CHRO'NUN PROAKTİF DÖNÜŞÜM PLANI

İnsan kaynakları yönetimi; çalışanlar arasında uyumu artırmak, şirket içi verimliliği sağlamak ve çalışanlar ile şirket arasındaki her türlü bağı kurmak açısından son derece önemli bir birimdir. Çalışanlardan aldığı geri dönüş ve bildirimleri üst yönetime ileterek sorunların çözülmesi veya mevcut şartların iyileştirilmesinde etkin rol oynarlar. Günümüzde, geleneksel yönetim kültüründen çağdaş yönetim kültürüne-başka bir deyişle, işletme yönetimi kültürüne geçiş olgusu, aynı zamanda, geleneksel personel yönetiminden gelecekteki insan kaynakları yönetimine doğru bir değişimi de anlatmaktadır. Gelecekte, çalışanların bireysel farklılıklarını önemseyen yaklaşımları, kişiyi odağına alan eğitim ve gelişim modelleri? çalışanı, aile ve çevresiyle birlikte bir bütün olarak görmeyi dikkate alan işletmeler, insan kaynaklarını iyi yöneterek performanslarını maksimum düzeye çıkarabileceklerdir.

OTOKOÇ OTOMOTİV’İN İSTİHDAM PROGRAMLARI NELER? ENERJİSA ENERJİ, DOĞRU KİŞİYİ BULMADA NASIL YOL İZLİYOR? AMGEN TÜRKİYE, GENÇLERİ NASIL BÜNYESİNE DAHİL EDİYOR? ORKA HOLDİNG, ÇALIŞANLARIN BAŞARISI İÇİN NELER YAPIYOR? HOPİ’DE ÇALIŞAN DENEYİMİ İÇİN NELER YAPILIYOR? PEGASUS, YETENEK KAZANIM PROGRAMLARI İLE İLGİLİ NELER YAPIYOR? ECZACIBAŞI HOLDİNG’İN SON DÖNEM İK BAŞLIKLARI NELERDİR? VODAFONE’UN GLOBAL ÖLÇEKTE UYGULADIĞI İK PROGRAMLARI NELERDİR? TURKCELL, GENÇ YETENEKLERDE NE GİBİ ÖZELLİKLER ARIYOR?

Yayın Kurulu Üyemiz Ege Karapınar sordu, İK liderlerimiz yanıt verdİ. Özel araştırmamızın detayları

Otokoç Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü İrem Çalık
Gençlere yönelik istihdam programlarımıza öncelik veriyoruz
Anında iş gücü sağlama odağı ile doğru yetenekleri bünyemize katabilmek için özellikle genç istihdam programlarımıza öncelik veriyoruz.

Genç yeteneklerin üniversite öğrenimleri sürecinde dahil olabilecekleri “Upgrade Staj Programı” ve “Part-time Araç Kiralama Satış Danışmanı” programlarımızı açıyoruz. Yine yeni mezun olmuş ve kariyerini satış alanında ilerletmek isteyen genç yetenekler için Otomotiv Perakendeciliği alanında “Satış Okulu Programı” açıyoruz. Bu programlarda hem faaliyet gösterdiğimiz iş alanlarına ilişkin oryantasyonlar, hem iç eğitmenlerimizin verdiği marka bazlı eğitimler, hem de müşteri deneyimi ve etkin iletişime ilişkin dış eğitimler yer alıyor. Program sonunda sürece katılan genç yetenekleri, iş birimindeki liderlerimizle birlikte organizasyonumuzda var olan iş fırsatları için değerlendiriyoruz. O an bir iş fırsatı oluşmamış olsa dahi programı başarı ile tamamlamış arkadaşlarımızı aday havuzumuzda bulunduruyor ve yeni oluşan fırsatlarda doğrudan bu adaylara ulaşıyoruz.

