ALİ ÜLKER: TOPLUMA ÖRNEK OLMA MİSYONU ÜSTLENİYORUZ

WEPs kriterleri, Yıldız Holding'e cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda yeni bir yol haritası sunuyor.


Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker:
"Topluma örnek olma" misyonunu üstleniyoruz
WEPs kriterleri, Yıldız Holding’e cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda yeni bir yol haritası sunuyor.

Yıldız Holding olarak, ülkemizde ve küresel arenada güçlü büyümemizi sürdürürken, içinde bulunduğumuz toplumu kalkındırma ve Türkiye’nin her alanda sürdürülebilir büyümesine katkı sağlama düşüncesini de tüm faaliyetlerimizin odak noktasında tutuyoruz. Tüm işlerimizde topluma örnek olma misyonunu üstleniyor ve özellikle cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık sağlayacak her projeye gönülden dâhil oluyoruz. 

ÖRNEK BİR YAPI... 
Bu yıl hayata geçirdiğimiz “Yıldız Holding Kadın Platformumuz”la, iş dünyasında kadın temsili özelinde örnek bir yapı oluşturduk. Şimdi de fırsat eşitliği hususundaki bu çabalarımızı güçlü bir program etrafında yürütmek amacıyla önemli bir imza attık. “BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri Uygulama Rehberi”ni benimsemeyi taahhüt ettik. İlerleyen aşamalarda Yıldız Holding’in kadın emeğine dair atacağı her adımın, kadınların tüm alanlarda görünür olması adına önemli bir örnek teşkil etmesini umuyorum.

KADINLARIN “YILDIZ”I İYİCE PARLADI
Tüm şirketlerinde fırsat eşitliği kültürünü daha güçlü ve daha kalıcı bir yapıya dönüştürmek amacıyla Mart 2021’de “Yıldız Holding Kadın Platformu”nu hayata geçiren Yıldız Holding, Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza attı. BM Kadın Birimi (UN Women) İstanbul Bölge Ofisi’ndeki imza törenine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alia El-Yassir ve Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş katıldı.

WEPS NEDİR?
UN Women ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ortak girişimi WEPs, 7 temel prensipten oluşuyor. WEPs, özel sektörün toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik mevcut çalışmalarını güçlendirmesine, kurumsal politikalar ve programlar geliştirmesine, temel göstergelerini ve raporlama uygulamalarını analiz etmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş:
Kadınların liderliğinin teşvik edilmesini amaçlıyoruz
Kadınların iş hayatında daha fazla temsil edilmesine, üst yönetimde ve kritik noktalarda daha fazla kadının görev almasına, iş dünyasında fırsat eşitliğinin sağlanmasına liderlik etmeyi, sorumluluğumuz olarak görüyoruz.

“Kadın Platformumuz”la, Yıldız Holding çatısı altındaki kadın çalışanların etkinliğinin daha da güçlendirilmesini ve kadınların liderliğinin teşvik edilmesini amaçlıyoruz. İş dünyasında fırsat eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi için Türkiye’den ve yurt dışından çalışanlarımızın önerilerini dikkate alan, katılımcı bir süreçle oluşturduğumuz bir manifesto hazırladık. 

MANİFESTO...
“Yıldız Holding Kadın Platformu Fırsat Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Manifestosu”yla, tüm çalışanlarımıza cinsiyetlerinden bağımsız bireyler olarak saygı duyulduğu ve değer verildiği bir şirket kültürü altında çalışma sözü veriyoruz. İmzacısı olduğumuz WEPs de kadın çalışanlar ve kadın liderliği özelinde halihazırdaki politikalarımızı daha da sistemli ve programlı bir anlayışla ele almamıza yardımcı olacak.