15 YILDA, 183 PROJEYE 32 MİLYON TL HİBE

Sabancı Vakfı, bu yıl 15'incisini gerçekleştirdiği "Ekim Zamanı" etkinliğinde, hibe verdiği sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen online buluşmada, 2020-2021 arasında destek alan 8 projenin hikâyesi paylaşıldı. Bugüne dek 183 proje ve 32 milyon TL hibeyle, Türkiye'nin 76 ilinde yüz binlerce kişiye ulaşıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı & Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı:
STK’ları, yol arkadaşlarımız olarak görüyoruz
15 yıl önce çıktığımız bu yolda, ilk günden bu yana sivil toplum kuruluşlarına sadece hibe desteği sağlamakla kalmadık. STK’ları, yol arkadaşlarımız olarak gördük. Fark yaratan bir etki için bütüncül destekler sağlamanın ve sürekliliğin gerekliliğine inanıyoruz. Birbirinden kıymetli projeler, bu toplum için var gücüyle, gönülden çalışan insanların varlığına dair inancımızı güçlendiriyor.

STK’lara hibe desteğinin yanı sıra, ihtiyaç duydukları alanlarda kapasitelerini güçlendirebilmeleri için uzmanlık desteği sağladık. İletişim ve görünürlük faaliyetlerine kadar birçok alanda yanlarında olmaya çalıştık. Bizler de onların çalışmalarından öğrendik, hikâyeleriyle birlikte güçlendik. Onlardan aldığımız ilhamla, yeni hikâyeler yaratmak için yola çıkan STK’lara şevkle destek olmaya devam edeceğiz. 

TOPLUMA KATKI SUNAN PROJELER 
Kadın, genç ve engellilerin eşit haklara sahip olmasını, topluma aktif katılımını sağlamayı amaçlıyoruz. Ne mutlu ki bize, programımızın 15. yılında yine birbirinden kıymetli ve özveriyle topluma katkı sunan projeler görüyoruz. Bunlar arasında; mahalle bazlı kadın dayanışmasına öncülük eden, kadınların toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve haklar konusunda farkındalığının artmasına ve iş hayatında eşit koşullarda var olmasına destek olan, özel gereksinimli çocukların daha kaliteli bir eğitim almasını ve ebeveynlerinin yaşadığı güçlüklerle baş edebilmesi için dayanışma ağları kuran projeler mevcut...

BİLGİ VE TECRÜBE DESTEĞİ
Türkiye’de STK’lara 15 yıldır kesintisiz hibe veren tek vakıf olan Sabancı Vakfı; kadın, genç ve engelli bireylerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal sorunların çözümü için projeler hayata geçiren STK’lara bilgi ve tecrübe desteği de sağlıyor.

İŞTE, HİKÂYESİ PAYLAŞILAN 8 PROJE
Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği, Altı Nokta Körler Vakfı, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Eskişehir Gelişim Vakfı, İstanbul Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, Rengarenk Umutlar Derneği, Yenilikçi Girişim Derneği, Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği’nin proje temsilcileri; projelerinin sonuçlarını, projelerini hayata geçirirken yaşadıkları deneyimleri, gelecek dönem için planlarını ve projelerden yararlanan insanların öykülerini anlattı.