GİRİŞİMİN KADIN KAHRAMANLARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, "Arçelik Perakende Akademi" desteğiyle hayata geçirilen "Girişimin Kadın Kahramanları" projesinde eğitimler başladı. 7 bin girişimci kadına ulaşacak projeyle, kadınların iş hayatında güçlenmesi hedefleniyor. Eğitimleri tamamlayan girişimciler, dilerlerse "Beko 100 Kadın Bayi" projesi kapsamında Beko bayisi olabilecek.

TOOB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı & OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk:
Birçok kadının hayatına dokunacağız
“Girişimin Kadın Kahramanları” projesiyle, birçok kadının hayatına dokunacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine verilecek online eğitimlerle, işlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri yolunda onlara destek olacağız.

Beklentilere göre, pandemi dönemi sonrasında kadınların iş gücüne dönmesinde azalma olacak. Buna fırsat veremeyiz. Sonuç odaklı projelerle, yeni girişimci olmak isteyen ve sektör değiştirmek isteyen kadınları desteklemeye devam edeceğiz. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak amacımız, ülke geneline yayacağımız eğitimlerle, kadınlara birçok alanda eğitim vermek ve onları her platformda desteklemek. Kadın girişimci sayısını, mevcut girişimcilerin korunması ve sürdürülebilmesiyle artırabiliriz. Bu nedenle, var olan kadın girişimcilere koçluk desteği sağlamayı çok önemsiyoruz.

KADIN, GİRDİĞİ HER ALANDA FARK YARATIYOR
Yapılan araştırmalar, kadının girdiği her alanda başarılı olduğunu, fark yarattığını ve şirketlerin performansına olumlu katkı sağladığını gösteriyor. İstenilen seviyelere ulaşabilmemiz için yenilikçi ve sürdürülebilir sonuçlar doğuran projelere ihtiyacımız var. Hepimiz biliyoruz ki, kuş tek kanatla uçamaz. Kadınların üretim ve yönetim süreçlerinde daha çok söz hakkının olduğu bir dünyanın, hem ekonomik hem de sosyo-kültürel açıdan çok daha ileri seviyelere ulaşacağına inancım tam.

NASIL HAYATA GEÇTİ?
Koç Holding’in hedefi, “meslek ve iş gruplarıyla ilgili cinsiyetçi kalıpların yıkılmasına yardımcı olarak, erkek işi-kadın işi ön yargısını ortadan kaldırmak”. Topluluğun global markası Beko ise girişimcilik ekosisteminde kadınların temsilini artırmak amacıyla 2019 yılından beri “Beko 100 Kadın Bayi” projesini sürdürüyordu. Toplumsal cinsiyet eşitliği vizyonunun yeni bir adımı olarak “Girişimin Kadın Kahramanları Projesi”ni, TOBB iş birliğiyle hayata geçirdi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu:
Zihinlerde, değişimi başlatmak istiyoruz
Kadınların hayatın her alanında güçlenmesini, sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez unsuru olarak görüyoruz. Kadın ve erkeğin her alanda eşit hak ve sorumluluklarla birlikte yer almasını sağlamak için çalışıyoruz.

Koç Topluluğu ve topluluk şirketlerimiz olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yürüttüğümüz farkındalık çalışmalarımızla zihinlerde değişimi başlatmak istiyoruz. Bu amaçla 2019 yılında başlattığımız “Beko 100 Kadın Bayi” projesiyle hedefimiz, ekosistemimizdeki kadın bayi sayısını sürekli artıracak şekilde çalışmaya devam etmek. TOBB ile birlikte gerçekleştirdiğimiz “Girişimin Kadın Kahramanları” projesinin, bu hedefe ulaşmamızda büyük katkı sağlayacağına inancımız sonsuz.

GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZI DESTEKLEMEKTEN GURURLUYUZ 
Kadınların cesaretlerinin altını eğitimle doldurabilmek ve iş hayatlarında sürdürülebilir başarı sağlamalarına destek olmak için güçlerimizi birleştirdik. Beko olarak, kadınların iş dünyasına katılımını destekliyor ve yanlarında duruyoruz. Projenin geliştirme aşamasından bu yana daima bizimle birlikte olan iş ortağımız TOBB’un tüm yöneticilerine ve en çok, “Türkiye’de kadının güçlenmesi” dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Nurten Öztürk’e teşekkür ediyorum.

Koç Topluluğu Bağlarbaşı Korusu Sosyal Tesisleri’ndeki tanıtım toplantısına, Ümraniye Beko Bayii Yetkilisi Hayriye Tan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Elazığ Beko Bayii Yetkilisi Zuhal Acar Eren'in katılımıyla düzenlendi.

HEDEF, GİRİŞİMCİLİKTE SÜREKLİLİĞİ SAĞLAMAK
“Arçelik Perakende Akademi” tarafından tasarlanan eğitim ve gelişim programı, beş modülden oluşuyor. Online ve yüz yüze gibi farklı eğitim kanalları kullanılacak. Aksiyon ve sürekliliğe odaklı, bilgiye erişimi öğretme, performansı var etmeye yönelik bakış açıları temel alındı. Satış, pazarlama, finans, İK yönetimi, müşteri ve hizmet merkezli yaklaşımlara yer verilecek.

EĞİTİMLERE NASIL ULAŞILACAK?
Girişimci kadınların işlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri yolunda onları destekleyen projenin eğitimlerini tamamlayan katılımcılar, sertifika sahibi olacak. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, eğitimlerine, www.bekoperakendetv.net üzerinden ulaşabilecek.