GENÇLER, BU DÜNYAYI DAHA İYİ BİR YER HALİNE GETİRECEK

Sabancı Üniversitesi, çağın her zaman ilerisinde olmayı hedefliyor. Bu yola, bir dünya üniversitesi kurmak ve "dünya vatandaşı gençler" yetiştirmek için çıktık. Mezunlarımız, pandemi sonrasındaki dünyaya, aldıkları eğitimle hazır başlayacak. Bu zorlu şartların üstesinden geleceğinize inancım sonsuz. Sizler, yeni dünyanın yeni sorunlarına çözüm üreten ve topluma katkı sağlayan liderler olacaksınız. "Ayağına batan dikenler, aradığın gülün habercisidir / Hz. Mevlâna" Bu dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek olan, yine gençler.

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı & Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı GÜLER SABANCI:
Pandemiyle birlikte, bambaşka bir dünyayla karşı karşıyayız. Her şeyin yeniden düşünüldüğü, bütün kurum ve kuruluşların rollerinin tekrar belirlendiği, değişim döngülerinin hızlandığı ve stratejik bakış açılarının çeviklik gerektirdiği bu dönemde başarılı olmak, çok yönlü ve akıcı bir liderlik yaklaşımı gerektiriyor. Zorlukları aşabilmek için hızlı ve akılcı çözüm bulma becerisi, yani beceriklilik ve de duygusal dayanıklılık çok önem kazanıyor. Değişime ayak uyduran, değişimi kucaklayan, şikâyet etmek yerine çözüm üreten bireyler olmak önemli. Unutmayın ki, değişikliğe uyum sağlamak bir zekâ göstergesidir. 

“FİKRİ HÜR, İRFANI HÜR, VİCDANI HÜR"... 
Bugün sizler, başarılı bir “dünya vatandaşı” olabilmeniz için gereken tüm yetkinliklere sahipsiniz. Türkiye’nin en güçlü akademik kadrosundan, en üst düzeyde imkânlarda eğitim aldınız. Evrensel değerler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” dünya vatandaşı gençler olarak yetiştiniz. Hayatınızın bundan sonrasını, bu temeller üzerinde, sahip olduğunuz donanımla, bilgiyle ve kendi seçimlerinizle inşa edeceksiniz. Ülkesine, çevresine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler olarak hayatta yer almanız, bizim için en büyük ödül olacak. 

İŞTE FAKÜLTE BİRİNCİLERİ
“2021 Mezuniyet Töreni’nde, her yıl Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine tamamı Sakıp Sabancı Fonu’ndan karşılanan özel bir ödüle layık görülen fakülte birincileri de açıklandı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi 1.si Deniz Şahin, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi 1.si Selin Alara Dalgıç, Yönetim Bilimleri Fakültesi 1.si Orkan Mamado oldu.

BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin, eşi Dr. Özlem Türeci ve tüm sağlık çalışanları, pandemi sürecinde topluma yaptıkları katkılardan dolayı tüm mezunlarca ayakta alkışlandı.

“DÜNYA VATANDAŞI GENÇLER” MEZUN OLDU
Sabancı Üniversitesi’nin 19. dönem lisans ve 22. dönem lisansüstü mezuniyet töreni Tuzla’daki kampüste yapıldı. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı & Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici’nin katılımıyla gerçekleşti. 

PROF. DR. ŞAHİN VE DR. TÜRECİ ONUR KONUĞU
Sabancı Üniversitesi’nin “2021 Mezuniyet Töreni”nin onur konuşmacıları, Covid-19 aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci oldu. Türk bilim insanları mezunlara, hayat boyu ilham olacak mesajları video kananıyla verdi.

Biontech Kurucu Ortağı ve Ceo'su  PROF. DR. UĞUR ŞAHİN:
Yeni yollar, yeni hedefler keşfetmekten geri durmayın
Bugünü asla unutmayın; çünkü üç sebeple sizin için çok önemli bir gün. Birincisi; yoğun çalışmanızı ve sizi buraya getiren merak duygusunu kutlama günü. Merakı hiç kaybetmeyin. Önemsediğiniz konuları daima savunun. Böylece durmadan devam edebilir, bıkmadan, usanmadan işinize sarılabilirsiniz.

Sizi nereye götüreceğini bilmeseniz dahi yeni yollar, yeni hedefler keşfetmekten geri durmayın. Tevazu gösterin, inandıklarınızdan taviz vermeyin. Daima yeni fikirlere açık olun.
İkincisi; bugün minnet duyma günü: Sizleri bugünlere getiren, size inanan, sizi destekleyen, eğiten, daima yanınızda olan ve gözyaşlarınızı silen insanlara teşekkür etmek için önemli bir gün. Sizlerle aynı motivasyonu paylaşanlara yakın olun. Hep birlikte, daha büyük başarılara imza atacak, fark yaratacaksınız. 
Üçüncüsü; bugün derinlemesine düşünme günü. Şimdi kendinize şu soruları sormanın tam zamanı: “Benim için önemli olan ne? Yaptıklarımla topluma nasıl katkıda bulunabilirim?” Kendiniz, aileleriniz ve gelecek nesiller için yepyeni bir sayfa açmaya hazır olun. Ama her şeyden önce, fark yaratarak faydalı olmaya çalışın. Hayatta çok küçük şeyler, çok büyük şeylere vesile olabilir. 

Biontech Kurucu Ortağı ve Baş Tıbbi Sorumlusu DR. ÖZLEM TÜRECİ:
Yaptığınız her şeyde, cesaret ve tevazu ile hareket edin
Prof. Dr. Uğur Şahin ile beraber çıktığımız yolculuk boyunca, sonuçlarını ve neticelerini kestiremediğimiz pek çok karar almak zorunda kaldık. Bize üç erdem yol gösterdi: Cesaret, tevazu, sebat etmek.

Yaptığınız her şeyde cesaret ve tevazu ile hareket edin. Başarısızlıktan korkmayın. Potansiyelinizi ve size has özel güçlerinizi açığa çıkarmak için hiç durmadan gayret etmelisiniz. Yirmi kere başarısız olup, 21’inci denemede başarıya ulaşabilirsiniz. Bu, Uğur ile hayatımızda hep tekrar eden bir tema oldu. 

BAŞARISIZ OLMADAN GELİŞEMEZSİNİZ! 

Kariyerimin başında; büyük başarılar elde etmek istiyorsam, yalnızca başarıyla değil, başarısızlıkla da başa çıkabilmem gerektiğini anladım. Enerjinizi, başarısızlığınızı saklamaya çalışarak harcamayın. Önünüze açılan en kolay ve en engebesiz yol, her zaman sizi hedeflerinize yaklaştıracak doğru yol olmayabilir. Sizi asıl hedefine taşıyacak olan, gerektiğinde bu yoldan sapma cesaretini gösterebilmek. Bizi hedefimize taşıyan yol da buydu. Hedefimiz, bilimi bir hayatta tutma becerisi ve insanlık için daha iyi bir yaşam oluşturmak için kullanabilmekti.

SABANCI VAKFI, YİNE FARK YARATTI; KÖYDE GOLF TURNUVASI
Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Arı, “Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı”nın 12. sezonunda “Bu Köyde Herkes Sporcu” projesiyle, Türkiye’nin beş “Fark Yaratanı”ndan biri seçildi. Suat Arı’nın öncülüğünde, Denizli’nin Eziler Köyü’nde “Golf Turnuvası” düzenlendi. 7’den 70’e tüm köy halkının büyük ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirilen organizasyona çevre köylerden de katılım oldu.