GENÇLİK VE İSTİHDAM ALANINDA BİZE DESTEK OLUN

Ben her fırsatta, gençlere yapılan yatırımın, topluma yatırım olduğunu vurguluyorum. Gençleri desteklemenin ve eğitimli gençlere işe geçişlerinde destek olmanın önemini anlatıyorum.

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili EMİNE SABANCI KAMIŞLI:
Gençlere kulak kabarttığımızda gördük ki, sadece istihdam sürecinde değil, üniversite eğitiminde de fırsat eşitsizliği var. 2020’nin sonunda yayımlanan, sponsorluğunu üstlendiğimiz GYİAD’ın “Türkiye'de Genç İş Piyasası ve Geleceğine Bakış Raporu”nda üniversite mezunu katılımcıların yaklaşık 3’te1’lik oranının yabancı dil bilmediği ya da çok az bildiği sonucuna ulaşıldı. Sevgili annem Hayırlı Sabancı’nın adını vererek başladığımız bu programa, gençlerin yoğun ilgi göstermesi, sorunun damarlarına inerek ne kadar doğru bir ihtiyaca çözüm modeli geliştirdiğimizi gösteriyor. Bu noktada genç işsizliğinin bir kurumun tek başına çözebileceği bir sorun olmadığını hatırlatmak isterim. Kurumları ve kişileri, Esas Sosyal olarak sahiplendiğimiz gençlik ve istihdam alanında bize destek olmaya davet ediyorum.

GENÇLERE İNGİLİZCE EĞİTİM FIRSATI
Esas Holding’in sosyal yatırım birimi olan Esas Sosyal tarafından üniversiteli gençlere fırsat eşitliği sağlamak amacıyla geliştirilen “İngilizce Fırsatım” programına, 124 farklı devlet üniversitesinden 6 bin 500 başvuru yapıldı. Devlet üniversitelerinin 3. sınıflarında okuyanlara, 12 ay süresince online sınıflarda 3 kur “Berlitz Dil Okulları”ndan İngilizce eğitimi sağlanacak. Bu kompakt kişisel gelişim programıyla, gençlerin en az orta seviyede yabancı dil bilgisi ile mezun olmalarını amaçlanıyor. Hayırlı Sabancı desteğiyle gerçekleştirilen “İngilizce Fırsatım”, okuldan işe geçiş sürecini kolaylaştıracak eğitimler ve İngilizce CV hazırlama, birebir İngilizce mülâkat koçluğu gibi deneyimler sunuyor.


Esas Sosyal Kurucular Kurulu Üyesi & “İngilizce Fırsatım Programı” Destekçisi  HAYIRLI SABANCI:
İYİ YETİŞTİKLERİNİ GÖRMEK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR

Her şeyden önce bir anne olarak, gençlerin iyi yetiştiğini görmek, beni çok mutlu ediyor. Kızım Emine Sabancı Kamışlı’nın başkanlığında 5 yıldır “İlk Fırsat Programı”nda pırıl pırıl gençlerle tanışıyor ve gelişimlerine tanık oluyorum. Şimdi bu yeni program ile gençlerin İngilizce yeteneklerini geliştirerek dünya vatandaşı olma yolunda önemli bir adım atacakları için heyecan doluyum. “İngilizce Fırsatım”ın, adımla anılmasından büyük bir gurur duyuyorum. Hayata geçirilmesinde emeği olan tüm ekibe teşekkür ederim.

BAŞVURANLARIN %74’Ü KADIN ADAY
“İngilizce Fırsatım”a gerçekleştirilen başvuruların %74’ünü kadın, %26’sını erkek adaylar oluşturuyor. Büyük bir titizlikle gerçekleştirilecek değerlendirme ve online oryantasyon sonrasında, programın 15 Mart haftasında başlaması ve Mart 2022’de tamamlanması planlanıyor.