ANNEM BANA, SOĞUKKANLI OLMAYI AŞILADI

Annem zor günlerimde şevkât abidesi olarak her zaman yanımdaydı. Onun projeksiyonunu tüm hastalarıma, takım arkadaşlarıma yansıtırım. Bundan dolayı Esteworld'ü bir aile gibi görürüm. Sevgi, saygı bağlarımız çok güçlüdür.

ESTEWORLD YÖNETİM KURULU BAŞKANI  UZM. DR. SERVET TERZİLER:
ANNEM BANA, SOĞUKKANLI OLMAYI AŞILADI
Annem zor günlerimde şevkât abidesi olarak her zaman yanımdaydı. Onun projeksiyonunu tüm hastalarıma, takım arkadaşlarıma yansıtırım. Bundan dolayı Esteworld’ü bir aile gibi görürüm. Sevgi, saygı bağlarımız çok güçlüdür.

SABIRLI, EVLATLARINA AŞIRI DÜŞKÜNDÜR 
Annenize borçlu olduğunuz en belirgin özelliğiniz nedir?

Annem, çok sabırlı, evlatlarına karşı aşırı düşkün ve onları kollamak için her şeyi yapacak bir kadındır. Küçükken şiddetli karın ağrıları çekerdim. Neredeyse ilkokul ve ortaokul yıllarım, geceleri sürekli bu sağlık problemiyle geçerdi. Annem inlememi duyduğu anda başıma gelir, sabaha kadar yanımdan hiç ayrılmazdı. Onun bana verdiği desteği asla unutamam. Yıllarca doktor doktor gezdik. O dönem imkânlar kısıtlıydı. Gece kaldırır, beraber dispansarlere giderdik ya da devlet hastalerinin kapılarında beklerdi. Muayene olmak için sıralara girerdik. Ancak bir türlü teşhis konulamıyordu. “Kıl kurdu, apandisit, bağırsak enfeksiyonu” derlerdi. Testlerde genelde bir şey çıkmazdı. 17 yaşında mide kanaması geçirdim. Ülser olduğumu ancak o vakit anladım (Tebessüm ediyor). O sırada tıp fakültesini kazanmıştım. 


HALEN ÇOCUKMUŞUM GİBİ DAVRANIR 
Nasıl bir anne-oğul bağınız var?

Annem bu yaşıma gelmeme rağmen, bütün anneler gibi halen daha çocukmuşum gibi davranır. Yemeğim, sağlığım konusunda endişelenir. Tembihleri olur. “Seni üzecek ve yoracak olaylardan mümkün olduğu kadar uzak dur” der. En büyük öğüdü; “Herkese yardım et, kanatlarını aç, şefkat abidesi olmaya çalış” olmuştur. Çok iyi bir insan, çok iyi bir doktor olmam için devamlı nasihatları olmuştur. İnançlı olmama ilişkin telkinleri olmuştur. İlk eşimden ayrıldığım için, bir aile kurmam için sürekli telkinleri olur. 


MUTLAKA BİR ÇÖZÜM OLABİLECEĞİNİ SÖYLER
Öğütlerinin iş hayatınıza nasıl bir etkisi oldu?

İş hayatı için, ailede gördüğünüz yapı gerçekten çok önemli. Babam bir otorite timsaliydi. Bakışlarıyla ne demek istediğini çok iyi anlatırdı. Az konuşup çok büyük etki meydana getirebilecek, duygu ve düşüncelerini gibi çok iyi aktardığım beden dilimi çok iyi kullanmayı öğrendim. Annem de bana, tamamen soğukkanlı ve serinkanlı olmayı aşıladı. Her konuda mutlaka bir çözüm olabileceğini ve elinden geleni yapıp neticeyi Cenab-ı Hakk’a bırakma ve müspet tevekkül hususunda bana rehberliği, liderliği olmuştur.