YÖNETİM KURULUNDA KADIN YÜKSELİŞİ

Daha akıllı bir Türkiye için daha kadın bir iş dünyası... 21. yüzyılda şirket yönetim kurullarının çok boyutlu düşünebilen, toplumsal değişimi anlayan, yaratıcı ve girişimci olmaları şart mı? - Evet Kadınlardan yoksun yönetim kurullarının bunu başarmaları mümkün mü? - Hayır Türkiye'de bu açıdan olumlu eğilimler var mı? - Evet Yeterli mi? - Hayır, hayır, hayır Peki, yönetim kurullarında görev alacak yetkin kadınlar var mı Türkiye'de? - Evet, evet, evet Evet... En mikro konulardan, en global stratejik kararlara kadar her alanda şirketleri daha akıllı, etkili ve değerli kılacak temel bir ilerleme alanı yönetimde kadınlar. İşe ilk giriş seviyelerinden en üste, yönetim kuruluna kadar her kademe ve eksende cinsiyet eşitliğini sağlayan bir kurumsal yönetişim anlayışı. Bu alanda Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD), Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, Argüden Yönetişim Akademisi, Türkiye Kurumsal Yönetişim Derneği (TKYD), Yanındayız Derneği, TÜRKONFED, TÜSİAD, TOBB ve daha başka bir çok üniversite, STK ve odaların çok değerli çalışmaları var. Hepsinin ortak hedefi: "Daha akıllı bir Türkiye için daha kadın bir iş dünyası."

 292 kadın, cam tavanı kırarak yönetim kurullarına seçildi
“2021 Yönetim Kurulunda Kadın Türkiye Raporu”nda, Borsa İstanbul’a (BIST) kayıtlı 420 şirketin yönetim kurullarında yaşanan değişim ele alındı. Buna göre; yönetim kurullarında, 2020 yılında yüzde 17 olan kadın oranı, artması beklenirken %16,7 seviyesine geriledi.

2021 yılında, BIST yönetim kurullarına giren 479 kadın üyeden %39’u, hâkim ortak olan ailelerin üyeleri arasından seçildi. Cam tavanı kıran 292 kadın, BIST şirketleri yönetim kurulu üyeliklerinin sadece %10’unu oluşturdu. Tüm BIST şirketlerinde, bağımsız yönetim kurulu üyeleri arasında kadın üye oranı ise arttı. 2020’de %18,5 olan bu oran, toplamdaki kadın üye oranını geçerek %19,3’e yükseldi.
 BIST 100’de, yönetim kurulundaki kadın oranı 2020’de %15,6 iken 2021’de %15,3’e düştü. Tüm BIST şirketlerinin sadece 34’ünün yönetim kurulu başkanı ve 16’sının CEO’su kadın. 134 şirketin (%33,1) yönetim kurullarının tamamı ise erkeklerden oluştu. 

SANKO HOLDİNG ONURSAL BAŞKANI  ABDULKADİR KONUKOĞLU:
Kadın yöneticiler daha titiz ve temkinli hareket ediyor
Holding şirketlerimizin 10’unda, 12 kadın yönetim kurulu başkanı ve üyemiz var.

önetim kurullarında görev alan arkadaşlarımızın tamamı işini iyi yapar ve yıllarını işlerinin içerisinde yoğrularak geçirmiştir. İş yaşamında kadın yöneticilerin daha titiz ve temkinli hareket ettikleri yadsınamaz bir gerçek. Şirkete ve marka değerine zenginlik katar. Diğer yandan, farklı görüş ve bakış açısına sahip çalışanların önerileri ve değerlendirmeleri kadar, onları iyi analiz etmek de önemli.

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan:
Yönetim kurullarımızdaki kadınların sayısını artırmayı hedefliyoruz 
Doğanlar Holding olarak, kadın istihdamı konusunda emin adımlar atıyoruz. Bünyemizdeki tüm şirketlerde, karar verici pozisyonlarda kadınlara yer vermeye devam ediyoruz.

oğanlar Mobilya Grubu’nda 3 başarılı kadın; Zeynep Yalım Uzun, Mutlu Erturan ve Berna Akyüz Öğüt, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaya başladı. Böylece yönetim kurulunun yüzde 50’si kadın oldu. Güçlü kariyerleri ile kendilerini iş hayatında kanıtlamış, çok değerli isimler. Kısa sürede farklarını hissedeceğimize, deneyimleri ile destek sağlayacaklarına inanıyorum.

