YILDIZ HOLDİNG'TEN 100. YIL COŞKUSU

Yıldız Holding'in her yıl Kasım ayında kutladığı geleneksel "Mutlu Et Mutlu Ol Günü"ne bu yıl, CUMHURİYET'İN 100. yılı coşkusu damga vurdu. Gün boyu gerçekleştirilen toplumsal fayda odaklı faaliyetlerin yanı sıra, sanatın her alanına katkı sağlayan Yıldız Holding, bu yıl, arkeolojik eserlerin yer aldığı yeni koleksiyon sergisinin açılışını da gerçekleştirdi.

Yıldız Holding “Mutlu Et Mutlu Ol” sosyal sorumluluk anlayışıyla tüm paydaşlarının mutluluğunu hedefliyor. Bu amaçla çalışanlarının her yıl Kasım ayının üçüncü perşembe günü kutladığı geleneksel “Mutlu Et Mutlu Ol Günü”ne bu yıl Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu damga vurdu. Kutlamalar kapsamında gün boyu süren etkinliklere Yıldız Holding’in Çamlıca Kampüsü ev sahipliği yaptı. Yıldız Holding çalışanlarının bir yıl boyunca hayata geçirdikleri gönüllülük ve toplumsal fayda faaliyetlerini hep birlikte kutladıkları Mutlu Et Mutlu Ol Günü’nde, çalışanlar gün boyunca ileri dönüşüm, atıksız mutfak gibi sürdürülebilirlik temalı pek çok farklı atölyeye katıldı ve Cumhuriyetin 100. yılına atıfla kolektif bir sanat çalışması da gerçekleştirdiler. Kermesten elde edilen gelirse LÖSEV’e bağışlandı.

Anadolu’nun köklü tarihi Yıldız Holding Sergi Salonu’nda

Her yıl Mutlu Et Mutlu Ol Günü’nde yeni bir sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan Yıldız Holding’de bu yıl da Anadolu medeniyetlerinin tarihine ışık tutan özel bir serginin açılışı, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne kayıtlı 672 farklı tarihi eser arasından 350 eserlik bir seçki Yıldız Holding Sergi Salonu’nda ziyarete açıldı. M.Ö. 3500’den 19. yüzyıla kadar uzanan tarihsel süreçten günümüze ulaşmış testiler, kaseler, mühürler, figürinler ve daha pek çok eserin yer aldığı sergi Tunç - Demir çağı, Helenistik, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait eserlerin yanı sıra İslami Dönemler ile Osmanlı İmparatorluğu’nun son yüzyılına kadar tarihlenen eserleri de kapsıyor.

“Değer yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, açılıştaki konuşmasında Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri olarak, 100. yılını kutlayan Cumhuriyetimize değer katma gayesiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ise Yıldız Holding’in kuruluşundan bu yana Türkiye ekonomisinin kalkınma hedeflerine sağladığı katkıların yanı sıra, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de toplumsal fayda sağladığına dikkat çekti ve şöyle açıkladı: “Yüce Allah’ın kitabında buyurduğu gibi eskilerin ardında bıraktıklarından öğüt almamız gerekiyor. Koleksiyonumuzda bulunan toprak altı eserlerimizin büyük ağırlığı son 5 bin yıldan bugünlere gelmiş kandillerden oluşuyor. Dedemin hatta babamın da kandil ışığında ders çalıştığını düşününce arada kesilen elektriklere çok üzülmüyorum.”

Yıldız Holding’in tüm faaliyetlerinde insanı merkeze aldığını söyleyen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü ise şöyle konuştu: "Dünyanın dört bir yanından çalışanlarımız, topluma örnek teşkil eden sorumluluk bilinci ve duyarlı yaklaşımlarıyla dünyayı daha yaşanılabilir hale getirmek için çaba gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında da bu anlayışla işimizin yanı sıra topluma, ülkemize ve dünyaya değer katmak için var gücümüzle çalışacağız. Cumhuriyetimizin yıldızı, yeni yüzyılda da parlasın diye Yıldız Holding olarak etki ettiğimiz tüm ekosistemde, insanı merkeze alarak gelişmeye ve toplumsal faydayı artırmaya devam edeceğiz.”