'BİR DÜNYA OKUMAK' SÖYLEŞİLERİ BUKET UZUNER'LE DEVAM EDİYOR

KALE TASARIM VE SANAT MERKEZİ, YENİ PROJESİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN TÜM BOYUTLARINI KİTAPLAR ARACILIĞIYLA AKTARIYOR. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ADIMLARI DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRİLEN 'BİR DÜNYA OKUMAK' SÖYLEŞİLERİ PROJESİNİN BEŞİNCİ SERİSİNDE YAZAR BUKET UZUNER, KADIN VE DOĞA İLİŞKİSİNİ FARKLI BİR PERSPEKTİFTEN ELE ALIYOR.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin (KTSM) kütüphanesi bilginin gücüne, yazının kalıcılığına ve kitap kokusunun zamansızlığına inanarak oluşturuldu. Kütüphanede içinde tasarım-sanat-sürdürülebilir mimari ağırlıklı özel bir koleksiyondan da bulunuyor. İşte bu özel kitaplardan alınan ilhamla ‘Bir Dünya Okumak’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında alanında yetkin ve dünyayı farklı gözlerle yorumlayan anlatıcılarla bir dizi söyleşi düzenleniyor. Sürdürülebilir kalkınma amaçları odağında güncel konuları farklı disiplinlerden kişilerle derinlemesine irdeleyen ‘Bir Dünya Okumak’ söyleşileri, kitaplar aracılığıyla sürdürülebilirliğe farklı pencerelerden bakıyor.

UZUNER’DEN KADIN-DOĞA İLİŞKİSİ

Serinin beşinci konuğu ‘Balık İzlerinin Sesi’ romanıyla 1993 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü'ne layık görülen yazar Buket Uzuner, kadın ve doğa arasındaki ilişkiyi farklı bir perspektiften ele alıyor. Sudan, havadan, topraktan ilham alarak yarattığı roman karakterlerinden yola çıkarak kadın ve doğa ilişkisini analiz eden Uzuner, kendisini doğanın içinden olarak tarif ediyor. İklimin, tabiatın bir sorun değil de varoluşumuzun bir parçası olduğunu vurgulayan Uzuner, küçük yaşlarda tabiatın öneminin anlaşılması gerektiğinin altını çiziyor.

SORGULA VE HAREKETE GEÇ!

‘Bir Dünya Okumak’ söyleşilerinin KTSM’nin sorumlu üretim ve tüketim çağrısını desteklediğini belirten Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler, “Kale Tasarım ve Sanat Merkezi olarak her zaman sürdürülebilirliği odağına alan projeler tasarlıyoruz. SADE ile hayata geçirdiğimiz ‘Bir Dünya Okumak’ söyleşileri de bize sürdürülebilirliği kapsamlı bir şekilde keşfetme, yazarların sürdürülebilirlik yolculuğuna ortak olma ve hikayelerden ilham alarak sorgulama ve harekete geçme olanağı tanıyor”’ diyor. SADE Başkanı Emrah Kurum ise “Sürdürülebilir kalkınma amaçları odağında güncel konuları farklı disiplinlerden kişilerle derinlemesine irdeleyen ‘Bir Dünya Okumak’ söyleşileri, bize kitaplar aracılığıyla sürdürülebilirliğe farklı pencerelerden bakabilmeyi öğretiyor” diye konuşuyor.