ANADOLU GRUBU'NDAN 'Bİ-FİKİR KAP'TILAR

Anadolu Grubu'nun, öğrencilerin yenilikçi ve yaratıcı projelerini hayata geçirme hedefiyle iki yıl önce başlattığı "Bi-Fikir KAP"a (Kariyerini Anadolu Grubu'nda Planla), bu sene 45 üniversiteden 286 öneri geldi. Topluluğun, çalışanlarına yönelik inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında düzenlenen "Bi-Fikir KAP"ın finali, dijital ortamda gerçekleştirildi. Etkinliğe Anadolu Grubu üst yönetimi ve mentorlar da katıldı.


ANADOLU GRUBU İCRA BAŞKANI HURŞİT ZORLU:
GENÇLERİMİZİN HAYÂLLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELERİNE DESTEK OLUYORUZ
Anadolu Grubu çalışanlarının yaratıcı fikirlerini özgürce sunabildikleri, fikirleriyle tüm grup şirketlerine katma değer sağladıkları “Bi-Fikir”i, üniversite öğrencilerine açarak önemli bir adım attık.

Gençlerimizin fikirlerine, projelerine önem veriyor, hayâllerini gerçekleştirmelerine destek olurken, ülkemizin geleceğine de büyük katkıda bulunuyoruz. Üniversite öğrencileri; geleceğin çalışanları, geleceğin üreticileri ve geleceğin en önemli fikirlerinin mucitleri olarak her zaman odağımızda. “Bi-Fikir” ile Anadolu Grubu çalışanlarınca hayata geçirilen projelerin gücüyle son 5 yılda 600 milyon TL’lik değer yarattık. “Bi-Fikir KAP” kapsamında, şirketlerimizde önemli pozisyonlarda yer alabilecek gençlerin programımıza katacağı yenilikler ile bu değerin katlanarak artacağına inanıyorum.


ANADOLU GRUBU İK BAŞKANI OSMAN ALPTÜRER:
ÖĞRENCİLERİMİZE KARİYER FIRSATI SUNUYORUZ

İnovasyon çalışmalarımıza, sevgili üniversiteli arkadaşlarımızı dahil ettik. Henüz ticari süreçlere entegre olmamış; ama çok önemli bir fark yaratabilecek yenilikçi fikirlerini, hayâllerini Anadolu Grubu’nda hayata geçirmelerini sağlamak için, kampüs markamız KAP (Kariyerini Anadolu’da Planla) ile “Bi-Fikir”i birleştirerek “Bi-Fikir KAP”ı devreye aldık. Öğrencilerimize, inovasyona önem veren, teknolojiyi kullanan bir ortamda kariyer fırsatı sunuyoruz. 2 yılda 155 üniversitenin 249 bölümündeki 1.330 öğrenciden 596 proje önerisi toplandı. 2019’da inovasyon kampına katılan 9 projeden 5’i uygulamaya alındı. 4 öğrencimiz, Anadolu Grubu’nda iş ve staj imkânı elde etti.

Üniversiteliler Anadolu Grubu’nda “Bi-Fikir Kap”tılar

Anadolu Grubu’nun, öğrencilerin yenilikçi ve yaratıcı projelerini hayata geçirme hedefiyle iki yıl önce başlattığı “Bi-Fikir KAP”a (Kariyerini Anadolu Grubu’nda Planla), bu sene 45 üniversiteden 286 öneri geldi. Topluluğun, çalışanlarına yönelik inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında düzenlenen “Bi-Fikir KAP”ın finali, dijital ortamda gerçekleştirildi. Etkinliğe Anadolu Grubu üst yönetimi ve mentorlar da katıldı.

İŞTE BİRİNCİLER VE PROJELERİ
Finale yükselen 10 proje arasından Anadolu Etap ile “Drone Teknoloji ile Tarım”ı gerçekleştiren Berkant Can ve Merve Akman birinci oldu. Birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncülere 7 bin 500’er TL ödül verildi.

BAŞARILI PROJELERE UYGULAMA FIRSATI
Öğrencilerin fikirleri 31 Aralık 2019’a kadar toplandı. Yarı finale yükselen 23 projenin arasından seçilen 10’unun sahiplerine Anadolu Grubu tarafından organize edilen “Bi-Fikir KAP İnovasyon Kampı” kapsamında eğitim ve mentorluk desteği verildi. Birinci olan ekip, 4 Kasım 2020’de düzenlenecek dijital “Anadolu Grubu Bi-Fikir Festivali”nde projelerini tanıtacak. Başarılı projeler, alanına göre Anadolu Grubu şirketlerinde uygulamaya alınacak.