GLOBAL 30 TÜRK KADINI

TÜRK KADIN LİDERLER GLOBAL İŞ DÜNYASINDA YETENEKLERİYLE  ÖNE ÇIKARKEN DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MUCİTLERİ, DÜŞÜNÜRLERİ,  SPORCULARI VE BİLİM İNSANLARI ARASINA DA GİRDİLER. TÜRK KADINLARI GLOBAL YETENEK HARİTASINDA EN ÜST DÜZEY POZİSYONLARDA KONUMLANIRKEN, AKADEMİ DÜNYASINDA DA İNSANLIĞIN GELECEĞİNE YÖN VERİYOR. GLOBAL TURKS PAR EXCELLENCE GİRİŞİMİ DESTEĞİYLE DÜNYADA BAŞARILI, KÜRESEL ÖLÇEKTE SÖZ SAHİBİ GLOBAL TÜRK KADINLARINDAN 30 LİDERİ SEÇTİK.

Atatürk ve Cumhuriyetimizi kuran takım, aynı zamanda bir kadın devrimi yaptılar. Hukuksal, siyasal, ekonomik ve eğitim boyutlarıyla çok önemli bir tarihsel atılımı başardılar. Aradan 100 yıl geçti; cinsiyet eşitliği mücadelesi sürüyor. Yapay zeka çağına hızla girerken insan uygarlığının hiçbir zaman olmadığı kadar akıllı kurumlara ihtiyacı var. Çok daha fazla "kadın bir dünya" ihtiyacı.

Global Türk kadınları, uluslararası iş dünyasında ve kurumlarda başarılı yöneticiler, bilim insanları, sivil toplum neferleri, sanatçılar, sporcular... Türk kadınları dünyada yükseliyor. 30, 30 bin, 30 milyon...

 

Aylin Somersan Coqui
Allianz Trade Global CEO’su

Aylin Tüzel

Pfizer Global COVID-19 mRNA Aşı Başkan Yardımcısı

Ayşem Sargın
Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi & Boeing Orta Asya Genel Müdürü

Burçin Ressamoğlu
Pluxee İngiltere CEO'su

Doç. Dr. Canan Dağdeviren
MIT Media Lab

Çiğdem Kurtuluş
Reckitt Veet Global Başkanı

Derya Matraş
Meta Birleşik Krallık, Kuzey Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı

Ebru Dorman
NATO İnovasyon Fonu Yönetim Kurulu Üyesi

Ebru Pakcan
Citi Orta Doğu ve Afrika Başkanı

Ece Aksel
PepsiCo Orta Avrupa Genel Müdürü

Ece Kamar
Microsoft Research AI Frontiers Lab Genel Müdürü

Eda Erdem
Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı

Elçin Barker Ergun
Menarini Group CEO ve YKÜ

Filiz Akdede
HP Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Geniş Formatlı Yazıcılar GM

Gamze Yüceland
Takeda Gelişen ve Büyüyen Pazarlar (GEM) Başkanı

Gonca Latif Schmitt
Citi Küresel Ticari Kart Başkanı

Gülen Bengi
Mars Wrigley Büyümeden Sorumlu Başkanı

Huzur Devletşah
Lilly Çin Bşk. ve GM

Kumsal Bayazıt
Elsevier CEO'su

Leyal Eskin Yılmaz
Unilever Kişisel Bakım Kategorisi Arap Yarımadası Bölge Lideri

Oya Öngör
P&G Avrupa Ev Bakım Kıdemli Bşk. Yrd.

Özlem Fidancı
Versuni Ev Aletleri Global Paz. Bşk.

Dr. Özlem Türeci
Biontech Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi

Dr. Pelin Eriştiren İncesu
AstraZeneca Orta Doğu, Afrika ve Türkiye  Bşk.

Pınar Abay
ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi, ING Belçika Yönetim Kurulu Başkanı, ING Grubu Global Perakende Bankacılık Başkanı

Saniye Gülser Corat
No Bias AI Kurucusu ve CEO’su

Sedef Salıngan Şahin
Coca Cola Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi Başkanı

Serpil Timuray
Vodafone Grubu Dünya İcra Kurulu Üyesi ve Avrupa CEO’su

Serra Akçaoğlu
Citibank Avrupa Çok Uluslu Şirketler Başkanı

Prof. Dr. Zeynep Ton
MIT Sloan School Of Management

Aylin Somersan Coqui / Allianz Trade Global CEO’su
Davidson College mezunu olan ve Harvard Business School’dan MBA derecesi alan Aylin Somersan Coqui, kariyerine 1998’de Morgan Stanley’de finansal analist olarak başladı. 2002’de Allianz Grubu’na katılan Coqui, Allianz Global Investors ve PIMCO’da çeşitli görevlerde bulunduktan sonra grup içinde farklı uluslararası liderlik görevleri üstlendi. Allianz Türkiye bünyesinde Finans Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev alan Somersan Coqui, ticari alacak sigortasında dünya lideri olan Allianz Trade’in Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luk görevini başarıyla yürütüyor.

