AMGEN TÜRKİYE, GENÇLERİN FİKİRLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Amgen Türkiye, gençlerin bilim alanındaki potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak amacıyla hayata geçirdiği IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması'nı bu yıl ikinci kez düzenledi. Lise, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin "Yenilikçi Sağlık Teknolojileri" alanındaki fikirlerinin değerlendirildiği yarışmada kazanan öğrencilere Amgen Türkiye'de staj, eğitim ve projelerde yer alma imkanı sunuluyor.

Biyoteknoloji şirketi Amgen Türkiye, ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması ile gençlere bilim tutkusu aşılamaya devam ediyor. Gençlerin “Yenilikçi Sağlık Teknolojileri” alanındaki fikirlerinin değerlendirildiği yarışmaya bu yıl 100’den fazla öğrenci başvurdu. Yarışmada üniversite kategorisinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Ezgi Aydın birinci, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Rümeysa Karaismailoğlu ikinci, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Necla Aşıkoğlu ise üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ege Fırat Erdem birinci, Ankara Fen Lisesi öğrencisi Dilferah Aybir ikinci, Amasya Macit Zeren Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Sena Şentürk ise üçüncü oldu.

Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman:
“Gençlerimizde bilim tutkusu yaratmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz”

Yarışmanın kazananlarına Amgen Türkiye’de staj, eğitim ve projelerde yer alma, Harvard Üniversitesi ile birlikte tasarlanan LabXchange platformundan faydalanma, çeşitli seminerlere dahil olma, Amgen çalışanları ile mentorluk programına katılma imkanı sunuldu. Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Yarışmamız ikinci yılında da lise ve üniversite öğrencileri tarafından ilgi görmeye devam ediyor.  Amgen Türkiye’de bilim odaklı olmayı, var olma amacının merkezinde tutan bir kültürde çalışıyoruz. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek gençlerimizde bilim tutkusu yaratmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması ile gelecek nesillere ilham vermeyi ve bilim okuryazarlığını güçlendirmeyi hedefliyoruz.  Yarışmamızın gördüğü ilgi bizleri daha da motive ediyor. Yüzlerce öğrencinin başvurduğu yarışmamız ile yenilikçi fikir ve bakış açılarını teşvik etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz.”

IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması’nın kazananları organizasyonun kendileri için ne ifade ettiğini şu sözlerle dile getirdi:

Dilferah Aybir
Ankara Fen Lisesi
"Bir yandan heyecanlı, bir yandan da çok eğlenceli bir süreçti. Projemin farklı alanlarda da kullanılabilecek olduğunu öğrenmek benim için çok özeldi. Ayrıca projemin dinlenmeye değer görülmesi bile benim için onur vericiydi. Ödül töreni bittiğinde hem hüzünlü hem de mutluydum çünkü elimden geleni yapmanın tarif edilemez keyfini yaşıyordum."

Zeynep Sena Şentürk
Amasya Macit Zeren Fen Lisesi
“IamGenius yarışması, daha önce hiç katılmadığım türden bir yarışmaydı. Finale kalmam ve fikirlerimi sunabilme şansı bulmam beni çok mutlu etti, yaptığım sunumla da unutamayacağım bir deneyim edinmiş oldum. Finalist arkadaşlarımın projeleri de gelecek için umut aşılayan çalışmalardı. Ayrıca hocalarımızdaki bilim aşkını hissetmiş olmak beni çok etkiledi.”

Ege Fırat Erdem
BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi
"Yarışma bizim gibi gençleri motive etmek için çok iyi düzenlenmiş bir organizasyondu. Bu yarışmada 1. olmam projeme daha çok güvenmeme ve bu proje ile daha emin adımlar atarak ilerlememe yardımcı olacak. Birbirinden değerli hocalarımıza projemi anlatmak benim için güzel bir anı oldu. Umarım bu proje ile ilerleyip ülkemize katkı sağlayabilirim."

Ezgi Aydın
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
“Jüri değerlendirmeleri sayesinde projemin geliştirilebilir yönlerinin farkına vardım. Yenilikçi bir fikrin oluşumundan ürün haline gelene kadar geçen süreç hakkında ufuk açıcı bilgiler edindim. Biz gençlerin araştırmacı ruhlarını yansıtma imkanı verilen bu etkinliğe katıldığım için mutluydum. Zamanlarını ayırıp projelerimizi dinleyen jüri üyelerine ve Amgen ailesine çok teşekkür ederim.”

Rümeysa Karaismailoğlu
Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi
“Yakın gelecekte gerçekleştirebileceğime inandığım projemi, alanında uzman jüri ekibine aktarabilmek benim için unutamayacağım, önemli bir tecrübe oldu. Aynı zamanda değerli jüri ekibindeki hocalarımızın farklı açılardan yorumları, projemin geliştirilmesine katkıda bulundu. Bilim dolu bir günde kendimi ifade edebilme şansı bulduğum için mutlu ve gururluydum.”

Necla Aşıkoğlu       
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
“IamGenius Biyoteknolojik Fikirler yarışmasına katıldığım için çok mutluyum. Benim için çok özel bir deneyim oldu. Jüri üyesi hocalarımın yaptıkları geri bildirimler ile projemi geliştirerek, nasıl en iyi versiyonuna dönüştürebileceğimi analiz edebildim. İyi ki bu yarışmaya katılmışım. Biz gençlerin geleceğine değer verip, fikirlerimizi sunma fırsatı vermiş olduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim.”