2030 YILINA KADAR KARBON NÖTR BİR ŞİRKET

TAM 109 yıldır hayatı ve geleceği iyileştirmek için çalışan Abdi İbrahim, ilkini 2013 yılında yayımladığı "Geçmişten Geleceğe İyileştirme Yolculuğu" başlıklı 2019-2020 dönemini kapsayan 5. Sürdürülebilirlik Raporu'nu tamamladı. Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalar sonucu Abdi İbrahim, hem şirket merkezinde hem de üretim kompleksinde %100 yenilenebilir enerji kullanarak elektrik tüketiminden kaynaklı karbon ayak izini sıfıra indirdi. Tüm faaliyetlerinde ise sadece 1 yılda %53 azaltım sağladı. Tüm iş süreçlerini; toplum sağlığının, gezegenimizin sağlığına bağlı olduğu bilinciyle yürüten Abdi İbrahim'in hedefi, 2030 yılına kadar karbon nötr bir şirket olmak. Tüm faaliyetler, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile uyumlandırılan strateji doğrultusunda, "hayatı iyileştirme" misyonuyla yürütülüyor.


Abdi İbrahim CEO’su Dr. Süha Taşpolatoğlu:
Misyonumuz “Değişen dünyanın iyileştiren gücü” olmak
“Değişen dünyanın iyileştiren gücü” olma misyonu doğrultusunda, dünyadaki değişime iyi yönde katkı sunmak istiyoruz. Dünyamızı ve toplumumuzu iyileştirmek için sorumluluk duyuyoruz. İşimize dört elle sarılıyoruz. Bunun sadece şirketimize değil ülkemize, toplumumuza ve dünyamıza iyi geleceğine yürekten inanıyoruz.

Sorumlu bir kurumsal vatandaş olma çabasıyla attığımız adımları, düzenli bir şekilde yayımlanan “Sürdürülebilirlik” raporlarıyla kamuoyuyla paylaşıyoruz. 109 yıldır her gün, milyonlarca insana “Daha iyi ve sağlıklı bir yaşam sunmak” için çalışıyoruz. Uzun vadeli hedefimiz, dünyanın en büyük 100 ilaç şirketinden biri olmak. Abdi İbrahim, 19 yıldır sektörün lideri konumunda. 

Abdi İbrahim Kamu İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül:
Önceliğimiz, dünyaya “iyi” iz bırakmak
Abdi İbrahim’in çevresel, toplumsal ve yönetişimsel (“ESG”) ayaklar üzerine oturtulmuş sürdürülebilirlik stratejileri ile iş stratejileri, birbirini tamamlayan ve besleyen bir bütünün parçaları. Hedefimiz 2030 yılında karbon nötr bir şirket olmak.

Faaliyetlerimizde; çevrenin korunmasını, doğal kaynakların verimli kullanılmasını, atıkların kaynağında azaltılıp ayrıştırılmasını ve geri dönüştürülmesini, çevre politikamızın ve geleceği iyileştirme hedefimizin temel dayanağı olarak görüyoruz. Tüm iş süreçlerimizi, karbon ayak izimizi en aza indirme hedefimizi gözeterek gerçekleştiriyoruz. Abdi İbrahim'in önceliği, ekonomik faaliyetlerini sürdürürken, topluma ve içinde yaşadığı dünyaya “iyi” iz bırakmak. Sağlık çalışanları gözünde “sürdürülebilirlik”te en iyi ilaç şirketi ve akıllara ilk gelen şirketiz.

RAPOR, GRI SKA HARİTALAMA HİZMETİ’NDEN GEÇTİ 
Abdi İbrahim’in 5. Sürdürülebilirlik Raporu, Küresel Raporlama Girişimi’nin (GRI) SKA Haritalama Hizmeti’nden (SDG Mapping Service) geçen Türkiye’nin ilk kurumsal sürdürülebilirlik raporu. UNGC 11. İlerleme Bildirimi, Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) İlerleme Bildirimi ve UNGC CEO Water Mandate kapsamındaki ilerlemeyi de içeriyor.