Aylin Tüzel / Pfizer Global COVID-19 mRNA Aşı Başkan Yardımcısı
Üsküdar Amerikan Lisesi mezunu olan Aylin Tüzel, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi’nden tamamladı. 16 yıldır Pfizer bünyesinde ürün müdüründen iş birimi direktörlüğüne farklı birimlere liderlik eden Tüzel, Pfizer Global’de COVID-19 mRNA Aşısından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak sağlık ve ilaç sektörüne globalde yön veren Türk kadınlarından biri.

Ayşem Sargın / Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi & Boeing Orta Asya Genel Müdürü
Boeing’e katılmadan önce, GE Türkiye’nin Kamu İlişkileri ve Politika Direktörü olarak görev yaptı. Bu görevinde, tüm GE iş kollarının devletle ilişkilerini yönetti ve büyüme stratejisine yön verdi. Sargın, GE’den önce British Petroleum (BP) Türkiye’nin Dış İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı ve büyük bir uluslararası boru hattı projesi üzerine çalıştı. Özel sektöre geçişinden önce, 10 yılı aşkın süreyle Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğinde Kıdemli Ekonomi Danışmanı olarak görev yaptı. Bu görevinde, enerji, havacılık, sağlık ve telekomünikasyon sektörleri başta olmak üzere, Türk- Amerikan yatırım ve ticaret ilişkilerinin güçlendirilmesi üzerine çalıştı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünden 1992 yılında mezun olan Sargın, kariyerinin ilk yıllarında, Türk Eximbank’ın para piyasaları bölümünde görev yaptı ve ihracat finansmanı üzerine çalıştı. 2019-2023 yılları arasında, YASED Başkanı olarak görev aldı.

Burçin Ressamoğlu / Pluxee İngiltere CEO'su
Sodexo Türkiye liderliğinden sonra İngiltere CEO’su olan Burçin Ressamoğlu, şirketin isim değişikliğinin ardından Pluxee İngiltere CEO’su olarak anılıyor. Ressamoğlu kariyeriyle İngiliz Kraliyeti’ni bile etkilemiş durumda. Ressamoğlu, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in tahttaki 70’inci yılının kutlama törenlerinde Kraliçe adına özel hazırlanan tek resmi yayın HER MAJESTY THE QUEEN Platin Jübile Geçit Töreni Anma Albümü’nde yer aldı. Ressamoğlu, özellikle cinsiyet eşitliği ve kadınların kendilerini geliştirmeleri için gerçekleştirdiği çalışmalarla takdir edilen global bir Türk kadını.

Doç. Dr. Canan Dağdeviren / MIT Media Lab
Doç. Dr. Canan Dağdeviren, Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk. Bu unvan, Harvard Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana verilen en prestijli akademik ödüllerden biri olarak kabul ediliyor. Dağdeviren, bunun yanı sıra MIT yayını Technology Review’ın her yıl açıkladığı ’35 yaş altı Mucitler Listesi’ne de adını yazdırmış bir isim. Bugün dünyanın en önemli mucit bilim insanlarından biri olarak çalışmalarını MIT Media Lab’de sürdürüyor.

Çiğdem Kurtuluş / Reckitt Veet Global  Başkanı
Marmara Üniversitesi Ekonomi mezunu olan Çiğdem Kurtuluş, Oxford Üniversitesi İnovasyon ve Strateji master derecesine sahip. Kariyerine Colgate-Palmolive’de başlayan Kurtuluş bugüne değin Nestle, L’oreal Türkiye ve Unilever’de farklı rollerde devam etti. Son 4 yıldır Reckitt bünyesine global roller alıyor. Veet markasının global başkanı olarak markanın her şeyinden sorumlu.

