AVRUPA'DA TATİL ROTASI

9 günlük uzun bir tatil vadeden Kurban Bayramı'nı yurt dışında geçirmeyi düşünenler, seyahat rotalarını belirledi. "Nereye gideyim?" diye düşünenler için birbirinden güzel rota önerileri.

Yarım gün tatil olan arife, 2019 yılında 10 Ağustos Cumartesi’ye, Kurban Bayramı’nın ilk günü de 11 Ağustos Pazar’a denk geliyor. Hafta içi, pazartesiden çarşambaya 3 gün resmi izin olsa da sadece 2 gün idari izin kullanarak 9 günlük bir tatil programı yapılabilir. Avrupa’nın çeşitli kentlerine turlar düzenleniyor.

SENENİN GÖZDE DESTİNASYONU: BERLİN
Tiergarten, Reichstag, Checkpoint Charlie, Brandenburg Kapısı, Postdamer Platz, Gemaldegalerie, Neue Nationalgalerie, Berlin Filarmoni Orkestrası, Unter den Linden, Alexanderplatz, Nikolaiviertel, Gendarmenmarkt, Karl Marx Allee gibi yerleri kapsayan panoramik şehir turu. Prusya krallarının eski rezidansı Ekstra Potsdam Turu ve Kurfürstendamm Alışveriş Merkezi. “Ekstra Dresden Turu” için 160 km’lik yolculuğun ardından panoramik şehir turu. 

ORTA AVRUPA HER DÖNEM POPÜLER
Orta Avrupa Turu’nda Prag ve Viyana’yı kapsayan eşsiz bir keşif. Prag’da Hratcany Kalesi, Aziz Vitus Katedrali, Aziz Georgy Manastırı, küçük mahalle Mala Strana, Parlamento Binası ve IV. Karel ile eski şehir meydanı (Stare Mesto), Astronomik Saat, Eski Belediye Binası ve Tyn Kilisesi gezisi. “Ekstra Karlovy Vary Turu”nda yan yana inşa edilmiş onlarca muhteşem sarayı, Atatürk’ün 1918’de kaldığı oteli, Dovorak’ın, Mozart’ın, Goethe’nin, Beethoven’ın ve Puşkin’in evlerini görme fırsatı. “Ortaçağ Gecesi”nin ardından 4. Gün Viyana’ya varış. Birleşmiş Milletler Binaları, Franz Kilisesi, Prater, Hundertwasser binasının ardından şehrin merkezi Ring çevresinde; Uygulamalı Sanatlar Muzesi, Hofburg Sarayı, Güzel Sanatlar Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi, Parlamento Binası, Belediye Sarayı, Viyana Üniversitesi, Burg Tiyatrosu, Votif Kilisesi ve Belvedere Sarayı ziyareti. İsteyenler “Ekstra Viyana Ormanları Turu”na katılabilir. 

İTALYA'NIN BÜYÜLEYİCİ ADASI SİCİLYA
Catania’ya hareket ve şehir turu. Milattan önce 8. ve 6. yy’da Fenikelilerin, sonrasında Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Normanlar ve Fransızların da yerleştiği, Yunanlıların liman anlamında ‘Panormus’ dedikleri Palermo gezisi. Körfeze hâkim kayalıkların üzerinde konumlanmış, deniz seviyesinden 200 metre yükseklikteki, muhteşem bahçeleri, villaları, çiçeklerle süslü sokakları, küçük dükkanları, restaurant ve kahve terasları, eski sarayları, şehri plaja bağlayan finüküleri ile Sicilya’nın incisi Taormina ve “The Godfather” serisinin bazı sahne çekimlerinin yapıldığı Savoca kenti misafirleri bekliyor. UNESCO listesinde yer alan, Arşimet’in yaşadığı, Siracusa ve Barok izlerini taşıyan Noto gezisi. 

EŞSİZ MANZARA VE UNUTULMAZ LEZZETLER: TOSKANA
Floransa’da şehir gezisi. Arno Nehri, Ponte Vecchio Köprüsü, Santa Maria del Fiore Katedrali, Çan Kulesi, Doğu Kapısı ile meşhur Vaftizhane... Michelangelo, Machiavelli, Galileo gibi 274 kişinin mezarlarının yer aldığı Santa Groce Kilisesi, Uffizi Sanat Galerisi, Sinyorlar Meydanı ve Neptün Çeşmesi ile David Heykeli... Dünyaca ünlü eğik Pisa Kulesi ile “Güzel Kuleler” şehri San Gimignano turları... Ortaçağ kenti Siena. Montepulciano ve Montalcino turları... Bologna’da Maggiore Meydanı, saat kulesi Palazzo di Accursio, adalet sarayı Palazzo Podesta, Basilica di San Petronio Kilisesi, Garisenda ve Asinelli Kuleleri...

NAPOLİ & AMALFİ KIYILARI TURU
Roma İmparatorluğu döneminde Akdeniz’in en büyük kentlerinden biri iken Vesuvio Yanardağı’nın külleri altında kalmış Pompei ile Vesuvio Yanardağı’nın eteklerinde kurulu, napoliten şarkıların kaynağı, pizzanın vatanı, tipik bir Akdeniz şehri olan Napoli gezisi. Capri ve Sorrento turları. Positano ve Amalfi turunda dünyanın en güzel sahil şeridi...

ÜÇ FARKLI CRUISE SEÇENEĞİ
NORVEÇ FİYORTLARI TURU: Baltık Denizi'ndeki Kiel Limanı’nda, Msc Meraviglia gemisiyle başlıyor. Danimarka’nın Kopenhag, Norveç’in Alesund kentine ulaşılıyor. Hellesylt/Geiranger ve Flaam kıyılarında dolaşıyor. AKDENİZ TURU: Msc Bellissima gemisi, İtalya’nın Cenova kentinden start alıyor. Napoli, Messina, Malta’da Valletta, İspanya’da Barcelona, Fransa’da Marsilya rotasını izliyor. Msc Fantasia gemisi yine Cenova'dan hareket ediyor.

Mehmet Tufan m.tufan@businesslife.com.tr