ENERJİSA ENERJİ'DEN CDP'DE LİDERLİK PERFORMANSI

Enerjisa Enerji, dünyanın en büyük çevre raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP)'nin İklim Değişikliği programındaki notunu A-'ye yükseltti. Şirket, Su Güvenliği Listesi'ndeki notunuysa bu alandaki en yüksek not olan A'ya çıkardı.

Enerjisa Enerji, daha önce B olan Su Güvenliği notunu iki puan birden yükselterek A’ya çıkarırken, Türkiye’den elektrik dağıtım sektöründeki ‘liderlik’ notunu alan tek şirket oldu. Şirket yine aynı platformun İklim Değişikliği programındaki notunuysa bir basamak yükselterek A-’ye yükseltti. Şeffaflığı, hesap verilebilirliği ve sürdürülebilirliği yönetim anlayışının merkezine koyarak A listesinde yer almayı başaran Enerjisa Enerji, 23 binden fazla şirket arasından seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

“BAŞARILARIMIZ KATLANARAK ARTACAK”

Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük ettiklerini ve tüm çalışmalarını sürdürülebilir bir gelecek için hayata geçirdiklerini belirten Enerjisa Enerji’nin CEO’su Murat Pınar, şöyle anlattı: “Dünyanın en büyük çevre raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği listesindeki notumuzu ‘A’ seviyesine yükseltmenin gururunu yaşıyoruz. Su Güvenliği Listesi’nde faaliyet alanımızdaki tek ‘Liderlik’ notuna sahip olan şirket olmamızın gururunu yaşarken, İklim Değişikliği pogramında notumuzu bir basamak yükseltmek çifte mutluluk yaşamamıza neden oldu. Sürdürülebilirlik konusunda topluma değer katmaya önem ve özen gösteriyoruz. İklim değişikliğinin etkilerine ve sorunun kaynağına yönelik çözüm üreterek etki yaratan bir şirket olarak, elimizi taşın altına koyuyoruz.  Bu yaklaşımımız çerçevesinde doğal kaynakların korunması ve etkin kullanımı konusunda büyük bir sorumluluk üstlendiğimizin farkındayız. Bu güçlü temellerle, yeni enerji dünyasında daha iyi bir gelecek için kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz. Sektörün lider şirketi unvanıyla Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek olan elektrik dağıtım ve satış alanında, teknoloji ve sürdürülebilirlik merkezli bir stratejik değer üreterek ilerliyoruz. Sürdürülebilirliği iş yapış biçimimize her alanda yön veren bir anlayış olarak benimsiyoruz. Programdaki başarılarımızın önümüzdeki dönemde de katlanarak artacağına inanıyorum.”

Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı M. Avni Kiğılı
Hayat’tan Üçüncü Sürdürülebilirlik Raporu
Hayat Holding’in çatısı altında hızlı tüketim ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Hayat, üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Şirketin “Hayata İyi Bakarız” yaklaşımını temel alan rapor, pandemi dönemi de dahil olmak üzere şirketin 1 Ocak 2020-31 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik faaliyetlerini kapsıyor.

Ev bakım, bebek bakım, kadın kişisel bakım, kişisel sağlık, evcil hayvan bakım ve temizlik kağıtları kategorilerinde Bingo, Molped, Molfix, Bebem Natural, Papia, Focus, Familia, Evony, Gleen, Sholk gibi 16 Türk markasını dünya çapında milyarlarca tüketiciyle buluşturan Hayat, üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Raporda şirketin 889 bin MW saat yenilenebilir enerji kullandığı, kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle yaklaşık 190 bin kişiye erişerek fayda sağladığı ve Hayat’ın Türkiye’deki global Ar-Ge merkezinde 307 bilim insanıyla 100’den fazla patent başvurusunda bulunduğu gibi veriler ön plana çıkıyor.

“DEVAMLILIK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Hayat Holding İcra Kurulu Başkanı M. Avni Kiğılı, başta Türkiye olmak üzere bulundukları tüm pazarlarda işlerinin devamlılığı kadar dünyanın da devamlılığı için çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Globalleşme operasyonlarımızı Afrika ve Asya odaklı gerçekleştiriyoruz. Gelecek 50 yılda dünya nüfus artışının yüzde 90’ı, çoğunluğunu az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu bu iki kıtadan gelecek. İşte bu zorlu coğrafyalarda faaliyet gösterirken, iklim krizinin, sosyal ve ekonomik eşitsizliklerin toplumların refahını nasıl tehdit ettiğini çok daha net gözlemleyebiliyoruz. Bu farkındalıkla, insan yaşamını daha sağlıklı ve daha nitelikli hale getirmek için güçlü bir sorumluluk hissediyoruz. Bu doğrultuda, 2022 yılında sektör trendlerini ve Dünya Ekonomik Forumu’nun yayımladığı Küresel Riskler Raporu’ndaki gelecek risklerini göz önüne alarak paydaşlarımızın da katılımıyla ‘Hayata İyi Bakarız’ adlı sürdürülebilirlik manifestomuzu yayımladık. Önceliklerimizi 4 ana odağımız olan Yönetim, Gezegen, İnsan ve Toplum başlıkları altında belirleyerek sürdürülebilirlik modelimizi kurguladık.”

QNB Finansbank CDP’de Global A Listesi’ne girdi

QNB Finansbank, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) 2023 İklim Değişikliği Programı'nda göstermiş olduğu üstün performansla, raporlama yapan 23.202 şirket içinde Global A List’e giren 346 şirket arasında yer aldı. Bu prestijli platformda A Listesi'ne adını yazdıran banka, çevresel sorumluluk alanında iştirakleriyle beraber 14.000 çalışanının ortak katkılarıyla, öncü bir kurum olduğunu sadece ulusal değil global sahnede de kanıtlamış oldu. QNB Finansbank, Londra merkezli ve dünya genelindeki en büyük çevresel raporlama platformu olan CDP'nin değerlendirmesinde İklim Değişikliği programının yanı sıra Su Güvenliği programı kapsamında aldığı A- notuyla önemli bir başarıya imza atarak, sürdürülebilirliğe olan bağlılığını ve bu alandaki şeffaflığını bir kez daha tescillemiş oldu. QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, bankanın sürdürülebilirlik perspektifini vurgulayarak, kapsamlı bakış açısıyla iç operasyonlardan müşterilere sunulan ürün ve hizmetlere kadar tüm değer zinciri boyunca iklim değişikliğiyle mücadele ve düşük karbon ekonomisine geçiş konusuna öncelik verdiklerini ifade etti.

SIEMENS TÜRKİYE’DEN BAŞARILI PERFORMANS

Siemens Türkiye, sürdürülebilirlik eylem ve hedeflerini paylaştığı 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis: “Sürdürülebilir kalkınmanın yolu büyük ölçüde teknoloji ve Ar-Ge’den geçiyor. Endüstriye, ulaşıma, altyapıya ve enerjiye yatırım yapmak, daha temiz ve sürdürülebilir bir gelecek için hayati önem taşıyor. Siemens Türkiye olarak sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmak için uzmanlığımızdan, deneyimimizden ve geniş ekosistemimizden yararlanıyoruz. Müşterilerimiz 2023'te Siemens Türkiye çözümlerini kullanarak emisyonlarını 71.000 ton CO2’ye eşdeğer miktarda azalttı. 2023'te atık yönetiminde de başarıya imza attık, atıklarımızın yüzde 99,3'ünü geri dönüşüme kazandırdık” dedi.