ANADOLU GRUBU ÇALIŞANLARININ "Bİ-FİKİR"İ VAR

Anadolu Grubu "Bi-Fikir" kapsamında, çalışanlarının yaratıcı fikirlerini ödüllendirmeye devam ediyor. 6'ncı kez düzenlenen ve bu yıl "Fikrini İmkansıza Aç!" mottosu ile gerçekleştirilen inovasyon programında, en iyiler yarıştı. Eylül ayındaki Bi-Fikir Festivali'nde (BFF) dereceye giren 17 proje, ilk aşamada yarı finalde sunumlarını gerçekleştirdi. Topluluğun kurumsal değerlerinden biri olan girişimci bir ruhla yeniliğe öncülük etme yaklaşımının en önemli simgesi olan "Bi-Fikir"de "Mucitler" kategorisinde "+1 (ArtıBir)" ile Anadolu Efes Türkiye, "Kaşifler"de ise "Kompozit Lata" ile Adel Kalemcilik birinci oldu. 2015'ten bu yana 5 bin 440 hızlı uygulama ve 1.832 proje hayata geçirildi. Altı yılda yaratılan toplam değer 680 milyon TL'yi aştı.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı TUNCAY ÖZİLHAN:
GELECEĞİN LİDERLERİ, KENDİNİ ZOR KOŞULLAR ALTINDA KANITLAYANLAR ARASINDAN ÇIKACAK
Pandemi sona erse bile etkileri gelecek senelerde kendisini daha da fazla hissettirecek. Sınırlı kaynaklarımızı aciliyet sırasına ve etki ölçeğine göre mobilize ederek kullanmalıyız. Çözüm üretmede yaratıcılığımızı ortaya koymalıyız. Değişen koşullar hepimize sorunları yeni bir gözle görme fırsatı tanıyacak. Bunun için de değişimi doğru okumalıyız.

Geleceğin liderleri, kendini zor koşullar altında kanıtlayan ve değişim rüzgârında hızlı koşan bireyler arasından çıkacak. Belirsizlik ortamında fırsatları gören ve onları değerlendirebilecek kaynaklara ve araçlara sahip, stratejik perspektifini koruyan, değişimi yönetebilecek kişiler, koşullar ne kadar çetin olursa olsun üstün rekabetçi yetkinlikleri ile parlar. 

YENİLİKÇİLİĞİN VE GİRİŞİMCİLİĞİN ASİ RUHU...
Gelecek dönemde, iş idaresinde damar tıkanıklığı yaratan süreçleri yalınlaştırmaya odaklanılmalı. Karmaşık süreçleri formatlayarak, organizasyonlarımızda etkin görev delegasyonu ve üretimde yapılacak sistem mühendislikleri ile verimliliğimizi artırmalıyız. Sıkı bir risk yönetimi politikası izlerken, yenilikçiliğin ve girişimciliğin asi ruhunu sağlıklı bir iç denge içinde korumaya özen göstereceğiz. Teknoloji sahip olduğumuz yüzlerce araçtan bir tanesi. Rekabetçiliği, katma değerli hizmeti ve müşteri memnuniyetini artırmada en önemli unsur, ekosistemi sürdürülebilir kılmak.

Anadolu Grubu İcra Başkanı HURŞİT ZORLU:
DURMAKSIZIN YENİLİK ÜRETİYORUZ
Grubumuz her türlü inovasyonu takip eden, kendini yenilikler karşısında güncel tutan, değişim karşısında bizlere esneklik kazandıran güçlü altyapısı sayesinde bu zorlu sürece de adapte oldu. Anadolu Grubu; operasyonları, hizmet anlayışı ve geleceğe yatırım yapan pek çok çalışması ile her alanda pek çok fikir, proje ve değer üretiyor.

“Yeniliğe öncülük etmek” ve “değişime ayak uydurmak” kavramları, Anadolu Grubu’nun vazgeçilmezlerinden. Sadece ekonomik değer yaratmıyor, toplum ve çevre için de çalışıyoruz. Farklı sektörlerimizde inovasyon çalışmaları yürüten altı Ar-Ge merkezimizle durmaksızın yenilik üretiyoruz. “Anadolu’dan Yarınlara” markamızla yaptığımız çalışmalar sürdürülebilirlik ile ilgili otoritelerin dikkatini çekmeye, kuruluşlara yol gösterici nitelik taşımaya başladı. 

ÖĞRENCİLER DE 'bifikir' KAPTI
Bi-Fikir, bu sene kurum dışında üniversitelerde de faaliyetlerini sürdürdü. “Bi-Fikir KAP” ile öğrencilerin fikirleri hayata geçirildi. Gençlere inovasyona önem veren, teknolojiyi kullanan bir ortamda kariyer fırsatı sunuldu. İki yılda 155 üniversitenin 249 bölümündeki 1.330 öğrenciden toplam 596 proje önerisi toplandı.