇALIŞANLARIN “Bİ-FİKİR”İ VAR
Anadolu Grubu, inovasyon programı “Bi-Fikir” kapsamında, çalışanlarının yenilikçi fikirlerini ödüllendirmeye devam ediyor. 7’ncisi gerçekleştirilen “Bi-Fikir”de 8 finalist, dijital “Bi-Fikir Festivali”nde projelerini tanıttı. Bu yıl “Mucitler” kategorisinde “Akıllı Fabrika” projesi ile Anadolu Isuzu, “Kaşifler” dalında ise “1500kelime.com Platformu” projesiyle Adel Kalemcilik birinci oldu. 

780 milyon TL’lik değer yaratıldı
“Bi-Fikir” ile 5 bin 938 hızlı uygulama ve 2 bin 177 proje hayata geçirildi. 7 yılda yaratılan toplam değer, 780 milyon TL’yi aştı. “Bi-Fikir”e başvuran her 5 fikirden biri gerçeğe dönüşüyor. 2015’te Türkiye’de başlatılan ve yurt içinde tüm Anadolu Grubu şirketlerine yayılan çalışmalar, yurt dışı operasyonlarının katılımıyla daha da büyüdü. “Bi-Fikir”, 3 yıldır, üniversitelerde de faaliyetlerini sürdürüyor. “Bi-Fikir KAP” ile 165 üniversitede, 1.595 öğrenciden 763 proje önerisi toplandı.