TÜRKİYE İŞ BANKASI VE TMOK'TAN GÜÇ BİRLİĞİ

Türkiye İş Bankası ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Fransa'nın başkenti Paris'te, 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 33. Yaz Olimpiyat Oyunları için iş birliğine gitti. Banka, Paris 2024'te ülkemizi temsil edecek milli sporcularımıza yol arkadaşlığı yapmak üzere TMOK'a resmi destekçi oldu.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran:
2024’te hem olimpiyat hem“100. Yaş” heyecanını yaşayacağız
İnanıyorum ki, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile beraber yürüyeceğimiz bu yolculukta hepimizi gururlandıracak, sevindirecek başarılara birlikte imza atacağız. Bu başarılar, sadece skor veya madalya ile ölçülmeyecek. Çünkü biz gençlerimizin yeniden hayâl kurabilmesi, gençlerimize örnek olacak yeni rol modeller yetişmesi için bu anlamlı yola çıkıyoruz.


Önümüzde, olimpiyat rüzgârının eseceği 3 yıllık güzel bir dönem bizleri bekliyor. Gençlerimize bu yolda daha fazla imkân sağlamak, çocuklarımıza spor alışkanlığı kazandırmak, küçük yaşlarda olimpik değerlerle buluşturmak ve “olimpik insan” kavramını ülkemizde de yaygınlaştırmak için TMOK ile güzel bir iş birliğine gittik. Olimpiyat ruhu ile İş Bankası’nın çalışma ruhu birbirine çok yakın.

2024 yılı olimpiyatları, iklim pozitif ve toplumsal cinsiyet eşitliğinde ilklere imza atması açısından şimdiye kadar düzenlenenlerden farklılaşıyor. Olimpiyatların, Türkiye ve İş Bankası açısından ayrıca bir önemi bulunuyor. Ülkemizin dâhil olduğu ilk olimpiyat oyunları, Paris 1924’tü. 1924, bankamızın da kurulduğu yıl. Bu tarihten bir asır sonra büyük bir gurur ve mutlulukla kutlayacağımız 100. yaşımıza denk gelen 2024’te hem yeni yaşımızın hem de olimpiyatların heyecanını bir arada yaşayacağız.

TMOK’un ve katkı sunan kurumların çabalarını görüyorum. Bu gücün İş Bankası’nın gücüyle birleştiğinde, olimpiyatlarda çok güzel sonuçlar elde edileceğine inanıyorum. Kapsayıcılığa, katılımcılığa ve değer yaratmanın sürdürülebilir olmasına çok önem veriyoruz. Kendimizi hep maraton koşucusuna benzetiyoruz. Her konuya uzun vadeli bakıyoruz. 2024 Olimpiyatları da çiçek yetiştirmeye, ağaç yetiştirmeye benziyor.

Prof. Dr. Uğur Erdener ile Hakan Aran, Paris 2024 Olimpiyatları’na ilişkin projelerini, BUSINESS LIFE Genel Yayın Yönetmeni Seyfettin Bayram (en sağda) ile paylaştı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener:
Büyük gurur ve memnuniyet duyuyorum
Topluma hizmet etmek ve değer katmak için uzun yıllardır çalışan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve İş Bankası iyi bir güç birliği yarattı.

İki köklü kurumun güç birliğini yerinde kılan birçok neden var. İş Bankası’nın Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk milli bankası olması gibi, TMOK da ülkemizin olimpik hareket içerisindeki ilk ve tek milli kuruluşu.

Kıt kaynaklara rağmen, yeni cumhuriyetin 1924 Paris Olimpiyat Oyunları’nda temsili için Ocak 1924’te Bakanlar Kurulu kararı ile ödenek ayıran Ulu Önderimiz Atatürk’ün talimatıyla aynı yılın ağustos ayında da vatanı yükseltecek tedbirlerin başı olarak gördüğü İş Bankası kuruldu. Geçen süre içerisinde, her iki kuruluş da gelişimlerinin temellerini ortak değerlere dayandırdı. İş Bankası gibi çeşitlilik ve kapsayıcılık kültürüne sahip olan TMOK da faaliyetlerini Türk sporunun paydaşlarıyla iş birliği içerisinde yürütmeye özen göstermekte, ülkemizin sporda sürdürülebilir başarıya ancak sporun tüm aktörlerinin birlikte yaratacakları sinerjiyle ulaşacağına inanmakta. Her iki kurum da paydaşlarla yaratılan değerleri, sosyal sorumluluk projeleri vasıtasıyla gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmayı amaçlamakta. Bankanın TMOK ile iş birliği yapmasından büyük gurur ve memnuniyet duyuyorum.

İlk olimpiyat şampiyonu İş Bankası çalışanı
1936’da, Berlin’de ilk olimpiyat şampiyonumuz olan Yaşar Erkan, Amsterdam 1928 ve Berlin 1936’da çeşitli dereceler elde eden Mehmet Çoban ile Londra 1948’da, 1949’da Avrupa’da ve 1951’de dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Yaşar Doğu, aynı zamanda İş Bankası’nın kıymetli çalışanları...

Vehbi Koç Vakfı ve İş Bankası’nın Etki Girişimciliği Programı’na 6 girişim seçildi
Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye İş Bankası iş birliğiyle, daha yaşanabilir bir dünyayı odağına alan girişimleri desteklemek üzere hayata geçirilen Etki Girişimciliği Programı’na (EGP), 6 teknoloji tabanlı girişim seçildi. Mayıs-Eylül 2022 dönemindeki yoğun mentorluk süreci 3 aşamadan oluşacak ve 16 hafta sürecek. Blueit, Plantric, Senyorapp, Togi Teknoloji, Tospaa ve Walkino adlı girişimler, KUSİF (Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu) uzmanlarından etki kavramı, etkinin artırılması ve ölçümü konusunda eğitim alacak.

PROGRAMIN AMACI: Etki Girişimciliği Programı; nitelikli eğitim, sağlık ve kaliteli yaşam, iklim, erişilebilir ve temiz enerji, sürdürülebilir şehir ve topluluklar gibi alanlarda çevresel ve sosyal etki yaratan veya yaratma potansiyeline sahip teknoloji tabanlı girişimlerin ölçeklenmesine destek olmayı amaçlıyor. Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS ve İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı tarafından, Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA) katkılarıyla yürütülüyor.