TÜRKİYE'DE BİR İLK...

Eylül 2017'de temeli atılan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi 26 Ocak 2020 tarihinde açıldı. Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında, Göztepe ile Beşiktaş arasındaki karşılaşmaya ev sahipliği yapıldı. İzmir temsilcisi Göztepe'nin mabedinin saha ve tribün aydınlatmaları, SIgnIfy tarafından gerçekleştirildi. 25 bin 35 kişi kapasitesi stat, aynı zamanda Türkiye'nin ilk dinamik LED aydınlatmalı stadyumu. İlk maç gününde futbolseverler tarafından da büyük ilgi gördü.

SIGNIFY TÜRKİYE SATIŞ DİREKTÖRÜ SANER KIRIK:
BİR İLKE İMZA ATMAKTAN GURUR DUYUYORUZ
Signify Türkiye olarak, Göztepe Stadyumu’nun saha ve tribün aydınlatmalarını gerçekleştirmenin büyük gururunu yaşıyoruz. Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin, Türkiye’nin ilk dinamik LED aydınlatmalı stadyumu olmasına katkı sunup, bir ilke imza atmaktan kıvanç duyuyoruz. Gelecekteki benzer projeler için örnek bir çalışma oldu.


IŞIĞIN MİSYONU FARKLI

Aydınlatma, bir spor tesisi için oldukça önemli; ama çoğu zaman gözden kaçan bir unsur. İyi kurulmuş bir sistem, oyun alanını aydınlatmaktan çok daha fazlasını yapar. Seyircilerin saha içini daha net görmesiyle alınan keyfi artırır. Yayın kalitesinin yükselmesinde ve karşılaşmaları televizyondan ya da ekrandan takip eden sporseverlere çok daha iyi bir hizmet sunulmasına önayak olur. Söz konusu proje, Türk spor endüstrisinde kalitenin de yükselmesine katkı sağlaması açısından öncü bir misyona sahip.


AYDINLATMADA DÜNYA LİDERİ 

Signify (Euronext:LIGHT); profesyoneller, tüketiciler ve Nesnelerin İnterneti (IoT) için aydınlatmada dünya lideri. Philips ürünleri ile birlikte Interact bağlantılı aydınlatma sistemleri ve veri etkin hizmetler ticari değer yaratırken, evlerde, binalarda ve şehirsel alanlarda yaşam kalitesinin artırılmasına yardımcı olur. 2018 yılında 6.4 milyar Euro değerinde olan satışları ve 70’ten fazla ülkede yaklaşık 29 bin çalışan ile “daha aydınlık yaşamlar” ve “daha iyi bir dünya” için ışığın olağanüstü potansiyelini açığa çıkarıyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde iki yıl üst üste Endüstri Lideri seçildi.


ASYA PAZARINA AÇILMANIN YOLU ÜRETİMDE YÜKSEK HIZLI VE GERÇEK ZAMANLI İLETİŞİMDEN GEÇİYOR
Sanayi 4.0 evresinde her geçen gün kişiselleşen tüketici ihtiyaçlarının hızlı ve verimli bir şekilde karşılanması için akıllı fabrikalar gittikçe daha önemli hale geliyor. Akıllı üretimin temelini ise müşteriden tedarikçiye kadar tüm süreç boyunca yüksek hızlı haberleşme ve kontrol oluşturuyor. Bu noktada devreye giren Asya’nın önde gelen açık endüstriyel haberleşme platformu CC-Link; Avrupa, Amerika veya başka bölgelerde faaliyet gösteren şirketlere Asya’ya açılmak ya da bu pazardaki işlerini büyütmek konusunda büyük avantaj sağlıyor. 

CC-Link uyumlu ürün üreticileri ve CC-Link kullanıcılarını aynı çatı altında toplayan CLPA (CC-Link Partner Association), Asya'ya Geçit Kapısı Programı ile üyelerini ürün geliştirme, uyumluluk ve pazarlama konularında destekliyor. Dünyanın ilk ve tek gigabit hızında çalışan haberleşme platformu CC-Link’in kapsamının genişletildiğine dikkati çeken CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, endüstriyel açık ağ çözümleri sunmak üzere geliştirilen CC-Link IE TSN’de, gigabit bant genişliğinin Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisiyle birleştirildiğini belirtti.

Günümüz tüketicilerinin kişiselleşmiş ürün taleplerine cevap verebilmek için fabrikaların en kısa sürede dijital dönüşüm süreçlerini başlatmaları gerekiyor. Yüksek hızlı kontrol ve haberleşme sistemlerinin büyük önem kazandığı bu süreçte, Asya’nın önde gelen açık endüstriyel haberleşme platformu CC-Link; Avrupa, Amerika veya diğer bölgelerde faaliyet gösteren şirketlere Asya’ya açılmak ya da bu pazardaki işlerini büyütmek konusunda önemli avantajlar sağlıyor. CC-Link uyumlu ürün üreticileri ve CC-Link kullanıcılarını aynı çatı altında toplayan CLPA (CC-Link Partner Association), Asya'ya Geçit Kapısı Programı (G2A-Gateway to Asia) ile üyelerini ürün geliştirme, uyumluluk ve pazarlama konularında destekliyor. 


DÜNYANIN İLK VE TEK GIGABIT HIZINDA ÇALIŞAN ENDÜSTRİYEL HABERLEŞME PLATFORMU 

Sanayi 4.0 sürecinde robotlar dahil, üretim hattındaki tüm makine ve sistemlerin birbiriyle çok hızlı bir şekilde haberleşmesi gerektiğine işaret eden CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, merkezi Japonya’da bulunan CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE’nin, otomasyon alanında dünyanın ilk ve tek gigabit hızında çalışan açık endüstriyel haberleşme platformu olarak Sanayi 4.0 uygulamaları için ideal çözüm sunduğunu söyledi.

ÜRETİM SİSTEMLERİNDE GERÇEK ZAMANLI İLETİŞİM 
CC-Link IE’nin, ilk 1Gbps Ethernet tabanlı açık endüstriyel ağ olarak 2007 yılında hayata geçirildiğini bildiren Tolga Bizel, sözlerine şöyle devam etti: “CC-Link IE genel giriş/çıkış kontrolü olarak başladıktan sonra CC-Link IE TSN ile birlikte hareket ve emniyet kontrolü de eklenerek uygulamanın fonksiyon ve kapsamı genişletildi. Zaman paylaşımı metoduyla farklı protokolleri birleştiren standart Ethernet’in geliştirilmiş versiyonu olan Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olan CC-Link IE TSN, üst düzey IT sistemiyle entegre edildiğinde ve diğer açık ağlarla birleştirildiğinde dahi üretim iletişimi katmanında gerçek zamanlı iletişim sağlayan TSN teknolojisini destekliyor.’’

CLPA TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ SANAYİCİLERE DESTEĞE HAZIR
CLPA üyelerinin hiçbir ücret ödemeden CC-Link ile ilgili en güncel teknolojik bilgilere erişebildiğini vurgulayan Tolga Bizel, Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketleri detaylı bilgi almak için CLPA Türkiye temsilciliği ile iletişime geçmeye davet ediyor.
CLPA Üyelik Türleri ve Başvuru Formu İçin; https://eu.cc-link.org/tr/clpa/members