EĞİTİM İLE GEÇEN 28 YIL

Her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), 28. yaşını doldurdu. AÇEV Kurucusu Ayşen Özyeğin, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı, kızı Ayşecan Özyeğin Oktay'a devretti. 4 yıldır Yönetim Kurulu Üyesi olan Ayşecan Özyeğin Oktay, Kasım 2021 itibarıyla görevine başladı. AÇEV, kuruluşundan bugüne geçen 28 yıllık dönemde uyguladığı yüz yüze eğitim programları ile 1 milyondan fazla kişiye ulaştı. 13 bin 500 gönüllü eğitimci yetiştirdi.

AÇEV Kurucusu Ayşen Özyeğin:
Bilimi, toplum ile buluşturuyoruz

İlk günden bu yana AÇEV’de hep “Bilimi toplumla buluşturma” ilkesini savundum. Kuruluşundan bu yana topluma hizmet yolunda en anlamlı girişimim olan AÇEV misyonunun, bundan sonra kızım Ayşecan Özyeğin Oktay’ın önderliğinde sürdürüleceğine ve çok daha ileri başarılara taşınacağına eminim.

İş birlikleri, Türkiye sınırlarını aştı 
AÇEV, Ayşen Özyeğin’in yönetim kurulu başkanlığında; farklı kamu, özel ve STK’lar ile iş birliği sağlayıp Türkiye’de sektörler arası iş birliği örnekleri oluşturdu. AÇEV programları ve projeleri Türkiye sınırlarını aştı; Avrupa, Orta Doğu, Güney Amerika ve Doğu Asya’da 14 ülkeye taşındı. İhtiyaç sahibi kitleleri önceliklendiren ve hedefe odaklı hizmet götürülmesi için yeni çalışmalara önderlik eden Özyeğin, bunların birçoğunu, kişisel girişimleri sonucu hayata geçirdi. AÇEV’in daha geniş kitlelere ulaşması ve bunun için çağımızın sunduğu teknoloji imkânlarının eğitim amacıyla kullanılması gerektiğine inanan Özyeğin, AÇEV’in birçok yeniliğe imza atmasına liderlik etti.

Lider yetiştiren bir anne: Ayşen Özyeğin
AÇEV Kurucusu Ayşen Özyeğin, Fiba Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin’in eşi. Fiba Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ile Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Ayşecan Özyeğin Oktay’ın da annesi.

Fiba Holding YK. Bşk. Yrd. ve İcra Kurulu Üyesi &  AÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ayşecan Özyeğin Oktay:
Yaratacağımız yenilikler için heyecanlıyım

Kuruluşundan bu yana AÇEV’in çalışmalarının içinde oldum. “Neredeyse AÇEV ile birlikte büyüdüm” diyebilirim. Bu süreçte sahada katılımcılarımızdan ve tüm paydaşlarımızdan öğrendiklerimin, hem sosyal sorumluluk anlayışımda hem de kendi ebeveynlik deneyimimde büyük faydasını gördüm. Ailelere ve çocuklara yönelik projelerini çok değerli bulduğum AÇEV’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenmekten büyük gurur duyuyorum. Birlikte yaratacağımız yenilikler için heyecanlıyım.