Adaylarımızın, mutlu ve yüksek performans göstererek çalışması önemli

İşe alım sürecinde pozisyonlar özelinde belirlenmiş yetkinliklerimiz doğrultusunda mülakatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra yine pozisyonlar bazında özelleştirilmiş envanterlerimiz bulunuyor. Görüşmelerimizde adaylarımızın da iş ortamından beklentilerini ve kariyer hedeflerini anlamaya özen gösteriyoruz. Pozisyonun gerektiği nitelikleri sağlamanın yanı sıra kurum kültürüne uyumun da aramıza katılan arkadaşlarımızın daha mutlu ve yüksek performans göstererek çalışmasında önemli olduğunu düşünüyoruz. Kazandığımız yetenekleri elde tutma konusunda çalışan deneyimi odağımızı hiç kaybetmiyoruz. Farklı fonksiyonlardan bir araya gelmiş çalışan deneyimi odağında çalışan ekiplerimiz vasıtası ile içgörüleri alıyor ve aksiyonlarımızı bu doğrultuda geliştiriyoruz. Öte yandan yetenekli arkadaşlarımızı elde tutma konusunda liderlerimizin etkisini çok önemsiyor ve liderlerimizin koçluk becerilerini geliştirmek adına kapsamlı eğitim programları uyguluyoruz.

Amgen Türkiye, İnsan Kaynakları Direktörü Filiz Kozcağız
Genç yetenekleri üniversite öğrencisiyken yakalamayı hedefliyoruz
Yetenek yedekleme stratejimiz doğrultusunda gerek kendi kaynaklarımızla gerekse de danışmanlık kullanarak “mapping” projeleriyle aday havuzu yaratılma süreci ile birlikte potansiyel adaylarla iletişimi başlatıyoruz. Ayrıca olası açık pozisyonlar için içeriden yeteneklerin yetiştirilmesi ve yönlendirilmesini de desteklemek amaçlı genç yetenek programımız “Amgeneration”ı hayata geçirdik. Hatta bu programın “Amgeneration Part-time” kariyer yolu ile ile genç yetenekleri birer üniversite öğrencisiyken yakalamayı hedefliyoruz.

Yetenek yönetim sürecinin en önemli ve ilk basamağının doğru yetenekleri çekmek ve de onları şirkete kazandırma aşaması olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle, işe alım süreçlerimizde birkaç aşamalı ölçme ve değerlendirme süreci uyguluyoruz. İK ve yönetici görüşme basamaklarının yanı sıra, özellikle kilit pozisyon olarak nitelendirdiğimiz; kilit paydaş konumunda olacak pozisyon adaylarını ilgili iş birim direktörleriyle ve hatta zaman zaman ekip üyeleriyle tanıştırma görüşmeleri organize ediyoruz.

Ayrıca Amgen’de bir işi yaparken “ne”yi yaptığımız kadar onu “nasıl” yaptığımız da çok önemli. Bu doğrultuda şirket kültürüne en doğru adayları tespit edebilmek amacı ile bilişsel becerileri ölçümleyen envanterlere ek olarak, mutlaka kişilik envanterleri de uyguluyarak adayların davranış eğlimlerini anlamaya çalışıyoruz. Buna ek olarak özellikle yönetsel sorumluluğu bulunan müdür ve üzeri pozisyonlarda değerlendirme merkezi uygulamaları yapıyoruz.

Yöneticilerin değerlendirme becerilerini güçlendirmek amaçlı davranışsal mülakat teknikleri eğitimleri veriyoruz. Buna ek olarak zaman zaman pozisyon özelinde alanında deneyimli/uzman danışmanlık şirketleriyle de çalışıyoruz. Ayrıca içerideki çalışanlarımızın şirket kültürünü bilerek, şirkete ve pozisyona uygun olabileceğini düşündükleri kişileri önerebildikleri bir “Yetenek Öneri” programımız da var; çalışanlarımız da doğru kişileri şirkete kazandırmak da kilit rol oynuyorlar.

Yeteneklerin kısa sürede ayrılmaması için çalışan deneyimlerine kulak veriyoruz. Bu doğrultuda sürekli ve çift yönlü iletişimin kilit bir konu olduğunu düşünüyor ve bu iletişimi hiç koparmamaya çalışıyoruz.

Enerjisa Enerji İnsan ve Kültür Bölüm Başkanı Yakup Aydilek
“Enter, Retail-X, ITalent” ile yetenekleri keşfediyoruz
Stratejik iş gücü planlama ve proaktif işe alım yönetimi yaklaşımımızla, yeteneğe sadece ihtiyaç duyduğumuz zaman işe alacağımız şekilde değil, ihtiyaç duyduğumuz zaman ulaşabileceğimiz şekilde yetenek havuzları oluşturarak yaklaşıyoruz.

