"GELİŞEN PAZARLAR BÖLGESİNDE 36 PASAPORT"

BSH GELİŞEN PAZARLAR İK BAŞKAN YARDIMCISI AYÇA KAŞIKCI: BSH ailesi olarak, din, dil, ırk, cinsiyet gözetmeden farklı ülke ve kültürlerden gelen büyük bir ekibin parçalarını oluşturuyoruz. Çalışanlarımızı benzerlikleri ve farklılıklarıyla kucaklıyoruz.

BSH Grubu olarak dünya çapında 39 fabrikamız, 63 bin çalışanımız var. Sektörümüzde Avrupa’nın 1 numarasıyız. BSH Türkiye’de ise yaklaşık 9 bin kişi çalışıyor. Farklı deneyimlere, perspektiflere ve becerilere sahip BSH’lilerin şirketimizi ileri seviyeye taşımadaki rolünün son derece önemli olduğunu biliyoruz.

“ÇEŞİTLİLİĞİ AVANTAJA ÇEVİRİYORUZ”

BSH’nin dünya çapında 124 farklı pasaporta sahip çalışanı bulunuyor. Bu sayı, Türkiye’den yönettiğimiz Gelişen Pazarlar Bölgesi’nde 36 iken Türkiye’deyse 17 farklı kökenden gelen çalışanlarımızın meydana getirdiği çeşitliliğimiz, farklı bakış açıları, deneyimler ve yetenekleri de beraberinde getirerek başarımızı destekliyor. Bu da şirketimizin yenilikçilik ve yaratıcılık potansiyelini artırıyor. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık ilkelerimiz stratejimizin kritik unsurları arasında. BSH olarak, tüm çalışanlarımızın kendi gibi olabildiği ve kendini değerli hissettiği, benzerliklerin yanı sıra farklılıkları da kapsayan, yenilikçi bakış açılarını besleyen bir çalışma kültürünü benimsiyoruz. Çeşitliliği bir fırsat olarak değerlendirip kapsayıcı yaklaşımımızla avantaja çeviriyoruz.

“KÜRESEL BİR AĞ SUNUYORUZ”

Global bir işveren olarak, tüketici markalarımızda olduğu gibi işveren markamızda da küresel ve yenilikçi bir stratejiye sahibiz. Yaptığımız her şeyin odağında insan yer alıyor. Çalışanlarımıza güçlü markalardan oluşan küresel bir ağ sunuyoruz. Bu durum, kariyerinde fark yaratmak isteyen BSH çalışanları ve potansiyel adaylar için gelişim odaklı çalışma fırsatlarını beraberinde getiriyor. Global bir işveren olarak odak alanlarımızı çalışanlarımıza uluslararası/yerel görev ve rotasyon fırsatları sunmak, çalışanlarımızın gelişimine odaklı bir yaklaşımla süreçlerimizi geliştirmek, tüm bunları yaparken de çalışanlarımızın memnuniyetinin en üst seviyede olduğundan emin olmak olarak özetleyebiliriz.