Derya Matraş / Meta Birleşik Krallık, Kuzey Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı
Derya Matraş, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunu. Columbia Üniversitesi’nden MBA derecesi bulunan Matraş, dünyanın teknolojide en etkili kadın liderlerinden biri konumunda. Kariyerine Oliver Vyman Barselona’da başlayan Matraş, ardından McKinsey’de görev aldı. Sonrasında Doğan Medya Grubu’nda çalıştı. Son 8 yıldır Meta’da global roller alıyor.

Ebru Dorman / NATO İnovasyon Fonu Yönetim Kurulu Üyesi
Kariyerine 1995 yılında McKinsey’de başlayan Ebru Dorman, France Telecom’da Başkan Yardımcısı ardından Malezya’nın önde gelen telekom operatörü Maxis’te Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 1994 yılında birincilikle mezun olan Dorman, TÜBİTAK NATO Bilim Bursu ile Berkeley Kaliforniya Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği yüksek lisansını, 1999 yılında ise Harvard Business School’da İşletme yüksek lisansını tamamladı. NATO İnovasyon Fonu (NIF), yapay zeka, siber güvenlik, özerklik de dahil olmak üzere NATO'nun öncelikli gelişen teknolojilerine odaklanan erken aşama start-up'lara ve risk sermayesi fonlarına yatırım yapmak için 1 milyar Euro'ya sahip dünyanın ilk çok devletli risk sermayesi fonu ve Dorman da bu fonun yönetim kuruluna seçilerek çok önemli bir global görev aldı.

Ebru Pakcan / Citi Orta Doğu ve Afrika Başkanı
29 ülke ve 59 pazardan sorumlu olan Ebru Pakcan, Türk liderlerini globalde başarıyla temsil eden çok değerli isim. 25 yıldır Citibank'ta çalışan Pakcan, daha önce küresel ticaret başkanı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika için hazine ve ticaret çözümleri başkanı olarak görev yapıyordu. 4.800'den fazla kişiyi yönetiyor. Pakcan ayrıca ödemeler ve ticaret sektörüyle de aktif olarak ilgileniyor. Pakcan ayrıca dünyanın en güçlü 100 iş kadını listesine de girdi.

Ece Aksel / Pepsico Orta Avrupa Genel Müdürü
20’den fazla ülkede 12 fabrikanın sorumluluğunu üstlenen Ece Aksel, Türkiye’deki başarılı kariyerini şimdi globalde sürdürüyor. 2019 yılında PepsiCo Genel Müdürü görevine geldiğinde PepsiCo Türkiye’yi başta global salgın süreci olmak üzere, küresel ekonomik ve finansal dalgalanmalara rağmen en iyi şekilde yöneten ve başarılı işlere imza atan etkili isim, 19 yıl önce katıldığı PepsiCo’da Türkiye ve Orta Avrupa’dan sorumlu Pazarlama Kıdemli Direktörü, Türkiye Ticari Fonksiyonlar Kıdemli Direktörü, Türkiye Yiyecek Genel Müdürü ve ardından Doğu Avrupa Yiyecek Kategorisi Kıdemli Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Ece Kamar / Microsoft Research AI Frontiers Lab Genel Müdürü
Ece Kamar, AI Frontiers Lab Genel Müdürü olarak burada yapay zeka yeteneklerinin sınırlarını zorlamaya yönelik araştırma ve geliştirmeye liderlik ediyor. AI Frontiers, Microsoft Research bünyesinde yer alan, yapay zeka yeteneklerinin, verimliliğinin ve kontrolünün sınırlarını zorlamak için temel modeller ve platform yeteneklerindeki yenilikleri araştıran, coğrafi olmayan, görev odaklı bir laboratuvar. Daha önce Microsoft Research Redmond'un direktör yardımcısıydı. Ece Kamar’ın kişisel araştırması, açık dünyada insanlarla işbirliği içinde güvenilir bir şekilde çalışabilen yapay zeka sistemleri geliştirmeye odaklanıyor.

Elçin Barker Ergun / Menarini Group CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi
İtalyan İlaç devi Menarini’nin global CEO’su olarak pozisyon olarak en üst düzey görev alan Türk kadın profesyoneli. 5 milyar dolar cirolu devi yönetin Elçin Barker Ergun, İngiltere ve Hollanda’da sekiz yıl boyunca teknoloji sektöründe yer aldıktan sonra ilaç sektörüne geçiş yaparak Smithkline Beecham’da CFO görevini üstlendi. İlaç sektöründe 20 yılı aşkın süredir ticari, finansal ve inovasyon alanlarında global, bölgesel ve yerel yöneticilikler yapan Ergun, INSEAD tarafından MBA derecesine sahip bir mühendis.

