"EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ KIYMETLİ BAĞIŞÇILARIMIZ"

Gerek dünya gerekse Türkiye, koronavirüs nedeniyle çok zor günlerden geçiyor. Sosyal mesafe kuralları sebebiyle fiziki olarak birlikte olamadığımız bugün, yeni dönem yurt dışı bursiyerlerimizin ailemize katılmasının heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI & TEV MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI ÖMER M. KOÇ:
Müsterihim ki, gönlü yurt sevgisi ile dolu 75 yurt dışı bursiyerimiz, bu ailenin bir parçası olarak bizlere nice gururlar yaşatacak, yurda dönüp ülkemiz için değerli katkılar yaratacaklardır. Yurt dışı burslarımızın mevcudiyetinde büyük katkısı olan yurt dışı ülke ve kurumlarımıza, onların kıymetli temsilcileri nezdinde ülkemizin aydınlık geleceğine katkılarından dolayı şükran duygularımı iletmek istiyorum. Dostluğunuz bizim için çok değerli… Bu yolda en büyük gücümüz olan kıymetli bağışçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.


TEV, 75 GENCİN DAHA HAYÂLLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Türk Eğitim Vakfı (TEV), tam 53 yıldır başarılı ve maddi imkânı kısıtlı gençlere destek oluyor. Yüksek lisans ve üst ihtisas yurt dışı eğitim bursu, Türkiye’nin yetişmiş insan gücü kaynağını zenginleştirmek amacıyla 1969’dan bu yana her yıl veriliyor. 2020’de hak kazanan 75 öğrenci; mühendislik-teknik, sosyal bilimler, ekonomi-işletme ve tıp alanındaki eğitimlerine, Almanya, Fransa, Singapur, İtalya, İspanya, Danimarka’da devam edecek. Şimdiye dek 9 ülke ile iş birliği yapan TEV, her sene bir milyon doların üzerinde (2020’de 1 milyon 225, 392 bin dolar) burs fonu ayırıyor. Kurumlar ile birlikte bu tutar, dört milyon doları aşıyor.