Uzun vadeli bir ilişki yönetimi ile gelecekte ihtiyaç duyabileceğimiz beceriler ve bu becerilere sahip yeteneklerle, daha ihtiyacımız oluşmadan tanışıp iletişimde kalıyoruz. Örneğin, mühendislik alanında Enter, perakende alanında Retail-X, teknoloji ve dijitalizasyon alanında ITalent genç yetenek programlarımız ile yetenekleri daha eğitim hayatlarındayken keşfedip bünyemize katarak aktif bir bağ kuruyor, ihtiyaç duyduğumuzda da yine bu havuzdan alım yapıyoruz. Ayrıca her sene organizasyonu, kritik pozisyon ve beceri setlerimizi gözden geçirdiğimiz Organizasyonel Başarı Planı sürecinde, sadece organizasyon içerisinden değil, Enerjisa dışından yedek olabilecek yetenekleri aktif bir yaklaşımla belirliyor, bu yeteneklerle iletişime geçerek, orta - uzun vadeli bağlantı içerisinde olmayı hedefliyoruz.

Doğru kişiyi işe almak kadar, elde tutmak da çok önemli

Çok aşamalı, yeteneği farklı açılar ve araçlarla değerlendiren yapılandırılmış etkin bir işe alım sürecimiz var. Amacımız, en baştan doğru yeteneklerle doğru işe alım kararlarını almak, sonrasında onlara en doğru yatırımları yapıp üretici ve yaratıcı, pozitif bir çalışma deneyimi sağlamak. Doğru kişiyi doğru zamanda almak kadar, elde tutmak da çok önemli tabi ki. Burada da çalışanlarımıza Enerjisa’da sunduğumuz bütünsel deneyime odaklanıyor, potansiyellerini gerçekleştirip ortak bir vizyon ve amaç hissi etrafında kenetlenerek, geleceğe hep birlikte emin adımlarla ilerlediğimiz ve hedeflediğimiz Enerjisa kültürü için var gücümüzle çalışıyoruz.

Orka Holding İnsan Kaynakları Direktörü Sinem Cesur HALEPLİLER:
‘Proaktif Çalışma’ kişilerin başarılı olması için önemli
Şirket kültürü ile desteklenen bir ‘proaktif çalışma’ alanı kişilerin başarılı olması için önemlidir. Öncelikle şirketlerin proaktif özelliklere uyum sağlayabilmesi gerekmektedir. Biz bu konuda şanslı olanlardanız. Vizyoner bir yönetim kurulu ile birlikte yol alıyoruz.

Bizden, sorunlar ortaya çıkmadan önce tahmin yürütmemiz, doğru iş gücü planlaması ile pozisyon yedeklemesi yapmamız, yeteneği çekme, bağlılığı sağlama ve sürdürülebilir olmamız bekleniyor. Bunlar için Orka Holding olarak inandığımız açık ve net iletişim, çapraz görev tanımları, tüm departmanların dahil olduğu yazılı prosedürler ve kalite süreçleri gibi sayısız uygulamalarımızdan bahsedebilirim.

Türkiye’de bir ilk: ‘OnlIne Defile’

Proaktif bakış açısıyla ekiplerimiz, dijitalleşmenin hız kazanmasından çok önce, Türkiye’de ilk kez online bir defile organize etti, akabinde perakende de ilk kez Metaverse üzerinden tüm ekibimizle buluşarak avatarlarımızı oluşturduk ve koleksiyon eğitimi verdik. Bunun yanında müşterilerimize sanal mağazamızda deneyim yaratacak adımlar atıyoruz. Bu proaktif projeler sayesinde, yeni nesil için bir cazibe merkezi olmayı başardık.

Bir şirketin katma değer sağlaması ancak ekibin kendisini geliştirmesi ile sağlanır

İşe alım kararı noktasında, en uygun yeteneği belirlemek için, online ve yüz yüze formatta birden fazla mülakat organizasyonu ile adayı yakından tanıyoruz. Bu aşamada farklı assessment uygulamaları ve işe yetkinlik testleri ile kararımızı destekliyoruz. Ekibimize geri bildirim vererek, onların becerilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Çünkü, kişileri firmaya bağlayan en önemli faktörlerden biri de öğrenme eğrisidir. Bir şirketin katma değer sağlaması ancak ekibin kendisini geliştirmesi ile sağlanır. Orka Holding yetenek yönetiminde, içeriden yükselme esas alınmaktadır. Temel giriş seviyesinde yetenek avcılığı yaparak yetenekleri genelde kariyerlerinin başında Orka kültürü ile yetiştirmeyi tercih ederiz.