Eda Erdem / Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı
2005 yılından bu yana Filenin Sultanları`nda görev alan Eda Erdem, milli formayla yüzlerce kez maça çıktı. Kulüp kariyeri de başarılarla dolu olan Erdem, halen Fenerbahçe`nin ve Filenin Sultanları`nın kaptanlığını yapıyor. Hem Fenerbahçe`de hem A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı olarak sayısız başarılara imza atan Erdem, 2023 yılı Milletler Ligi Şampiyonluğu Kupası, Avrupa Şampiyonluğu Kupası ve Dünya Kupası adıyla oynanan Olimpiyat Elemelerinde kazanılan kupada da pay sahibiydi. Erdem, Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından tarihin en iyi 100 sporcusu listesine de seçilmişti.

Filiz Akdede / HP Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Geniş Formatlı Yazıcılar Genel Müdürü
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Filiz Akdede, ayrıca 2017 yılında Stanford Üniversitesi Yaratıcı Liderlik Programı’nı tamamladı. 20 yıldan uzun süredir HP Avrupa, Türkiye ve çeşitli ülke ve bölge görevlerinde direktör olarak görev alan Akdede, global kariyerde diğer Türk liderlere rol model oluyor. Uzun yıllara dayanan global tecrübesiyle öne çıkıyor.

Gamze Yüceland / Takeda Gelişen ve Büyüyen Pazarlar (GEM) Başkanı
Gelişen ve Büyüyen Pazarlar (GEM) bölgesinde 30 ülkeden sorumlu başkan olan Gamze Yüceland, Türk kadınını globalde başarıyla temsil eden bir profesyonel. İstanbul Üniversitesi, İşletme mezunu olan Yüceland, pazarlama alanında uzmanlaştı. Harvard Business School’da yönetim eğitimi alan Yüceland, Abbott’ta başladığı kariyerini Takeda’da sürdürüyor.

Gonca Latif Schmitt / Citi Küresel Ticari Kart Başkanı
New York University Stern School of Business mezunu olan Gonca Latif Schmitt, Citi Küresel Ticari Kart Başkanı olarak ürün, satış, hesap yönetimi, operasyonlar ve teknoloji alanlarında dünya genelinde 1.600 çalışanla küresel bir işletmeye liderlik ediyor. Yaratıcı düşünmeyi teşvik edecek stratejik vizyonun belirlenmesinden sorumlu. Amerika’da görev yapıyor.

Kumsal Bayazıt / Elsevier CEO’su
Kaliforniya Üniversitesi Ekonomi mezunu olan Kumsal Bayazıt, Harvard Business School’da MBA yaptı. Kariyerine Bain&Company’de başlayan Bayazıt global rollerde görev aldı. En son Elsevier CEO’su olarak Londra ve Amsterdam’dan sürdürdüğü görevi kapsamında 3,5 milyar dolarlık ciroyu yönetiyor. Kumsal Bayazıt, Türk profesyonellerini globalde başarıyla temsil eden global bir Türk kadını.

Gülen Bengi / Mars Wrigley Büyümeden Sorumlu Başkanı
Boğaziçi Üniversitesi, İşletme mezunu olan Gülen Bengi, TRIUM Global Executive MBA tamamladı. Bu eğitim, New York Üniversitesi Stern İşletme Okulu, Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Okulu ve HEC Yönetim Okulu Paris tarafından ortaklaşa verilen, küresel liderler için üst düzey bir derece olarak kabul ediliyor. Unilever, Danone ve Kimberley Clark’tan sonra Mars’ta global rol üstlenen Bengi, liderlik alanında dünyadaki en başarılı Türklerden biri kabul ediliyor.

Leyal Eskin Yılmaz / Unilever Kişisel Bakım Kategorisi Arap Yarımadası Bölge Lideri
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Leyal Eskin Yılmaz, Unilever’de başladığı kariyerini çeşitli global rollerde sürdüren oldukça başarılı bir Türk lider. Son görevinde Arap Yarımadası’ndan kişisel bakım kategorisine liderlik yapan Yılmaz, 250 milyon Euro’luk ciroyu yönetiyor.

