ERDEM: 2050 HEDEFİMİZ SIFIR EMİSYON

Shell olarak, "Paris Sözleşmesi" kapsamında küresel sıcaklık artışının 1,5 derece ile sınırlandırılması hedefini küresel olarak destekliyoruz. 2050 yılına kadar tüm ürünlerimizin üretiminden kaynaklanan emisyonları sıfıra indirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizde de daha iyi bir gelecek için faaliyetlerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlk "Shell Türkiye Ormanı"nın hayata geçmesinde başta iş ortağımız ICA'ya, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nin kıymetli profesörlerine ve emeği geçen değerli çalışma arkadaşlarıma, gönülden teşekkür ederim.


DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN İLK “SHELL TÜRKİYE ORMANI”

Daha iyi bir gelecek için çalışan Shell Türkiye, elektrikli şarj üniteleri, atık yönetimi, LNG ve Solar istasyon gibi birçok projeyi hayata geçirdi. Shell Türkiye, şimdi de İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu’nda 5 hektarlık alanda ilk “Shell Türkiye Ormanı”nı oluşturuyor. Çevreye duyarlılığının parçası olarak şirket içindeki ve dışındaki tüm projelerinde hediye olarak fidan bağışlayan Shell Türkiye, “Shell Türkiye Ormanı” ile Türkiye’de her yıl 1.300’den fazla otomobilden salınan yaklaşık 105 ton karbondioksiti nötrleyecek. Mavi ve piramit servi, fıstık çamı, ıhlamur, dişbudak ve çınar yapraklı akçaağaç, amerikan meşesi ve yalancı akasya olmak üzere 8 çeşitte toplam 3 bin 100 ağaç dikildi.


SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DESTEK
Covid-19 salgını ile mücadelede kapsamında, Shell’in bağışladığı 127 bin litre Izopropil alkol (IPA) hammaddesi ile, Organik Kimya tarafından yaklaşık 175 bin litre dezenfektan üretildi. 5 litrelik kaplara aktarılarak, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kamu kurumlarına hibe edildi. Tüm lojistik faaliyetleri üstlenilerek dağıtımı sağlandı.

SHELL TÜRKİYE ÜLKE BAŞKANI AHMET ERDEM:
ZOR GÜNLERİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Shell Türkiye olarak ülke çapında yürütülen yoğun mücadeleye destek olabilmek adına, mart ayında Sağlık Bakanlığımıza 5 milyon TL’lik akaryakıt desteği sağlamıştık. Buna ilaveten, Organik Kimya ile el dezenfektanı ihtiyacını karşılamak üzere iş birliği yaptık. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Ülkemizin, birlik ve beraberlik içinde bu zor günlerin de üstesinden geleceğine inanıyoruz.


TRAFİKTE KÜÇÜK HATA YOKTUR!
“Trafikte Küçük Hata Yoktur” sosyal yatırım programını hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığı, Shell Türkiye ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin geliştirdiği  trafik temalı mobil oyun, sosyal izolasyon önlemleri nedeniyle evlerinde olan çocuklarla buluştu. Getir’in de katkılarıyla Good Job Games’in hazırladığı ve uygulama marketlerinden telefon ya da tabletlere indirilen oyun sayesinde eğlenceli içerikler ile trafik kuralları öğrenilecek.


SHELL TÜRKİYE KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRÜ MELTEM OKYAR PERDECİ:
SAĞLIKLI GÜNLERİ TRAFİKTE GÜVENLİ KILALIM 

Sağlıklı günlerimize, çok yakında yeniden kavuşmayı umuyoruz. Çocuklarımızın trafikte güvenli kalmak için kuralları tam anlamıyla bilen, uygulayan ve sorumluluk alan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.


ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLECEK

Covid-19 salgını sürecinde önceliğini müşterilerinin, iş ortaklarının ve çalışanlarının sağlığı, güvenliği ve kesintisiz ürün ikmali olarak belirleyen Shell & Turcas, çiftçinin de yüzünü güldürüyor. “İş Bankası İmece Kart” sahipleri, 1 Mayıs-30 Haziran 2020 tarihleri arasında, İmece Kart posuna sahip Shell üye iş yerlerinde 6 ay vadeli ve faizsiz ödeme imkânına sahip olacak.