Pegasus Hava Yolları İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Dilara Oğur:
Yetenek kazanım programlarını çeşitlendirdik

Yetenek kazanım programlarını çeşitlendirerek oluşabilecek ihtiyaçlara yönelik önceden hazırlık yapıyoruz. Aday havuzlarımızın sürekli güncel ve hazır tutulması, şirket içi ve dışı "mapping"lerle oluşabilecek rollerle ilgili ön hazırlıkların yapılması, istihdam etmekte güçlük çektiğimiz-çekebileceğimiz roller özelinde risk analizleri yaparak bu durumla karşılaştığımızda alacağımız aksiyonların önceden belirlenmesi, staj programları ve genç yetenek programları düzenleyerek oluşabilecek alımlar için insan kaynağının yetiştirilmesi, en sık başvurduğumuz yöntemler olarak karşımıza çıkıyor.

Hopi İK ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Egemen Ercebeci:
Sanal İK iş ortakları geliyor
İnsan kaynakları, yetenek yönetimi, çalışan deneyimi… Şirket, marka, pozisyon fark etmeksizin herkesin hayatına dokunan, insan eli değmesi gereken, hassas bir operasyon olunca tanımlamalar da günden güne değişiyor ve yeni bakış açılarıyla dönüşüyor.

Günümüzde şirketler ‘Çalışan deneyimi’ni, potansiyel çalışanla temas kurduğu ilk iletişimle başlatıp, çalışanın işten ayrılma sürecine kadar, uzun bir döngü içinde değerlendiriyor. Deneyimi daha iyi hale getirmek için insan kaynakları yönetiminde her geçen gün yeni yaklaşımlar ortaya çıkıyor ve hep daha iyisini yapabilmek adına bir takım yeni fikirler geliştiriliyor. Teknoloji de bu sürecin en önemli parçası.

Dijital Çalışanlar Dönemi

Haklı olarak her çalışan işe girdiğinde, oryantasyon sürecini de kısaltmak için İK süreçlerinin hatasız ve hızlı ilerlemesini bekler; oryantasyon zamanında başlasın, her şey hazır olsun, almam gereken bilgilendirme e-postalarını zamanında alayım diye düşünür. Keza aynı beklenti, işe başvuru ve çalışanın şirket içindeki deneyimleri için de geçerlidir. Birçok sistematik fonksiyonu içinde barındıran insan kaynakları için bu teknolojiler arasında RPA’nin yeri ayrı.

Şirketin verimliliği söz konusu olduğunda, sadece insan iş gücünü değil aynı zamanda dijital iş gücünü de yönetmek günümüz insan kaynakları profesyonelleri için yeni bir meydan okuma. Stratejik “İş Gücü Planlama” çatısı altında gördüğümüz bu yaklaşım, şirketlerin dijitalleşme yolculuğunda en önemli adımlardan biri.

Peki nedir RPA? RPA, yani Robotik Süreç Otomasyonu, yazılım robotlarının bir çalışanı taklit ederek önceden tanımlanmış birçok görevi yerine getirmesini sağlayan yeni bir teknolojidir. Her süreçte olduğu gibi insan kaynakları süreçlerinin de daha az maliyetli, daha hızlı ve daha az hata ile yönetilmesini sağlar. Çalışanların sanal asistanı olarak, sıkıcı ve meşakkatli gördükleri insan kaynağı süreçlerini onların yerine yapar. Hızı on kata yakın artırır, şirket içi maliyetleri düşürür ve çalışanların verimliliğini artırır. Ayrıca çalışan deneyimini de iyileştirerek turnover oranını düşürür.

