CHRO'NUN FIRSAT AJANDASI

Vodafone Türkiye, istihdamda önceliği depremzedelere verirken AgeSA fırsat eşitliği için harekete geçti. Akbank, neden çalışanlarından girişimci çıkarmaya çalışıyor? Axa Sigorta, Alfa kuşağını yakından tanımak için nasıl bir proje üretti? Borusan Holding, projeleriyle geleceğe nasıl ilham veriyor? Enerjisa'nın networkIng fırsatları neleri içeriyor? Eksim Holding gençleri nasıl destekliyor? GSK Türkiye'nin çeşitlilik ve kapsayıcılık proje gündeminde ne var? Yayın kurulu üyemiz Ege Karapınar, CHRO'ların fırsat sunan projelerini ortaya koydu.

İNSAN KAYNAKLARINDAN PROJE YAĞMURU!
CHRO’ların ajandası belki de hiçbir zaman bu dönemde olduğu kadar kabarık olmamıştı. Değişen dünyaya ayak uydurabilmek, yeni nesil yetenekleri cezbeden stratejiler geliştirmek, yüksek enflasyonist ortamda çalışanların taleplerini ve mutluluğunu yönetmek, belirsizlik ortamında yeni istihdam politikasıyla şirkete yön vermek gibi sorumluluklar, CHRO ajandalarında öne çıkıyor. Yine sürdürülebilirliğin şirket kültürüne sirayet etmesini uygulamada sağlayacak liderlerin de CHRO’lar olması bekleniyor. Globalde daha rutin bir gündeme sahip olan CHRO’lar Türkiye’de en az CFO’lar kadar fazla değişkeni yönetmekle baş başa. CHRO Strateji’de bu ay insan kaynakları liderlerini yoğun gündemlerinden biraz olsun uzaklaştırmak için yeni fırsatlar sundukları en önemli projelerini araştırdık.

AgeSA İK ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgü:
“Fırsat eşitliği sağlıyoruz”
Başta cinsiyet olmak üzere ayrımcılığın her türüne karşı olan insan kaynakları politikamız sayesinde istihdam, ücret ve kariyerde fırsat eşitliği sağlıyoruz.

Sürdürülebilirlik kurum kültürümüzün bir parçası. AgeSA olarak çevresel etkimizi azaltmayı ve 2050 itibarıyla net sıfır emisyonlu bir şirket olmayı hedefliyoruz. Ofislerimizde enerji ve su verimliliğiyle atık azaltımına yönelik projeler hayata geçiriyoruz. 2019 yılından bu yana şirket bünyesinde yüzde 77 oranında su tasarrufu sağladık. Çalışan sayımız artmasına rağmen kişi başı su tüketimini yüzde 82 düşürdük.

“AYRIMCILIĞIN HER TÜRÜNE KARŞIYIZ”

Başta cinsiyet olmak üzere ayrımcılığın her türüne karşı olan insan kaynakları politikamız sayesinde istihdam, ücret ve kariyerde fırsat eşitliği sağlıyoruz. 2025 yılına kadar satış öncesi ve satış sonrası tüm hizmetlerde dijital dönüşüm odağında kâğıt tasarrufu sağlamak da hedeflerimiz arasında yer alıyor.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRÜN PAYI ARTACAK”

Dijital dönüşüme ek olarak AgeSA sürdürülebilirlik fonu ve sosyal etkiyi ön planda tutan finansal okuryazarlığı az olan müşterilerimiz için finansal danışmanlık hizmeti, uzun süreli işsizlik teminatı ve sağlık danışmanlığı gibi sürdürülebilir özellikteki ürün ve hizmetlerimiz var. Sürdürülebilir ürünlerin gelirlerimiz içindeki payını da artırmayı planlıyoruz.

Vodafone Türkiye CHRO'su Nazlı Tlabar Güler:
“Önceliğimiz depremzedelere istihdam”
Ajandamın odağında depremden etkilenenlere istihdam yaratmak var. Vodafone ekosisteminde yer alan tüm iş ortaklarımızın desteğiyle, her seviyedeki işe alımlar için depremzede ve birinci derece depremzede yakınlarına öncelik tanıyacağız.

Hepimizi yasa boğan deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarabileceğimize inanıyoruz. Dayanışma ve yardımlaşmanın öneminin her zamankinden daha çok arttığı bu dönemde, depremden etkilenen vatandaşlarımıza iş imkanı sağlayabilmek için harekete geçtik. Afet bölgesinin yeniden kalkınmasına destek olmak iatiyoruz.

