BİR İSTANBUL MASALI

Tarihçi, seyahat yazarı, profesyonel rehber ve konuşmacı Saffet Emre Tonguç'un, İstanbul'un 80 farklı noktasını şehrin büyüleyici fotoğrafları ve anekdotlarıyla anlattığı 'Kanatlarımda İstanbul' kitabı, raflardaki yerini aldı. Tonguç'un İstanbul tutkusunun ilham verdiği eser, İstanbul'u tarihiyle birlikte bir metropol yapan her detayını ve noktasını içeren kapsamlı bir rehber ve unutulmaz bir arşiv...


“İstanbul benim aşkım” diyen Saffet Emre Tonguç’un İstanbul sevdası, önemli ve arşiv niteliğinde bir esere dönüştü. Tonguç, ‘Kanatlarımda İstanbul’da, İstanbul’un 80 farklı noktasını, şehrin büyüleyici fotoğrafları ve anekdotlarıyla antatıyor. 21. yüzyılın metropolünden yüzünü 8 bin 500 yıllık tarihe dönüyor, bir öyküye okuyucuyu ortak ediyor.

MARTI BETİMLEMESİ...
İstanbul’u tarihi ve bugünüyle aktaran ‘Kanatlarımda İstanbul’, 2 yıllık yoğun bir çalışma sürecinin sonunda yayımlandı. Avrupa Yakası’nda, Tarihi Yarımada ile başlayan ‘Kanatlarımda İstanbul’, Anadolu Yakası ve ardından Prens Adaları ile sona eriyor. Bu masal diyarını, şehrin en önemli simgelerinden bir martının kanadında betimliyor.

KEŞFEDİLMEMİŞ AÇILAR
Drone fotoğraflarına özgün yorum getiren Halit Bilen’in çektiği ve görsel bir şölen sunan karelerde, İstanbul’un farklı mevsimlerdeki ve günün farklı saatlerindeki renkli görüntüleri yer alıyor. Daha önce görülmemiş açılar yakalanıyor. ‘Kanatlarımda İstanbul’; 6 sezon TV programı (Paha Biçilemez İstanbul-2 sezon, Ayrıcalıklı Rotalar-4 sezon) yapan, aralarında Avrupa Konseyi’nin desteklediği Eurhodip’in de bulunduğu farklı kuruluşlardan 30 ödül aldı.

TONGUÇ: HİSLERİN PEŞİNE DÜŞTÜK 
16. kitabının hazırlık sürecinde İstanbul’a sevdasını yineleyen Tonguç şunları söylüyor: “İstanbul’u anlatmak için önce anlamak, anlamak için de önce hissetmek gerekti. Hislerin peşine düştük. Her zaman şaşırtan, keşfetmeye doyulamayan, şahsına münhasırlığın şımarıklığını yaşayan ve yaşatan bir kenti anlatmak elbette kolay değildi. Kolay olsun diye değil, adı ‘İstanbul’ olsun diye yazdık. Çok kültürlü, çok renkli, eskiyi ve yeniyi harmanlayan, farklılıkları koynunda yan yana saklayan, güzelliği küsleri barıştıran, tarihi kendine hayran bırakan bir İstanbul anlattık.”

ÖNCE KOLEKSİYON BASKISI RAFTA
Tonguç’un İletişim Danışmanı Zeynep Şahin Tutuk’la birlikte kaleme aldığı kitap, Alfa Yayınevi’nden okuyucuyla buluşuyor. ‘Kanatlarımda İstanbul’ öncelikle büyük boyutlu ve kalın kapaklı koleksiyon baskısıyla satışa sunuluyor. 2020’nin ilk aylarında ise kitabın taşınabilir boyutlu olan ikinci versiyonunun yayımlanması planlanıyor.