RPA çalışmalarını başlattık

Bir pazarlama teknolojileri şirketi olarak teknolojinin getirdiği fırsatların peşinden gitmek bizim DNA’mızda var. Bu iki itici güç birleştiğinde ise robotik süreç otomasyonunu (RPA) ekibe dahil etmemek imkânsız. Sanal insan kaynakları iş ortağı olarak tanımladığımız RPA’yi insan kaynakları süreçlerimize entegre etmek üzere çalışmalara başladık. Önceliği işe alım sürecimize verdik. İşe yeni başlayan Hopiliye, gönderilecek bilgilendirmeler, yönlendirmeler için yakın zaman içinde RPA teknolojisini kullanmaya başlayacağız. İş dünyasında ilklerin öncülüğünü yapan bir şirket olarak, RPA'yi insan kaynakları sürecinde kullanacak olmamız ve bu teknolojilerin çalışanlarımız tarafından şimdiden benimseniyor olması bizim adımıza çok heyecan verici.

Eczacıbaşı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Eylem Özgür:
Ceo’ların gündeminin birinci sırasında yetenek var
Sektör ve ülkede bağımsız olarak yaşanan hızlı dönüşüm insan kaynakları süreçlerini de etkiledi. İşe alımdan çalışan deneyimine, performanstan ücret yönetimine kadar tüm süreçlerde aday ve çalışan ihtiyacına hızlı yanıt veren, teknolojiyi kullanan, esnek organizasyonlar öne çıkıyor.

Bugün CEO’ların gündeminin birinci sırasında yetenek var. Bir hayali kurduktan bir hedefi koyduktan sonra onu gerçekleştirecek kişileri düşünmek bugünün dünyasında mümkün değil. ‘Yetenek’ varsa başarılı bir gelecek hedefi var. Organizasyonlar da toplam yetkinliklerini geliştirmeye odaklanıyor ki bu hem organizasyonlara farklı disiplinlerden yeteneklerin katılmasını, inovasyonun ve girişimciliğin buradan tetiklenmesini hem de mevcut yeteneklerinin yetkinliklerinin sürekli güncellenmesini gerektiriyor, biz de bu noktadayız.

Esnek çalışma modellerini dinamik bir iş gücüne dönüştürerek uzaktan, hibrit ve yerinde olmak üzere farklı modeller uyguluyoruz. Yeni çalışma modellerimizle; global olarak büyüyen bir Topluluk olarak, dünyanın herhangi bir yerindeki yeteneğe ulaşabilmeyi ve Eczacıbaşılılar için de mekan bağımsız çalışma fırsatları yaratıyoruz. Anında iş gücü yaratabilmek için bu sayede mekanların belirlediği sınırları aşmış olduk. Farklı sürelerde, farklı sözleşme modellerinde çalışma modelleri oluşturduk.  Organizasyonun ihtiyacı ile yeteneğin tercihini birleştirecek yeni birlikteliklere yer açtık.  Bunun yanında çoklu öğrenme araçları ile çalışanlarımızın yarının ihtiyaçları için hazır hale gelmesini sağlıyoruz. Fonksiyonel gelişim programları, yeni dünyada liderlik, çevik iş modelleri, dijitalleşme ve inovasyon ile çalışanların yetkinliklerini bir başka faza taşırken, iç girişimcilik fırsatlarıyla parlak fikirleri başarılı işlere dönüştürme yolunda destekliyoruz.

Topluluk olarak kendi içimizdeki iş fırsatları ile zenginleştiriyoruz.

Dünya genelinde iş gücü hareketliliğinin bir yansıması olarak pek çok ülkede beyaz yakalı çalışanlar arasında önümüzdeki 3-6 ayda işini değiştirmeyi düşünenlerin oranı yüzde 40’ı aşıyor. Türkiye’de ilk işinde kalma ortalama süresi 9 aya inmişken, genç profesyonellerde bir işte kalma süresi ortalaması iki yıla kadar geriledi. Mekan ve zaman bağımsız çalışmanın artmasıyla birlikte artık dünyanın herhangi bir yerindeki bir yetenek daha ulaşılabilirken… bu elbette özelikle yabancı dil bilen çalışanlar için fırsatların çeşitlenmesi demek.  Biz bu fırsatları 40’tan fazla kuruluşuyla global olarak büyüyen bir Topluluk olarak kendi içimizdeki iş fırsatları ile zenginleştiriyoruz.

İş gücü değişim oranının altında bir orana sahibiz

Topluluk içi açık pozisyonlarımızı dijital platformlarımızda sürekli güncel tutuyor, global olarak tüm Eczacıbaşılılar’ın Topluluk içinde farklı kuruluşlarımızda kariyerine yön vermesini destekliyoruz. Bu geçişi hem kuruluşlar hem de fonksiyonlar arasında gerçekleştirebiliyorlar.