BİR YILDA 650 YENİ İSTİHDAM

Bu amaçla Vodafone ekosisteminde yer alan tüm iş ortaklarımızın desteğiyle her seviyedeki işe alımlar için depremzede ve birinci derece depremzede yakını olan kişilere öncelik tanıyacağız. Böylece, önümüzdeki bir yılda toplam 650 kişilik istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Vodafone olarak, tüm imkanlarımızı kullanarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.

Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş:
“Odağımızda iklim, insan ve inovasyon var”
Projelerimizde dünyadan ilham alıp geleceğe ilham vermeye devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik odak alanlarımız olan iklim, insan ve inovasyonda çalışmalara devam ederek sektörümüzde öncü uygulamalara imza atıyoruz.

İklim kriziyle mücadele ve eşitsizlik odaklı projelerimizde güzel gelişmeler kaydediyoruz. Proje sahiplerinin fayda odaklı çalışmalarıyla farklı alanlarda farkındalık yaratılırken Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk meyvelerini toplayacağımız projemiz için büyük heyecan duyuyoruz.

GELECEĞE İLHAM

Borusan Holding olarak hayata geçirdiğimiz projelerde dünyadan ilham alıp geleceğe ilham vermeye devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik odak alanlarımız olan iklim, insan ve inovasyonda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sayede faaliyette olduğumuz her sektörde öncü uygulamalara imza atıyoruz. 2030 hedeflerimiz kapsamında sürdürülebilirlik performansımızı her gün artırmayı amaçlıyoruz. Sorumlu anlayışla sahip olduğumuz güç ve bilgiyi paydaşlarımıza sunarak pozitif etki yaratıyoruz.

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale:
“Birbirinden öğrenme fırsatı yaratıyoruz”
Santrallerimizin olduğu farklı alanlarda düzenlediğimiz networkIng etkinlikleriyle katılımcılar arasında ilişki ağını güçlendiriyoruz.

Hayata geçirdiğimiz Power MBA’in bireysel çabalara ve takım olmaya dair yeni heyecanlar yaratacağına, merak duygusunu tetikleyeceğine, sektörü ve şirketimizi geliştirmeye dair yeni motivasyonlar oluşturacağına inanıyoruz. Katılımcıların düşünce dünyasında fark yaratmasını umut ediyoruz. Bu dönemki programı 35 farklı kuruluş ve 5 farklı ülkeden gelen katılımcılarımızla tamamladık. Önümüzdeki yeni dönemde katılımın daha da artacağını öngörüyoruz.

ÖĞRENME, GELİŞİM VE ETKİLEŞİM FIRSATI

Bu dönem, katılımcılar arasındaki ilişki ağını güçlendirmek adına iki kere networking etkinliği düzenledik. Bu buluşmaları santrallerimizin olduğu farklı noktalarda gerçekleştirdik. Bu çalışmalar neticesinde ekip ruhu yaratma, ilişki kurma ve aynı sektörün farklı şirketlerinde çalışan kişiler için çok iyi bir birbirinden öğrenme fırsatı olduğu yönünde geri bildirimler aldık. Tüm bunlara ek olarak, katılımcıların mezun olduktan sonra da kurulan bu güçlü bağı sürdürebilmesi adına Power MBA Alumni programını hayata geçirdik. Alumni ile öğrenme, gelişim ve etkileşim fırsatları sunmaya devam edeceğiz.

GSK Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Kuyucu:
“Projelerimizde çeşitlilik ve kapsayıcılık ön planda”
Gerçekleştireceğimiz yeni projemizle iş dünyasında fırsat eşitliğinin ön planda olduğu bir tutum sergilemeyi ve bu konuda öncü olmayı hedefliyoruz.

GSK Türkiye olarak gerek İK gerek KSS gerekse ESG çalışmalarımız kapsamında hayata geçirdiğimiz her projemizde olduğu gibi Tohum Otizm Vakfı iş birliğinde hayata geçireceğimiz projemizde de çeşitlilik ve kapsayıcılığı ön planda tutuyoruz. Vakfın kıymetli katkıları sayesinde gerçekleştireceğimiz projemizle iş dünyasında fırsat eşitliğinin ön planda olduğu bir tutum sergilemeyi ve bu konuda öncü olmayı hedefliyoruz.

“FARKINDALIK SAĞLAYACAĞIZ”

“Otizmli Bireylerle İş’te #Birlikte” mottosuyla yola çıktığımız ve Türkiye’de otizmli bireylerin topluma kazandırılmasına olanak sağlayacak projemizin bu yöndeki farkındalık bilincinin artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Böylesi değerli bir projede Tohum Otizm Vakfı’ndan danışmanlık almaktan mutluluk duyuyor, değerli destekleri için onlara teşekkür ediyoruz.

Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa:
“Girişimcilik ağını besleyeceğiz”
Girişimciliği kurum kültürümüzün yapı taşlarından biri olarak görüyoruz. Akbank’ın girişimcilik ruhunu ve yenilikçi kültürünü yansıtan Akbank+ programımızın ilk yatırımlarını hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Akbank olarak kurum içi girişimcilik konusunda çalışanlarımızı desteklemeye ve cesaretlendirmeye devam ediyoruz. Girişimcilik alanındaki yetkinliklerimizi besleyen Akbank+, bu alanda örnek bir uygulama. Yaratıcı fikirleriyle programa başvuru yapan yüzü aşkın Akbanklı, yetkinliklerimizi ve yenilikçi bakış açımızı görünür kılıyor.

İNOVASYON ELÇİLERİ

Yapılan değerlendirmeyle programa katılan çalışma arkadaşlarımız yoğun bir eğitim, mentorluk ve kuluçka süreciyle fikirlerini olgunlaştırırken, yetkinliklerini de güçlendirdi. Tam zamanlı olarak girişimleri üzerinde çalışma fırsatı bulan arkadaşlarımız, inovasyon elçileri olarak yeni dönemde de farklı fikirlerin geliştirilmesinde rol almayı sürdürecek.

Öte yandan Akbank içinde filizlenen ve ekonomik, çevresel ve toplumsal değer sunmaya odaklanan Waste Log ve Voltla hem bankamızın hem ülkemizin girişimcilik ağını besleyecek. Büyük bir gurur duyduğumuz Akbank+ süreciyle Akbanklıların kariyer yolculuklarını destekleyen çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.

AXA Sigorta Hukuk, Uyum ve Kurumsal Sorumluluk Başkanı ve YKÜ Onur Koçkar:
“Alfa kuşağını yakından tanımak istiyoruz”
AXA Sigorta olarak, çocukların geleceğimizin teminatı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle onları dinlemek ve anlamak bizim için çok önemli.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemizin geleceğine dair umutlarımızı yeşerten Alfa kuşağını tanımaya odaklandık. Bu amaçla Alfa kuşağına dair ilk belgesel olan “Çocuklar Hep Doğruyu Söyler”i Youtube’da yayına aldık. Çocuklar Hep Doğruyu Söyler belgeseliyle geleceğin yetişkinleri olan Alfa kuşağını yakından tanıma, onların dünya algısını keşfetme olanağı buluyoruz.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

AXA Sigorta olarak, çocukların geleceğimizin teminatı olduğuna inanıyoruz; bu nedenle onları dinlemek ve anlamak bizim için çok önemli. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin geleceğine dair umutlarımızı yeşerten bu belgesel için hem Tuluhan Tekelioğlu’na hem belgeselde yer alan sevgili çocuklara teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu filmi tüm çocuklara armağan ediyoruz.

Eksim Holding İnsan Kaynakları Başkanı Hasan Kaya:
“Gençlere kariyer gündemimizde”
Gençlerimizi, kendilerini büyük bir gelişim havuzu içinde bulacakları, mesleki deneyim kazanacakları ve geleceğin liderleri olma yolunda ilk adımlarını atacakları bir program bekliyor. Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirdiğimiz programımızla 30 genci istihdam etmeyi planlıyoruz.

Genç enerjilerimiz programımızı bu yıl 3’üncü kez uyguluyoruz. Bu kapsamda istihdam edeceğimiz 30 genç arkadaşımız; insan kaynakları, finans, Ar-Ge, yazılım, tedarik zinciri, veri bilimi, kurumsal iletişim, satış ve pazarlama, bütçe ve raporlama, iç denetim, Eksim Ventures, üretim ve planlama, dış ticaret, muhasebe, yenilenebilir enerji ve bilgi güvenliği gibi pek çok farklı departmanımızda kariyer fırsatı bulacak. Aynı zamanda rotasyon imkanıyla departmanlar arası geçiş yaparak farklı deneyimler edinme fırsatı da yakalayacaklar.

İŞ-YAŞAM DENGESİ

Eksim Holding olarak tüm çalışanlarımıza esnek bir çalışma sistemi sunuyoruz. Gençlerimiz, yenilenebilir enerji, elektrik dağıtım ve gıda gibi sürekli gelişmekte olan ve hayatımızın vazgeçilmezi olan bu alanlarda, büyük projelere dahil olarak yeni hikayeler yazma fırsatı bulacak. Çalıştıkları her gün tecrübelerinin üzerine bir tuğla daha koyduklarını en içten şekilde hissedecekler. Ayrıca tüm çalışma arkadaşlarımızın iş deneyimlerini zenginleştirmek, iş-yaşam dengesini sağlayabilmelerine destek olmak adına esnek çalışma saati uygulamasını ve hibrit çalışma modelini benimsiyoruz.