Huzur Devletşah / Lilly Çin Başkanı ve Genel Müdürü
Lilly'de merkez ve çeşitli coğrafyalarda 25 yıllık uluslararası deneyime sahip olan Huzur Devletşah, Lilly Çin Başkanı ve Genel Müdürü olarak 2 milyar dolarlık ciroyu yönetiyor. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü'nden lisans ve Marmara Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü'nden yüksek lisans derecesine sahip olan Devletşah'ın ilaç sektöründeki kariyeri, 1993 yılında, Türkiye'de başladı. Lilly'ye 1998 yılında katılan Devletşah, 25 yıllık kariyeri boyunca, Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürü, Lilly Bio-Medicines İş Birimi Strateji, Operasyon Kıdemli Direktörü ve Diyabet Uluslararası Terapötik Alan Lideri gibi global düzeyde önemli görevlerde bulundu.

Oya Öngör / P&G Avrupa Ev Bakım Kıdemli Başkan Yardımcısı
Üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra P&G’de çamaşır deterjanları kategorisinde marka yöneticisi olarak işe başladı. Ardından yine Türkiye’de farklı kategorilerde marka yöneticiliği yaptıktan sonra ilk yurt dışı kariyer deneyimini P&G’nin İsviçre’de yer alan Avrupa merkezinde edindi. Cenevre’de P&G Avrupa Ev Bakım Kategorisi’nden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Global kariyer yapmak isteyen kadınlara önemli bir rol model.

Dr. Pelin Eriştiren İncesu / AstraZeneca Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Başkanı
Ege Üniversitesi’nde tıp eğitimi aldı. Tıp eğitiminin ardından uzmanlığını psikiyatri alanında tamamladı. AstraZeneca Türkiye’ye 2000 yılında katılan Eriştiren İncesu, önce pazarlama alanında çeşitli yönetici pozisyonlarında çalıştı, ardından AstraZeneca Türkiye’nin Pazar Erişimi Departmanı’nın kuruluşunda görev aldı ve 2012 yılına kadar Pazar Erişimi Direktörü olarak görevini sürdürdü. Sonrasında Medikal ve Dış İlişkiler Direktörü olarak atanan Eriştiren İncesu, ilaç sektöründe uzun yıllardır global Türk liderlerden biri. İncesu, AstraZeneca Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Başkanı olarak kariyerine devam ediyor. 1,5 milyar dolarlık ciroyu yönetiyor.

Özlem Fidancı / Versuni Ev Aletleri Global Ticaret Başkanı
Boğaziçi Üniversitesi’nde işletme okudu. Kariyerine Tetra Pak’ta başladı. 1998 yılında Philips’e geçti ve ürün müdürlüğünden Orta Doğu ve Türkiye CEO’luğuna üst düzey birçok görev aldı. Fidancı, şu anda Versuni Global Ticaret Başkanı olarak kariyerine devam ediyor. Philips Ev Aletleri, 17 Şubat 2023 tarihinde adını Versuni olarak değiştirdi. Şirket; bünyesinde Philips, Saeco, Gaggia, Preethi, Walita, Senseo ve L’OR Barista gibi dünya markalarını bulunduruyor. Mutfak aletlerinden espresso makinelerine kadar pek çok ürünle tüketicinin hayatına dokunuyor. Fidancı da globalde rol model Türk liderlerden biri olarak kariyerini sürdürüyor.

Pınar Abay / ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi, ING Belçika Yönetim Kurulu Başkanı, ING Grubu Global Perakende Bankacılık Başkanı
Pınar Abay, bankacılıkta globalde ilkleri hayata geçiren bir lider. ING Belçika’nın tarihinde ilk kadın yönetim kurulu başkanı olan Abay, 15 Mayıs 2023 tarihinden itibaren ING Grubu Global İcra Kurulu Üyeliği görevine ek olarak Global Perakende Bankacılık Başkanı olarak atandı. Yeni yapılanmada Abay, mevcut bölgesinde yer alan Hollanda, Belçika ve Lüksemburg’a ek olarak Avustralya, Almanya, İtalya, Polonya, Romanya, İspanya ve Türkiye’de de tüm segmentlerden sorumlu.

Dr. Özlem Türeci / Biontech Kurucu Ve Yönetim Kurulu Üyesi
1967 Lastrup, Almanya doğumlu. 1992 yılında, Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan Saarland Üniversitesi’nde tıp eğitimini tamamlayan Türeci, daha sonra onkoloji alanında çalışmalarını sürdürdü. Eşi Uğur Şahin ile burada tanışan Türeci, uzun yıllar kanser çalışmalarında bulundu. 2018 yılından beri BioNTech SE şirketinde Tıp Şefi olarak görev alıyor. COVID-19 aşısını bularak tüm dünyayı salgının ölümcül etkilerinden korudu. Dünyadaki en önemli Türk kadınlarından belki de en önemlisi.