Iş gücü piyasası ortalamalarının oldukça altında iş gücü değişim oranlarına sahip olmakla beraber görece hızlanan değişimde, özellikle kuruluş içinde devam eden arkadaşlarımızın hızla yeni takım arkadaşları ile buluşmasını ve oluşan iş yükünden olumsuz etkilenmemesine yardımcı olmak için,  işe alım sürecimizi yalınlaştırdık. İşe uyumu hızlandıracak oyunlaştırılmış modelleri daha yoğun kullanarak akışı rahatlatıyoruz.

Eczacıbaşı Topluluğu olarak kıdem ortalaması oldukça yüksek bir organizasyonuz. Bunun nedeninin mükemmel çalışan deneyimi yaratma arzusundaki çalışmalarımızın aday sürecinden itibaren başlaması olduğunu düşünüyorum. Adaylık aşamasından itibaren kendini değerli hisseden, çalıştığı ortamda kendini gerçekleştiren, değer yarattığına inanan, kurum kültürünü sahiplenmiş kişiler verimli, bağlı çalışanları oluşturuyor. Yaptığı her işte önce “insana saygı” diyen Eczacıbaşı’nda bu kültürün varlığı tüm kuşakların bir arada uzun süreli çalışmasını sağlıyor.

Vodafone Türkiye Ücretlendirme, Yan Haklar, Çalışan İlişkileri ve İşe Alım Direktörü Ayça Kahraman:
15 yılda 666 genç yeteneği istihdam ettik
Vodafone’un global ölçekte tüm ülkelerinde uyguladığı Discover Genç Yetenek Programı ile tam 15 yıldır şirketimizin genç ve dinamik yüzünün en büyük temsilcilerini ağırlıyoruz.

Yüksek potansiyele sahip gençleri Vodafone’a kazandırarak, lokal ve global kariyer olanaklarından faydalanmalarına, eğitim-gelişim programları ile desteklenmelerine olanak tanıyor ve aynı zamanda Vodafone Türkiye’nin yetenek havuzunu genişletmeyi amaçlıyoruz. 15 yıl önce 3 kişi alarak başlattığımız bu program sayesinde her yıl artan bir ivmeyle istihdama olan katkımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar toplam 666 genci bünyemize kattık. Kariyerine Discover olarak başlayan ve şu an Vodafone Liderlik Ekibimizde yer alan 4 kadın çalışma arkadaşımız bulunuyor. Her yıl programın tasarımını gözden geçirerek iyileşme fırsatı olan tarafları paydaşlarımızın da görüşleriyle geliştiriyoruz. Her zaman olduğu gibi gelecekte de gençler bizim en büyük motivasyonumuz ve rehberimiz olmaya devam edecek.

Turkcell İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Esmen:
Yarının teknolojisini yönetebilecek yetkinliklere sahip olunmalı

Turkcell olarak her yıl yüze yakın genç yeteneği kadromuza katıyoruz. Bu arkadaşlarımızın yeni dünyalarla ve yeni teknolojilerle tanışması için çeşitli organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Burada işveren mottomuz ‘Yarını Değiştir’ ile yakın geleceği şekillendirmek için bugünden ilerlemenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Yarını değiştirmek için de yarının teknolojisine hakim olmak gerekiyor. Bu teknolojiyi yönetebilecek, yönlendirip yaratıcılık özelliklerini kullanabilecek yetkinliklere sahip olunmalı. Turkcell olarak esasen gençlerimiz için temel amacımız, yarının teknolojisine yönelik yetkinliklerin neler olduğunu onlara göstermek ve gençlerimize bu alanlara yönelik hazırlanmaları için fırsat sağlamak

Metaverse’ün çok daha etkin kullanılabileceğini düşünüyoruz

Her departmanda ve her uzmanlık alanında Metaverse’ün çok daha etkin kullanılabileceğini düşünüyoruz. Finans, insan kaynakları, yazılım ve siber güvenlik başta olmak üzere bütün alanlardaki arkadaşlarımızı etkinliğe alarak Metaverse deneyimini onlara yaşattık. Yeni teknolojilerin yetkinliklerinin kazanımı ve geliştirilmesi için neler yapılabileceğine bakmalarını sağladık.