GENÇLER İÇİN 6. KEZ "İLK FIRSAT"

Esas Sosyal'in "İlk Fırsat" programı, özelikle daha az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun olan gençlere, okuldan işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitliği sağlıyor. Altıncı yılında 50 gence daha STK'Larda ilk iş fırsatı sunacak. 2016'da hayata geçirilen programın 2021 dönemi başvuruları 3 Mayıs-4 Haziran 2021 tarihleri arasında yapıldı. 21 Haziran-13 Ağustos 2021 arasında, profesyonel mülakatlar online olacak. Kabul edilen adaylar, ağustosun 3. haftasında açıklanacak.


Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı:
Gençlerin gözlerinde gördüğümüz ışık, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor 
Esas Sosyal olarak, Şevket Sabancı vizyonuyla hayata geçirdiğimiz “İlk Fırsat” programı başarıyla devam ediyor. Elinden tuttuğumuz 150 genç, her geçen gün daha donanımlı hale gelerek başarıya giden basamakları birer birer tırmanıyor.

Gençlerin gözlerinde gördüğümüz ışık, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. “İlk Fırsat” programı 6. yılına girerken, biz de gençlere daha fazla fayda sağlamak için durmadan çalışıyoruz. Bu amaçla 2021 yılında programlarımız arasına Hayırlı Sabancı desteğiyle “İngilizce Fırsatım”ı da ekledik. Gençlik ve istihdam alanında önemli engellerden biri olan İngilizce yetkinliğini artırmayı hedefleyen “İngilizce Fırsatım”, gençlerin hayâlleri için çok önemli. Gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna inanıyor, “İlk Fırsat”ın yeni döneminin hayırlı olmasını diliyorum.

12 AY BOYUNCA TAM ZAMANLI VE MAAŞLI ÇALIŞACAKLAR
“İlk Fırsat” programı, yeni mezun gençlere, sivil toplum kuruluşlarının (STK) kurumsal iletişim, finans ve muhasebe, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak geliştirme/iş geliştirme gibi özel sektörde de karşılığı olan birimlerinde iş deneyimi sunuyor. STK’larda 12 ay boyunca tam zamanlı ve maaşlı olarak çalışarak ilk iş deneyimlerini kazanan katılımcıların maaşları, Esas Holding ile programın vizyonunu paylaşan kurumsal destekçilerce karşılanıyor. 

250 SAATTEN FAZLA EĞİTİM VE GELİŞİM DESTEĞİ
Katılımcılar, İlk Fırsat Akademisi kapsamında 250 saatten fazla eğitim ve gelişim desteği alıyor. Office programlarının ve İngilizce eğitimin yanı sıra, Dünya Ekonomik Forumu’nun “21. yüzyıl becerileri” olarak adlandırdığı pek çok eğitime katılıyor. Önemli kurumların yöneticilerinden mentorluk ve mülakat yeteneklerini geliştirecek destekler de alıyorlar. 

150 GENÇ, İŞ DENEYİMİ KAZANDI
“İlk Fırsat”, programdan mezun olan 95 genç ve programa devam eden 55 katılımcıyla birlikte bugüne kadar 150 gencin Türkiye’nin önde gelen STK’larında iş deneyimi kazanmalarını sağladı. 

ŞEVKET SABANCI VE AİLESİNİN TOPLUMA YATIRIM VİZYONU
Esas Holding’in sosyal yatırım birimi olan Esas Sosyal, Esas Holding’in sorumlu vatandaşlık değerini, Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım vizyonuyla birleştiriyor. Günümüzde mevcut sosyal etki yatırımı anlayışının Türkiye’deki örneği olan Esas Sosyal; toplumsal sorunlar için ortak çözümler üretmeyi amaçlıyor. Gençlik ve istihdam alanında odağına ortak çalışmaları ve araştırmaları alarak, “İlk Fırsat” ve “İngilizce Fırsatım” programlarını geliştiren Esas Sosyal, bu programların çevresinde aralarında kurumsal ve ayni destekçiler, katılımcılar, mentorlar, mezunlar, STK yöneticileri, İK profesyonelleri ve eğitmenlerin de yer aldığı 2 bin kişiyi aşan büyük bir ekosistem geliştirdi.