CEM HAKKO'NUN FORMULA 1 TUTKUSU

Yenilikçi tasarımların öncüsü Vakkorama, Red Bull'un bağımsız premium moda markası Alpha Tauri iş birliği gerçekleştirdi. 2020 Formula 1 Türkiye İstanbul Grand Prix'i öncesi çekilen ve İstanbul'un muhteşem güzelliklerini gözler önüne sererek tüm dünyada yayınlanan videonun hazırlanmasına ev sahipliği yaptı. F1 pilotları, araçlarını İstanbul sokaklarında Avrupa'dan Asya'ya nefes kesici bir ortamda sürdü. Onlara, Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, AlphaTauri CEO'su Ahmet Mercan, Scuderia AlphaTauri Takım Direktörü Franz Toast da eşlik etti.

Filmde, Scuderia AlphaTauri’nin Fransız pilotu Pierre Gasly ve Aston Martin Red Bull Racing’in İngiliz sürücüsü Alexander Albon’un RB7 Formula 1 araçlarıyla İstanbul sokaklarında gerçekleştirdikleri sürpriz şovları gösteriliyor. 

“FIRTINA” GİBİ GEZİ...
İstanbul’u eğlenceli ve görsel bir şovla tanıtan videoda; Topkapı Sarayı, Galata Köprüsü, Sultanahmet Camii’nde araçlarını süren, Sultanahmet Meydanı’nda drift yapan Pierre Gasly ve Alexander Albon, tüm bakışları üzerine çekiyor. Fırtına gibi geçen gezide her iki araç da sadece saniyeler içinde Asya Kıtası’ndan Avrupa’ya geçip geri dönüyor. Yolculuk, Nakkaştepe Vakko Moda Merkezi’nde sonlanıyor. 

PİLOTLARIN KEŞFİ...
Pilotlar sonrasında, Vakkorama Zorlu Center’a giderek AlphaTauri koleksiyonunu keşfediyor. Türkiye’nin öncü markası Vakkorama’da özel olarak satışa sunulan, Formula 1’in önemli takımlarından Red Bull'un premium moda markası AlphaTauri’nin lansmanı ve İstanbul’un tanıtımı için çekilen özel video, tüm dünyada yayına girdi. Yaklaşık 90 ülkede mevcut olan AlphaTauri, Vakkorama Akmerkez, Vakkorama İstinyepark, Vakkorama Akasya, Vakkorama Suadiye ve vakkorama.com.tr'de de satışa sunuluyor.

SPOR SEVDALISI BİR LİDER
Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, çocukluğundan itibaren sporla iç içe büyüdü. Eşi Ronit Hakko’yla bembeyaz karın keyfini çıkardığı kayak sporuyla yakından ilgili. Türkiye Senkronize Kayak Milli Takımı kadrosunda da yer alan başarılı iş insanımız; yelken, rüzgâr sörfü, ralli, karting, Formula 3 ve motocross ile de profesyonel olarak uğraşıyor. 1987 ve 1988 Türkiye Karting Şampiyonası 1.liği, 1988 Uluslararası Karting Şampiyonası 2.liği, 1990 İstanbul Ralli Şampiyonluğu, 1991 Türkiye Ralli Cros Şampiyonluğu, 1994 Uluslararası 19. Bursa Rallisi 4.lüğü var. Karadam, Class 1 Dünya Offshore Şampiyonası ve Türkiye Yelken Yarışları gibi birçok büyük organizasyonu da ülkemize getirdi.

Scuderia AlphaTauri Takım Direktörü Franz Toast & Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko & AlphaTauri CEO’su Ahmet Mercan

İstanbul Kurtköy’deki Formula 1 pisti ve tesisi, Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko’nun Türkiye Formula 1 Komisyonu üyeliği döneminde kuruldu. Çekimlerde, eski Türkiye güzellerinden spor spikeri Burcu Esmersoy da yer aldı.