TÜRKİYE'NİN CİNSİYET EŞİTLİĞİNE DAYALI İLK FONUNA ANLAMLI İLGİ

Türkiye İş Bankası'nın iştiraki İş Portföy ile Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM) iş birliğiyle hayata geçirilen "İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu", "Türkiye'de iş hayatında cinsiyet eşitliğine dayalı ilk ve tek yatırım fonu" özelliğini taşıyor. 8 Mart 2021 Dünya Kadınlar Günü'nde, Borsa İstanbul'daki gong töreniyle yatırımcılara sunulan fona, bir yılda 1.800'e yakın yatırımcı katıldı. Birinci yıl vesilesiyle "Daha Eşitlikçi Bir Dünya" konulu hibrit bir panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğü, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı&UNESCO Toplumsal Cinsiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü Sahibi Prof. Bertil Emrah Oder üstlendi.


İş Bankası Sermaye Piyasaları Müdürü  Işıl Dadaylı:
Cam tavanların kırılmasına yönelik adımlar, çarpan etkisi yaratır

Fon aracılığı ile kadınların ekonomik hayatta daha fazla değer yaratmasının önünü açmayı, istihdam ve yönetimde daha fazla söz sahibi olmalarına imkân verecek araştırmaları desteklemeyi amaçlıyoruz.

Şirketlerin yurt içi ortaklık paylarına yatırım yapan fondan elde edilen gelirin yarısı, “KOÇ-KAM UNESCO Kürsüsü-İş Bankası Kadın Araştırmaları ve Kadın Liderliği Burs Programı” üzerinden araştırmalara ve bursiyerlere aktarılacak. Fon üzerinden kadın araştırmalarının geliştirilmesi ve kadın liderliğinin güçlendirilmesine katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

UMUTLUYUZ
İlk yatırımı 10 milyon TL ile İş Bankası’nın yaptığı fona, 1 yılda 1.800’e yakın yatırımcı katıldı. Kadınlara fırsat eşitliği sağlayan şirketlerin desteklenmesi noktasında hepimizi heyecanlandıran ve umutlandıran bu gelişme,  ne kadar doğru bir adım attığımızın da güzel bir göstergesi. Gerek iş dünyasında gerekse toplumda kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, cam tavanların kırılmasına yönelik atılacak her adım, alınacak her inisiyatif, çarpan etkisiyle daha geniş kitlelere nüfuz edecektir. Her kurum ve birey bu anlayışla hareket ederse bu değişim daha hızlı olacaktır.

12 BİN KADIN ÇALIŞAN
“İş Portföy İş’te Kadın Hisse Senedi Fonu”, İş Bankası’nın kadına dair duruşunun sadece bir parçasını oluşturuyor. Esasında İş Bankası, daha kurulduğu ilk yıllardan itibaren sergilediği eşitlikçi yaklaşımı ile hem sektörde hem ülkemizde örnek, öncü bir kurum oldu. Her alanda ve her kademede hiçbir ayrımcılığa müsaade etmeyen, bir kurum kültürü halini almış geçmişten süregelen bir anlayışı var. Şu anda 12 bin civarındaki kadın çalışanımız ile ülkemizde en fazla kadın çalıştıran kurumların başında yer alıyoruz. Tüm çalışanlarımız arasında kadınlar %55’lik orana sahip. Yönetici kademesindeki kadınlarımızın oranı da %45. Bu tablo, insana ve kadına verdiğimiz değeri göstermesi açısından kıymetli.

Koç Üniversitesi Rektör Vekili ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı:
Bilimin sürdürülebilirliği, bilginin erkek-kadın ayırımı yapmadan aktarımıyla sağlanabilir

Daha eşitlikçi bir dünya için Koç Üniversitesi’nde bu konularda yapılan araştırmalar ve eğitimlerin yanı sıra, üniversitenin işleyişinde kadınların lider pozisyonlarında olmaları ile rol modeliz.

Koç Üniversitesi ailemizde bulunan binlerce kadının -öğrenciler, akademisyenler, idari çalışanlar, mezunlar, kurul üyeleri, bağışçılar ve diğer paydaşlarımız- ayak izleri, okulumuzun her yanına, her alanına dağılmış durumda ve ben de bu grubun bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Genç üniversitemizin tarihinde ilk defa akademik yöneticilerin çoğu çok yetenekli ve başarılı kadınlardan oluşuyor. Bilimin sürdürülebilirliğinin, bilginin yeni nesillere erkek ve kadın ayırımı yapmadan eşit olarak aktarılması ile sağlanabileceğini hiç bir zaman unutmamalıyız.

İLHAM VERİYOR
İş dünyasında yatırımcılar artık sadece yatırım fonları getirisine bakmıyor, kendi değerlerini temsil edecek fonlara yatırım yapmak istiyor. Bu amaçla dünyada değişik örneklerini gördüğümüz bu sosyal odaklı fonların ülkemizdeki en güzel ve ilham veren örneklerinden biri “İş’te Kadın Hisse Senedi Fonu”. Bir yılın sonunda fonun getirisinin, BIST TUM Getir Endeksi ile karşılaştırdığımızda daha yüksek olduğunu görüyoruz.  Bu gösterge de kadınları iş dünyasının önemli ve ayrılmaz bir parçası görüp yönetimlerinde kadınlara yer veren şirketlerin başarısına işaret ediyor. 

“Birlikte geliştiren kadınlar açığı kapatacak”

UP School Kurucu Ortağı & İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı mezunu
Melike Aydın: Kadın istihdamında geometrik büyüme yakalamalıyız

Dünya Ekonomik Forumu “Küresel Cinsiyet Eşitsizliği 2021” raporuna göre, dünya çapında cinsiyet eşitsizliğine ilişkin farkın kapatılabilmesi için 135 yıla daha ihtiyaç var. Teknoloji istihdamında cinsiyet eşitsizliğini kapatmak için 135 yıl beklemek istemiyorsak, yine teknolojiyi kullanarak kadın istihdamında geometrik büyüme yakalamalıyız. Birlikte geliştiren ve birbirini geliştiren kadınlar bu açığı kapatacak.

İŞ’TE FONUN ÖLÇÜTLERİ:
Fon, kadınların istihdam ve yönetimde söz sahibi olmalarını destekleyen şirketlerin yurt içi ortaklık paylarına yatırım yapıyor. Fona dahil edilebilecek şirketlerin seçiminde; yönetim kurulunda en az bir kadın üye bulundurma, yönetiminde karar verici pozisyonda kadın yönetici bulundurma, KOÇ-KAM danışmanlığı kapsamında oluşturulacak diğer halka açık bilgilerin içeriğini sağlama gibi kriterler dikkate alınıyor. Bu kriterlerden en az ikisini sağlayan şirketlerin yurt içi ortaklık payları, fonun yatırım yapılabilir pay senedi havuzunda yer alıyor. 

Kadın çalışan oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olması, aile iş yaşamı dengesinin gözetilmesi, cinsiyet eşitliği ve eşit ücret politikalarının benimsenmesi, işe alım süreçlerinde eşitlikçi yaklaşımın benimsenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği projelerine destek sağlanması  KOÇ-KAM tarafından belirlenen ölçütlerden bazılarını oluşturuyor.