FARKLI GÖRÜŞLER...
Biotrend Enerji’de de 2 başarılı kadın Bağımsız Yönetim Kurulu üyemiz var. Bunlar, bizim için çok memnuniyet verici gelişmeler. Doğanlar Holding olarak, farklı şirketlerimizin yönetim kurullarındaki kadınların sayısını artırmayı hedefliyor ve bu doğrultuda birçok kurumla iş birliği yapıyoruz. Biz, farklı görüşleri her zaman bünyesinde barındırmış bir şirketiz. Ve bu anlamda hep pozitif sonuçlar aldık. Bazen içimizden, zaman zaman dışarıdan hizmet aldığımız iş ortaklarımızdan, danışmanlarımızdan bambaşka bakış açıları geliyor önümüze. Bunlar bizi besleyen etkenler, katkısı büyük. İşin çok içinde olmak kaynaklı körlükler yaşayabiliyoruz. Bu açıdan yeni her fikre açık olmak, dinlemek ve değerlendirmek taraftarıyım.

Karaca Grup Yönetim Kurulu Üyesi Selin Kiper:
Üst yönetim ekibimizin yüzde 50’si kadın
“Yönetim Kurulunda Kadın” konusunda on yıllardır çalışan ülke ve firmalara bakıldığında, yönetim kurullarında asıl ihtiyacın, tecrübe ve görüş çeşitliliğini sağlamak olduğunu öğrendikleri görülüyor.

önetim Kurulunda Kadın” konusunu, “çeşitlilikten doğan zenginlik” kavramının bir alt parçası olarak görmek ve “önemli bir ilk adım” olarak ele almak gerekiyor. Benim kişisel misyonum ve katkım, bulunduğum her platformda bu ilk adımın etkin ve kalıcı bir şekilde atılmasını sağlamak, hızla daha kapsayıcı bir çeşitliliğe doğru ilerlenmesine liderlik etmek.

BİREYLERİNİN FARKLILIKLARI “AİLENİN ZENGİNLİĞİ”DİR 
Karaca Grup olarak, bireylerinin farklılıklarını “ailenin zenginliği” olarak görüyoruz ve bunu “misyonumuzun yazılı bir parçası” olarak ifade ediyoruz. Bu bakış açısı rakamsal sonuçlarımıza da yansıyor. Çalışanlarımızın yüzde 48’i, üst yönetim ekibimizin %50’si kadın. Bundan sonraki dönemde, kurum içerisinde sağladığımız bu dengeyi daha geniş bir etki alanında oluşturmayı hedefliyoruz. “Cinsiyet dengeli bir dünya, cinsiyet dengeli bir mutfakta / sofrada / evde başlar” felsefesi ile benim de liderlik ettiğim çeşitli çalışmalarımız olacak.

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı:
Çeşitliliğin, elde ettiğimiz her başarıda katkısı var
Arzum, 55 yıllık bir marka. Ben de 1988’den beri bu işin içerisindeyim. Üst kademede ve yönetimde kadın oranına her zaman dikkat ettik. Bu uzun yol boyunca, her dönem mutlaka kadın yöneticilerimiz oldu ki bu, bizim çok önemsediğimiz bir konu. Şu an yönetim kurulumuzun yüzde 33’ü kadınlardan oluşuyor.

önetim kurulundaki çeşitliliğin katkılarını, herhangi bir organizasyon içerisinde sağlanan çeşitlilik ile gelen faydalardan ayrı tutmamak gerek. Çeşitliliğe ilişkin bilincin, sadece en üst yetki organında değil, şirketin tümünde yayılması için Arzum olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. 

ÇALIŞANLARIMIZIN %40’I KADIN
Çalışanlarımızın yüzde 60’ı erkek, %40’ı kadın. Hedefimiz bu oranı %50’ye çıkarmak. Her biri kendi alanında profesyonel insanlar ile çalışmanın, çeşitliliğimizi artırıcı bir etkisi var. Farklı bakış açısı, bilgi birikimi ve deneyime daima ihtiyaç duyuyoruz. Şirketimiz son derece dinamik bir yapıya sahip. Çeşitliliğin elde ettiğimiz her başarıda katkısı var ki, ben bunu çok kıymetli buluyorum.

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD) Danışma Kurulu Başkanı & Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin:
Yönetim kurulunda kadın konusu liderlerin meselesidir
Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD), Türkiye’de cinsiyet eşitliği kavramının yaygınlaşması açısından öncü bir misyon üstleniyor. “YKKD Mentorluk Programı”nı, toplumsal eşitlik, kapsayıcılık, çeşitlilik, sürdürülebilirlik için yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

eçen yıl dile getirdiğimiz çağrıyı takiben, son dönemde yönetim kurullarına kadın atayan tüm kurumları ve liderleri kutluyorum. Geçen dönemin başlangıcından bu yana 82 mezunumuz, toplam 155 adet yönetim kurulu koltuğuna atandı. 60 mentimiz ise pandemi sürecinde mezun oldu. Ancak gidecek daha çok yolumuz var. Bu başarının devam edebilmesi için mevcut şirketlerin mentilerine bağımsız üyelik için izin vermesi büyük önem taşıyor. Yönetim kademesindeki cinsiyet eşitsizliğini gidermek bir kadın meselesi değil, liderlik meselesidir. Dolayısıyla, bizim meselemizdir.

