ANADOLU VAKFI'NDAN GENÇLERE DESTEK

Gençlere, kurulduğu 1979 yılından bu yana eğitim desteği veren Anadolu Vakfı'nın "2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Burs Programı"na başvurular başladı. Bugüne kadar 30 binden fazla öğrencinin yanında yer alan Anadolu Vakfı'nın karşılıksız bursundan yararlanmak isteyen üniversiteliler, 1-30 Eylül 2020 tarihleri arasında www.anadoluvakfi.org.tr adresinden form dolduracak. Adaylar öncelikle akademik olarak kendi meslek dalı içerisinde değerlendiriliyor. Benzer başarı düzeyindekiler arasında, ihtiyaç durumu belirleyici oluyor.

Anadolu Vakfı, burs stratejisini ve süreçlerini yerel ve küresel iyi uygulama örnekleri ile karşılaştırarak sürekli geliştiriyor. 2013 yılında devreye alınan “web tabanlı burs başvuru sistemi” ile bursiyerlerin tüm bilgileri yakından takip ediliyor. Online başvuruda, 60 farklı veri ile ailenin gelir durumu ve öğrencinin başarısını sağlıklı bir şekilde değerlendiriliyor. Bu yöntemle Türkiye’nin dört bir yanından 450 bin fazla başvuru alındı.


ANADOLU VAKFI GENEL MÜDÜRÜ  SELİM GÜVEN:
BURSİYERLER İLE ARAMIZDA KÖPRÜ OLUŞUYOR
Burs programıyla akademik ve sosyal yönden başarılı gençleri destekliyoruz. Maddi destek vermek için çıktığımız bu yolda aslında, kişisel gelişimlerine sağladığımız katkı bizler için büyük önem taşıyor.

Gençlerin hayatlarını daha proaktif şekilde kurgulamalarına, hayâllerinin farkına varmalarına, ülkemiz ve insanlık için daha etkin, çağdaş bireyler olmalarına olanak sağlamayı hedefliyoruz. Burs süreci, Anadolu Vakfı ile bursiyerler arasında köprü oluşturuyor. Programımız, mesleki deneyim paylaşım etkinlikleri ve eğitimlerin yanı sıra; yine eğitim, kişilik envanteri gibi araçlar ile desteklenen bir yıllık mentorluk sürecini içeriyor. Bu uygulamalarımızı pandemi döneminde de dijital ortamda kesintisiz sürdürüyoruz. Hayata atılan mezunlarımız ile ilişkilerimiz devam ediyor. Edindikleri deneyimleri, yeni bursiyerler ile mentorluk sürecinde ve diğer etkinlik ortamlarında paylaşıyorlar...


KURUCUSU, İZZET ÖZİLHAN VE KAMİL YAZICI 
Anadolu Vakfı, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere, Anadolu insanının yanında olmak amacıyla Anadolu Grubu’nun da kurucuları olan, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kuruldu. Bugün toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratmak için çalışmaktadır. Bugüne kadar 30 binden fazla burs sağlayan Anadolu Vakfı her yıl, devlet üniversitelerinde lisans eğitimini sürdüren ihtiyaç sahibi ve akademik açıdan başarılı 800’den fazla öğrenciye burs vermektedir. 2005 yılından bu yana “Sağlıkta Sosyal Sorumluluk” projesi ile karşılıksız olarak 50 binden fazla hastaya 600 binden fazla bedelsiz hizmet sağlamıştır. 50’nin üzerinde eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırarak ilgili bakanlıklara teslim etmiştir.