AMGEN TÜRKİYE'DEN 'SIRADIŞI KADIN LİDER' HEDEFİ

"Amgen'de her rol ve Amgen'in her bir üyesi çok önemli ve değerli" anlayışıyla, farklı geçmişlere sahip, yetenekli ve kararlı insanlara; bireysel sorumluluğu teşvik eden ve çeşitliliğe değer veren bir ortam sunduk.


Amgen Türkiye ve Gensenta Genel Müdürü Güldem Berkman:
Sıra dışı kadın liderler yetiştirmeyi hedefliyoruz

Amgen’de çeşitliliğe büyük önem veriyoruz. Kadın yönetim kurulu üye oranımız yüzde 65’e ulaşıyor. Kadın işgücünün şirketimizde etkin olarak var olabilmesi ve kariyer gelişim fırsatlarının cinsiyet gözetmeksizin herkese sunulabilmesi için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar önceliklerimiz arasında. Global ve bölgesel olarak yürütülen Amgen WE2 (Women Empowered to be Exceptional-Amgen Sıra Dışı Kadın Liderler) programıyla, kadın çalışanlarımızı güçlendirerek, sıra dışı sonuçlara ulaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz. “Sosyal Sorumluluk Okulu” ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine bir kez daha dikkat çekmeye, bu konuda farkındalık yaratmaya ve daha çok kişinin eğitilmesine katkı vermeyi amaçlıyoruz.

SOSYAL SORUMLULUK “OKUL”LU OLDU!
Amgen, bilimde kadın lider sayısını artırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmak amacıyla birçok projeyi hayata geçiriyor. Şimdi de Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliği ve Dr. Aylin Löle koordinatörlüğünde “Sosyal Sorumluluk Okulu” programını 22 Mayıs Cumartesi günü başlattı. Bu seneki teması “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” olacak. Program, online platform üzerinden katılımcılarla buluşuyor. 16 saatlik eğitim, 4 hafta boyunca devam edecek. 

AKADEMİ, İŞ DÜNYASI VE STK TEMSİLCİLERİ YER ALACAK 
“Sosyal Sorumluluk Okulu“ eğitimlerinde akademi, iş dünyası ve kendi alanlarında fark yaratmış sivil toplum temsilcileri yer alacak. Katılımcılara toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı sorunların giderilmesi için, kalıcı ve etkili çözümlerin nasıl geliştirilebileceği konusunda bir perspektif sunulması amaçlanıyor. Program, pazarlama iletişiminden kurumsal iletişime kadar, bu alanda deneyim elde etmek isteyenler, STK’larda kariyer hedefleyen herkes ile toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak isteyen üniversite öğrencileri ve yeni mezun gençlere de açık olacak.

İŞTE, EĞİTİMCİ LİSTESİ:
BÜYEM Direktörü Dr. Tamer Atabarut’un açış konuşmasıyla başlayacak “Sosyal Sorumluluk Okulu“nda, Amgen Türkiye ve Gensenta Genel Müdürü Güldem Berkman, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Sevgi Kesim Güven, BÜYEM İK Yönetim Sistemleri Tasarımcısı Lerzan Erkan, Amgen Türkiye ve Gensenta Kurumsal İlişkiler Kıdemli Müdürü Tuğba Çamlı Cantürk, Amgen Orta Doğu ve Afrika İK Direktörü Bahar Özen, Amgen Türkiye ve Gensenta İK Direktörü Filiz Kozcağız, Çalışan Gönüllülüğü Platformu Kurucusu Başak Güçlü Elbir, Hayal Gücü Merkezi Kurucusu Emre Keskin, Hayal Gücü Merkezi Tohum Ekibi Koordinatörü Melisa Dağlı, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Koordinatörü Didem Demircan ve PWN İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Olsun yer alacak.