EVDEN ÇIKMADAN GEZİN!

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir evlerimizdeyiz. Yollara düşemesek de ebeveynler, çocukları ile tarihi müzeleri yeniden keşfedebilir. Anadolu'nun, hatta dünyanın önemli yapılarını görebileceğiniz Miniatürk'ten Gaziantep'teki Zeugma Müzesi'ne, NatIonal Museum'den 7'den 70'e herkesin ilgisini çeken Legoland'a kadar sanal ortamda gidebileceğiniz sanal turlar mevcut. İşte bu gezilerden bazıları...


Kurtuluş Savaşı Müzesi: Cumhuriyet’in hangi aşamalardan geçerek kurulduğunu, Atatürk ilke ve inkılâpları’nın, devrimlerinin doğuşunu detaylarıyla anlatmak istiyorsanız, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi binasını da gezebilirsiniz. Aynı zamanda, Türkiye’nin ilk çocuk dostu müzesi…

Rahmi Koç Müzesi: Haliç kıyısında sanayi, ulaşım, iletişim ve endüstri alanlarının tarihi gelişimlerine tanık olabilirsiniz. Bilime düşkün olanlar için güzel bir gezi sunuyor. Eski model arabalar, çizgi filmlerde görülen şirin bisikletler, buharlı gemi makineleri ve para basma matbaasına kadar pek çok şeyi görmek mümkün. Her geçen yıl koleksiyonu büyüyor.

Miniatürk: İstanbul'un, Anadolu'nun hatta dünyanın önemli yapılarının 1/25 oranında küçültülmüş halleri bekliyor. Saraylar, yalılar, peri bacaları, Pamukkale travertenleri, camiler, kiliseler, sinagoglar batıdan doğuya doğru bütün ülkeyi bir anda dolaşmak isteyen aileler için muhteşem bir rota olarak karşımıza çıkıyor. 

Panorama 1453 Tarih Müzesi: Türkiye’nin ilk panoramik müzesi. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği anı tekrar yaşamımıza yardımcı oluyor. Top sesleri, mehter marşı, Fatih’in askerlerine seslenişlerini bilgisayarın başında da duyabilirsiniz. 

Oyuncak Müzesi: İstanbul Erenköy’de. 1700’lü yıllardan günümüze, oyuncak dünyasına doğru yolculuğa çıkarıyor. 7’den 70’e herkese hitap ediyor ve hepimizin içini ısıtıyor. Her yaştan insanı çocukluğuna indiriyor.

Zeugma Müzesi: Kültür sanat gezisi yapmak isteyen aileler için ideal bir seçenek. Gaziantep’te, dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olmasıyla ünlü. Zeugma’nın en önemli eseri ise Çingene Kızı figürü. Ayrıca 2000 yıllık mozaiklerin eksik parçaları lazer sistemiyle görüntülü olarak tamamlanıyor.

Legoland: Legoların büyülü dünyasında yolculuk yapmayı pek çok çocuk gibi büyükler de seviyor. 7’den 70’e herkesin ilgisini çekiyor. Koronavirüs nedeniyle kapılarını kısa süreliğine kapattı. Siz de evden çıkmadan bu eğlenceye ortak olabilirsiniz.

Disney World-Orlando Eğlence Bölgesi: ABD’nin Orlando şehrinde çok zengin gezi seçenekleri sunuyor. Walt Disney World, Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom, Disney MGM Stüdyoları, Universal Stüdyoları, Sea World eğlence parkları gibi birçok yeri sanal turla gezmeniz mümkün. Orlando’nun büyülü dünyasına yolculuk yapmanız için bir tık yetiyor.

National Museum: ABD’nin başkenti Washington’da ve dünyanın en önemli müzesi olarak kabul ediliyor. Doğa ve tarih tutkunu tüm aileleri bekliyor. Bitkiler, hayvanlar, fosiller, meteorlar ve daha pek çok şey bulunuyor. Özellikle dinozor sevenleri müthiş bir tur bekliyor.

Nasa (Uzay Keşfi): Bu sanal tur, astronotların uzayda gezmek için kullandıkları araçları, yer çekimi odalarını, eğitim aldıkları yerleri ve çok daha fazlasını görmenize imkân tanıyor.

Ulusal Parklar: Amerika kıtasındaki ulusal parkların, tüm aile üyelerinin birlikte gerçekleştireceği sanal turu gerçekten görülmeye değer. Görüntüler sizi ordaymışsınız gibi hissettiriyor. Alaska’daki Kenai Fiyordları, Hawaii Volkanları, Meksika’daki Carlsbad Mağaraları, Utah’taki Bryce Kanyonu, Florida’daki Dry Tortugas gerçekten müthiş çekim gücüyle şahane bir fırsat sunuyor.

National Aquarium: Çocukların ve büyüklerin dahi en sevdiği yerlerin başında akvaryumlar geliyor. Yüzlerce deniz canlısı ve rengarenk balıkları bir arada görmek isteyenleri bekleyen ABD'nin Baltimore şehrindeki “Ulusal Akvaryum” güzel bir sanal tur vadediyor. Renkli bir dünyaya yolculuk yapmak isteyenler, tropikal bir bahçeyle de karşılaşacak.

Blenheim Sarayı: İngiltere’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Tüm odalarını, ayrıntılarını rahatlıkla gezebilirsiniz. Eski Birleşik Krallık Başkanı Winston Churchill’in doğduğu bu ev, aynı zamanda bu ülkede kraliyet ailesine ait olmayan saray unvanına sahip tek yapı. “Bir İngiliz Sarayı nasıl olur?” diye daha fazla merakta kalmayın...

Cirque Du Soleil: Dünyanın en önemli şov gruplarından... Amaluna şovunu internet üzerinden yayınlıyor. 

*Türkiye’nin seyahat sitesi 
Enuygun.com’un derlemesi