55 GENCE DAHA "ESAS"LI BİR "İLK FIRSAT"

Esas Holding'in sosyal yatırım birimi olan Esas Sosyal'ın, 2016'da gençlerin istihdamına destek vermek için başlattığı "İlk Fırsat" programınının 2020 katılımcıları, sivil toplum kuruluşlarındaki (STK) işlerine 2 Kasım'da başladı. 2020 döneminde 55 yeni gencin daha dâhil olmasıyla beş yılda toplam 150 gence, okuldan işe geçişte fırsat sağlanmış olacak.

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili EMİNE SABANCI KAMIŞLI:
Gençlere yapılan İLK yatırım, hem bugüne hem de geleceğe yapılan yatırım
Gençlere kendilerini geliştirmek için sürekli çaba göstermelerini, bir hedef koymalarını ve o yolda ilerlemelerini öneriyorum. Merak etmelerinin, araştırmalarının, gündemi ve teknolojiyi takip etmelerinin, onları bir adım öne geçireceğine inanıyorum.

Gençlere yapılan yatırım, hem bugüne hem de geleceğe yapılan yatırım. “İlk Fırsat’ programı kapsamında donanımlı olmaları için onlara pek çok eğitim fırsatı sunuyoruz. 

ÖLÇÜLEBİLİR SOSYAL FAYDA SAĞLAMAK...
2015 yılında Esas Sosyal’i kurduğumuzdan bu yana, ülkemize ve gençlerimize ölçülebilir sosyal fayda sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu vesileyle “İlk Fırsat” kapsamında iş birliği yaptığımız tüm kurumlara, STK’lara, eğitimcilere ve mentorlarımıza, bizimle aynı vizyonu paylaşan kurumsal destekçilerimize de çok teşekkür ediyorum. Artık işe alımlarda sadece okullara değil, potansiyellere de bakılmalı. İnsan Kaynakları bu gençlere de şans vermeli. “İlk Fırsat” yetenek havuzunda eğitimli, deneyimli pek çok genç var. “Gelin, buradaki gençleri de değerlendirin, onlara fırsat verin” diyoruz.

Esas Holding Ceo’su ÇAĞATAY ÖZDOĞRU:
GENÇLERİ DESTEKLEMEKTEN GURUR DUYUYORUZ

Esas Sosyal ile gençlik ve istihdam alanında kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Beş yıldır yolumuzun kesiştiği gençlerin kariyerlerinde emin adımlarla yürümesini izliyoruz ve onları desteklemekten gurur duyuyoruz. 55 gencimizi kutluyor ve kariyerlerinde başarılar diliyorum.

ŞEVKET SABANCI VE AİLESİNİN HAYIRSEVERLİK VİZYONU 
Esas Sosyal, Esas Holding’in sorumlu vatandaşlık değerini, Şevket Sabancı ve ailesinin hayırseverlik vizyonu ile birleştirmiştir. Günümüzde mevcut sosyal etki yatırımı anlayışının Türkiye’deki örneği olan, toplumsal sorunlar için ortak çözümler üretmeyi amaçlayan Esas Sosyal, gençlerin istihdamına destek veren “İlk Fırsat” programını 2016 yılında başlattı. Hedef, işverenler tarafından, daha az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezunlara okuldan işe geçişte fırsat eşitliği sunmak.

3 BİN 278 BAŞVURU GELDİ
“İlk Fırsat”ın 2020 döneminde, 112 farklı devlet üniversitesinden 3 bin 278 başvuru yapıldı. Ağırlıklı olarak işletme, iktisat ve sosyoloji bölümü mezunlarının %80’ini kadın, %20’sini erkek adaylar oluşturdu. Büyük bir titizlikle ve birkaç kademeli gerçekleştirilen mülakatlar sonucunda 55 genç programa kabul edildi. 

İSTİHDAM ORANI %100 
“İlk Fırsat” ile bugüne kadar, ilk iş arayışında fırsat eşitsizliklerle karşılaşan 95 gence, 30’dan fazla farklı STK’da ilk iş deneyimini sunuldu. 250 saati aşkın mesleki eğitimler ile mentor desteği sağlandı. Program sonrası yeni işlerine geçiş yapanların istihdam oranı %100 oldu. 

TAM ZAMANLI VE MAAŞLI İLK İŞ DENEYİMİ
Bu yıl gençler, 25 STK’da açılan pozisyonlarda ilk iş deneyimlerini kazanacak. Katılımcılar,  STK’ların kurumsal iletişim, muhasebe/ finans, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak/iş geliştirme gibi özel sektörde de karşılığı olan fonksiyonel departmanlarında görev alacak. Gençlerin 12 ay tam zamanlı çalışırken, maaşları da kurumsal destekçilerce karşılanacak.