SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Hayat Holding biyoçeşitliliğe dikkat çekiyor... Otokoç Otomotiv ve ecording iş birliği kapsamında, Otokoç ve Otokoç 2. El'den satın alınan her araç, ecoDrone'lar yardımıyla ağaçlandırılması zor alanları tohum toplarıyla buluşturacak. İş birliğiyle dev bir orman yaratmak hedefleniyor.

Hayat Holding biyoçeşitliliğe dikkat çekiyor
Her yıl 22 Mayıs, biyoçeşitliliğin insan kaynaklı birçok sebepten dolayı azaldığına dikkat çekmek amacıyla Dünya Biyoçeşitlilik Günü olarak kutlanıyor. Hayat Holding, “Hayata İyi Bakarız” ekolojik okuryazarlık projesiyle öğrencileri biyoçeşitlilik konusunda eğitiyor.

İklim değişikliği, kirlilik, habitata verilen zarar ve daha birçok sebepten dolayı dünyada bulunan canlı çeşitliliği günden güne azalıyor ve birçok canlının nesli tükeniyor. Ekosistemlerin işleyişini sağlayan ve doğadaki tüm canlıların yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olan biyoçeşitliliğin azalması, ekosistemin dengesini bozuyor ve bu da besin zincirinin bozulması, iklim değişikliği, enerji ve su kaynaklarının azalması, hastalık ve zararlıların yayılması gibi sorunlara yol açıyor.

HEDEF EKOLOJİK OKURYAZAR NESİL

Sadece biyoçeşitlilik değil, ekosistemin işleyişini bozan tüm doğa olaylarına karşı bilinçli ve farkındalığı yüksek, yani ekolojik okuryazar bireyler yetiştirmek sürdürülebilir bir geleceğin anahtarı. Ekolojik okuryazarlık, biyoçeşitliliğin azalması gibi önemli çevresel sorunları anlamak, doğal kaynakları sürdürülebilir bir şekilde yönetmek ve çevreye duyarlı kararlar almak için hayati önem taşıyor. Bu gerçekten hareketle Hayat Holding, ekolojik okuryazar nesiller yetiştirmek için başlattığı proje kapsamında “Biyoçeşitlilik” başta olmak üzere “İklim Değişikliği” “Sürdürülebilirlik” konularıyla ilgili uzmanlar tarafından hazırlanan eğitim içerikleriyle 3. ve 4. sınıf öğrencilerini ve ailelerini bilinçlendiriyor.

“KOLEKTİF BİLİNCE İHTİYACA VAR”

Dünyanın ve canlıların yaşamlarına sağlıklı şekilde devam etmesi ve biyoçeşitliliğin korunması için kolektif bir bilinç oluşturarak harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Hayat Holding Global Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Çağlayan Kent, “Bizler biyoçeşitliliği ‘yaşam kütüphanesi’ olarak tanımlıyoruz. Bugün yaşadığımız gezegende bizim dışımızda yaşayan yaklaşık 2 milyon tanımlanmış tür var. Ancak bu yaşam kütüphanesindeki her bir tür hızla azalıyor ve bu durum ekosistemin işleyişini tehdit ediyor. Örneğin Türkiye'nin en büyük kuş türü olan ‘Toy’, İran parsının Anadolu'da yaşayan alt türü olan ‘Anadolu Parsı’ ve soğuk iklimlerde bulunan ‘Ters Lale’ bunlardan sadece birkaçı. Yaşam kütüphanemizdeki türlerin çeşitliliğini koruyabilmek ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için ortak bir bilinç oluşturulmalı, ekolojik duyarlılığa sahip nesiller yetiştirmeliyiz. Hayat Holding olarak eğitim gibi güçlü bir aracı kullanıyor, bilinçli bir toplum yaratma hedefiyle projeler geliştiriyoruz” dedi.

BİYOÇEŞİTLİLİĞİ OYUNLARLA ÖĞRENİYORLAR

Biyoçeşitliliğin önemini anlatma, iklim değişikliği farkındalığına katkıda bulunma, gezegendeki kaynakların kıtlığına dikkat çekme, kaynakları koruma ve bilinçli tüketmeye yönelik davranışları geliştirme hedefiyle yola çıkan “Hayata İyi Bakarız” ekolojik okuryazarlık projesi, oyun ve görsel aktivitelerle zenginleştirilmiş müfredata uygun içerikleriyle, çocukları erken yaşta eğiterek farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor. Çağlayan Kent, “Çocukların, ekolojik okuryazarlık konularını yaşlarına göre oyun yoluyla öğrenmeleri, kalıcı olması adına en verimli araç. Yeni eğitim öğretim yılında yepyeni şehirlerde ekolojik okuryazar nesiller yetiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

ORMANLARA "CAN" VEREN İŞ BİRLİĞİ
Otokoç Otomotiv ve ecording iş birliği kapsamında, Otokoç ve Otokoç 2. El‘den satın alınan her araç, ecoDrone’lar yardımıyla ağaçlandırılması zor alanları tohum toplarıyla buluşturacak. İş birliğiyle dev bir orman yaratmak hedefleniyor.

Topluma fayda sağlamayı birincil öncelik olarak amaç edinen Otokoç Otomotiv, bu alandaki adımlarını yeni uygulamalarla devam ettiriyor. Son olarak ecording ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, Otokoç ve Otokoç 2. El‘den satın alınan her araç için müşterilerin tercihi doğrultusunda karaçam ve kızılçam tohum topları ecoDrone’lar yardımıyla ağaçlandırılması zor alanlarla buluşturularak dev bir ormana hayat veriyor.

PAYDAŞLARI DA DAHİL EDİYOR

Duyarlılığın ön planda olduğu projeleri işlerinin önemli bir parçası olarak gördüklerini ve faaliyetlerini bu yaklaşım doğrultusunda planlayarak hayata geçirdiklerini belirten Otokoç Otomotiv Pazarlama ve Dijital Platformlar Lideri Esra Arslanbaş Kaynak, görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Bizi biz yapan değerlerimiz doğrultusunda, çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu bağlamda ecording ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinden ötürü mutluluk duyuyoruz. Tohum toplarını, ağaçlandırılması zor alanlarla buluşturarak dev bir ormana hayat verecek bu projenin paydaşları arasına müşterilerimizi de katarak, bu alandaki katkılarımızı daha da ileriye taşıyoruz. Yaşadığımız için sorumlu olduğumuz bu evrende üzerimize düşeni yerine getirme bilinciyle sürdürülebilirlik çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle, doğaya ve ekosisteme saygılı, sorumluluk bilinciyle hareket eden bir şirket olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü içtenlikle kutluyoruz.”

“QR KODU OKUTMAK YETERLİ”

Otokoç ve Otokoç 2. El’den araç satın alan müşterilerin tercihlerine uygun tohumların doğayla buluşmasını sağlamak için satış esnasında kendilerine verilen QR kodu okutarak, ilgili adımları takip etmeleri yeterli. Sonrasında Otokoç Otomotiv ile küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir ve inovatif çevre teknolojileri geliştiren bir sosyal girişim olan ecording iş birliği çerçevesinde, ecoDrone’lar tercih edilen türdeki tohum toplarını ilgili alanlara bırakarak ağaçlandırma sürecini başlatıyor.