Saniye Gülser Corat / No Bias AI Kurucusu ve CEO’su
Robert Kolej ve ardından Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Saniye Gülser Corat, ardından yurt dışına çıktı. 2004’ten 2020’ye 16 yıl UNESCO Cinsiyet Eşitliği Direktörlüğü görevini üstlendi. 2022'de iki hedefle başlatılan küresel bir düşünce kuruluşu olan No Bias AI’ın Kurucusu ve CEO'su olarak çalışmalarına devam ediyor. Bu zamana kadar 61 ülkede, tarım, su, sosyal gelişim, kadın hakları gibi konuları içeren projeler yönetti ve denetledi. Yapay zeka alanındaki cinsiyet eşitsizliğinin yol açacağı ciddi sorunlara karşı Fransa’da kurduğu düşünce kuruluşu No Bias AI ile globaldeki mücadelesini sürdürüyor.

Serra Akçaoğlu / Citibank Avrupa Çok Uluslu Şirketler Başkanı
Tüm Avrupa’da görev üstlenen Serra Akçaoğlu, bankanın Avrupa’daki tüm çok uluslu müşterilerinden sorumlu başkan olarak oldukça önemli bir görevde yer alıyor. 2000 yılında Citibank’a Ticari Ürünlerden Sorumlu Bölüm Başkanı olarak katıldı. 2005-2007 arasında merkezi Londra’da bulunan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Dış Ticaret Ürünleri Bölge Başkanlığını yürüttü. 2008 yılında Citibank Türkiye’nin ilk Türk Genel Müdürü olarak atandı. Ardından yeniden global rollere döndü.

Sedef Salıngan Şahin / Coca Cola Avrasya ve Orta Doğu Operasyon Birimi Başkanı
Coca Cola'ya 2003 yılında Türkiye strateji ve içgörü yöneticisi olarak katıldı ve şişeleme ortağı Coca Cola İçecek dahil olmak üzere şirkette pazarlama, strateji ve operasyon alanlarında çeşitli liderlik rollerinde bulundu. Daha önce şirketin beslenme, meyve suyu, süt ürünleri ve bitki kategorisinin başkanlığını yapıyordu. 2016-2018 yılları arasında şirketin Tayland ve Laos'tan sorumlu genel müdürlüğünü yaptı. Coca Cola'ya katılmadan önce McKinsey’de danışman, P&G’de marka yöneticisi olarak çalıştı.

Serpil Timuray / Vodafone Grubu Dünya İcra Kurulu Üyesi ve Avrupa CEO’su
Serpil Timuray, globaldeki başarılarına en son “HERoes: 100 Üst Düzey Kadın Yönetici” listesine 12. sıradan girmeyi ekledi. Bu listeye kendi kariyerlerinde önemli başarılara imza atmanın yanı sıra iş yerinde cinsiyet eşitliğinin artması için çalışan ve kadın çalışanların kariyerlerinde yükselmesine destek olan kadın liderler seçiliyor. Vodafone Grubu Avrupa Bölge CEO'su olan Serpil Timuray, aynı zamanda Vodafone Grubu'nun Hollanda, Avustralya ve Hindistan'daki şirket ortaklıklarından ve 48 ülkede varlık gösteren Vodafone ortak pazarlarından sorumlu.

Prof. Dr. Zeynep Ton / MIT Sloan School Of Management
Küresel yönetim düşünürleri sıralaması Thinkers50, 2023 Başarı Ödülü’nü aldı. Prof. Dr. Zeynep Ton, MIT Sloan School of Management'ta işletme üzerine önemli katkılara sahip bir akademisyen ve yazar. Ton, özellikle iş gücü yönetimi, perakende sektörü ve iş dünyasında insan odaklı yaklaşımlar konusunda uzman. İş yerinde verimlilik ve çalışan memnuniyeti arasındaki ilişkiyi inceleyen "Good Jobs Strategy" (İyi İşler Stratejisi) adlı bir kitabın yazarı. Thinkers50 ödülü, dünyadaki en etkili iş dünyası düşünürlerini tanımak, fikirlerini kitlelere yaymak amacıyla veriliyor.