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan:
Yönetimimizdeki kadınların oranı yüzde 45
SAP Türkiye, çalışanlarının ve yönetim kadrolarının neredeyse yarısının kadın olduğu bir zenginliğe sahip. Yazılım geliştirmeden finansa, pazarlamadan danışmanlığa kadar her departmanda ve sunduğumuz tüm hizmetlerde, SAP Türkiye’nin kadın çalışanları aktif bir rol üstleniyor ve karar alma mekanizmalarında yer alıyor.

ayata geçirdiğimiz tüm eğitim ve kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde, cinsiyet eşitliğine ve çeşitliliğe özellikle dikkat ediyor, fırsat eşitliğini sağlamaya önem veriyoruz.

KÜRESEL SAP EKİBİNDEKİ HER 3 KİŞİDEN BİRİ KADIN
Başarısının temeline çeşitlilik ve kapsayıcılığı koyan ve farklı bakış açılarını teşvik eden SAP’nin, 2021 yılı sonu itibarıyla dünya çapında 107 bin 415 çalışanı bulunuyor. Küresel SAP ekibindeki her 3 kişiden biri kadın. Yönetimdeki kadınların oranı ise yüzde 28,3 ki, 2022 sonuna dek bunun %30’a çıkarılması hedefleniyor. 250 kişilik ekibe sahip SAP Türkiye’de bu oran, %45 gibi yüksek bir çıtaya işaret ediyor. Çalışanlarımızın %46’sını kadınlar oluşturuyor ki, söz konusu rakamlar globalde %34. 
SAP Türkiye’de birçok kadın yönetici, global ve bölgesel roller de üstlenerek yeni sorumluluklar alıyor. SAP Türkiye CFO’su Buluş Fidan Tüfekçi, aynı zamanda SAP Güney Avrupa ve Frankofon Afrika CFO’su. Hande Genç ise SAP Güney Avrupa, Afrika, Orta Doğu Dijital Hizmetler, İnovasyon ve Türkiye İK Direktörü görevlerini yürütüyor. 

EDGE SERTİFİKALI İLK GLOBAL BT ŞİRKETİ
2019 ve 2020'de Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'ne seçilen SAP, iş yerinde cinsiyet eşitliği için önde gelen küresel standartlardan EDGE sertifikalı ilk global BT şirketiyiz. SAP Türkiye olarak hiçbir çalışanımızı kadın ve erkek diye ayırmadan, SAP’de çalışmaya başladığı ilk andan itibaren şirketimizdeki kariyer yolculuğu boyunca potansiyeli, yetkinliği ve deneyimleri doğrultusunda desteklemeye özen gösteriyoruz. İnsan hayatını geliştirmeyi merkezine alan ve topluma dokunan işler yapan bir şirket olarak, çalışanlarımızın mutluluğu ve gelişimi, her zaman önceliğimiz.

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök:
Yönetim kurulunda kadın oranımız yüzde 50
Yönetim Kurulunda kadın oranımız yüzde 50. Mart 2016’da, kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamayı amaçlayan BM Kadın Birimi (UN Women) ve BM UN Global Compact ortak inisiyatifi olan “Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladık.


Otomotiv yan sanayi ağırlıklı çalışan İnci Holding, sektörde kadın çalışan sayısını artırmaya yönelik faaliyetler yürütüyor. Topluma değer sunulması için de yoğun çaba gösteriyor. Sürdürülebilirlik bilincini yıllar önce kazanmış ve sorumluluk ilkesiyle faaliyet gösteren bir topluluğun parçası olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. 

KAPSAYICI VE EŞİTLİKÇİ İŞ ORTAMI SUNUYORUZ
Sunduğumuz kapsayıcı ve eşitlikçi iş ortamı, insan haklarına bakışımız, çevre politikalarımız, yolsuzlukla mücadele uygulamalarımız ile daima sektörümüzdeki diğer firmalara örnek oluyoruz. WEPs prensipleri ile de toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmak için çalışıyoruz. Taahhütlerimiz arasında, cinsiyet eşitliğinde kurumsal lider olmak, kadın-erkek tüm çalışanların insan haklarına saygılı olmak, kadının güçlenmesine yönelik girişim, tedarik zinciri ve pazarlama faaliyetleri uygulamak gibi prensipler yer alıyor. Haziran 2021’de dahil olduğumuz UN Global Compact (BM Küresel İlkeler Sözleşmesi) ile çabalarımızı daha da genişletiyor ve derinleştiriyoruz. Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmaya devam edeceğiz.