ESAS SOSYAL, GENÇLERE UMUT VERİYOR

Şevket Sabancı ve ailesince sürdürülebilir sosyal yatırımlar yaparak ülke kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Esas Sosyal, CovId-19 sürecinde de gençlerin yanında olmaya devam ediyor. İptal edilen pek çok eğitim ve seminerin yol açtığı boşluk, onlIne etkinliklerle dolduruldu. İstihdam yolculuğuna hazırlık için Esas Sosyal, PERYÖN ve E-nocta gibi ekosistemdeki birçok kurumun iş birliğiyle "#gençlereumutverin" kampanyası başlatıldı. Çevrimçi söyleşiler, webinarlar, video paylaşımları, 2016'da hayata geçirilen "İlk Fırsat" programında yer alan şirketlerin temsilcileri ve "İlk Fırsat" katılımcılarının yer aldığı canlı kariyer panelleri gerçekleştiriliyor. Böylece Özellikle az bilinen devlet üniversitelerinde okuyan ve yeni mezun olacakların, kendilerini geliştirmeleri sağlanıyor. Hedef; işgücüne katılıma destek olunması ve işe geçişlerde fırsat eşitliği yaratmak...


ESAS SOSYAL KURUCULAR KURULU BAŞKANI EMİNE SABANCI KAMIŞLI:
HAYÂL KURUN
Sosyal mesafe sürecinin herkes için zorlayıcı olduğunu biliyoruz. Umudu olan hayâl kurar ve ancak bu kişiler ülkesinin geleceğine, gelişimine katkı yapabilir.

Esas Sosyal olarak, gençlerin hayâl kurmaya devam edebilmeleri için çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz. Onların ülkemizin umudu ve yarınları olduğuna inanıyorum. Evde olduğumuz bu süre içerisinde zamanlarını daha verimli geçirmeleri ve kendilerine yatırım yapabilmeleri için bir dizi online eğitim organize ettik. Özellikle az bilinen devlet üniversitelerinde okuyan ve yeni mezun olanların bunlardan çok faydalanacağını umuyorum. Farklı sektörlerden kurumları bu vizyonu paylaşmaları için iş birliğine davet ediyorum. 
*Bugüne kadar 95 genç, iş birliği yapılan STK’larda 12 aylık tam zamanlı iş deneyimlerini ve 250 saatlik eğitim programını tamamladı. Yöneticilerinden mentorluk desteği de aldı.


ÜNİVERSİTELİLERE VE YENİ MEZUNLARA ONLINE EĞİTİM
#genclereumutverin” kampanyası kapsamında, Nisan 2020’de ön kayıt gerektiren eğitimlerden, sosyal medyadan yayınlanan söyleşilerden ve oturumlardan 500’ü aşkın üniversite öğrencisi ve yeni mezun genç yararlandı. 
Alanlarında profesyonel olan katılımcılar: Akkök GYO İK Direktörü Özlem Özbatır, Esas Sosyal Danışma Kurulu Temsilcisi Yönetim ve İK Danışmanı Azer Erdem, Ünlü&Co Yönetim Kurulu Üyesi ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği Başkanı Atilla Köksal, Esas Gayrimenkul İK Müdürü Aslı Kemal, Volkswagen Doğuş Finansman İK ve İdari İşler Müdürü Bilgen Yıldırım, Collyer Bristow LLP Partner Tülin Hamit. 
“İlk Fırsat Programı” mezunu katılımcılar: Arvento Mobile Systems Kurumsal İletişim Uzmanı Emin Yiğit Koyuncuoğlu, Birleşik Uzmanlar YMM Vergi Uzmanı İlknur Karakoç, Mazars Denge Denetim Asistanı Ali Yıldırım, Related Dijital İK Uzman Yardımcısı Esra Aksakal, NE-AD Kurumsal İletişim Uzmanı Oğuzhan Gökçek, Koç Sistem Digital Kreatif Satın Alma Uzman Yardımcısı Haydar Demirtopuz, Aksigorta İdari İşler Uzmanı Enes Mustafa Dinç.
Mayıs ayı etkinlikleri katılımcıları: May Diego Genel Müdürü Levent Kömür, Çelikel Eğitim Vakfı Vakıf Yöneticisi Tuba Çal, Kibar Holding Yetenek Yönetimi ve İşveren Markası Müdürü Umut Önen, TÜRKONFED Proje Direktör Yardımcısı 2018 Katılımcısı Hande Yavuz, PERYÖN Akademi Eğitmeni Yaprak Yapsan, Esas Sosyal İlk Fırsat Program Yöneticisi Neslihan Yıldırım, TOG Kurumsal Kaynak Geliştirme ve İletişim Uzmanı 2017 katılımcısı Ceren Erdem.