"HAYATIN HER ALANINDA EŞİTLİK MÜMKÜN"

Zorlu Grubu, Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında "Eşit Bi'Hayat Mümkün" mottosuyla hayata geçirdiği toplumsal cinsiyet eşitliği uygulamalarıyla, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımını desteklemeye devam ediyor.

Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik yaklaşımımız kapsamında fırsat eşitliğini hayatın her alanında savunuyoruz. Zorlu Grubu olarak etki alanımızın farkındalığıyla hareket ediyor, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. “Eşit Bi Hayat herkes için mümkün” diyerek çıktığımız bu yolda, kadınların iş gücüne daha çok ve eşit şartlarda katılabileceği bir ekosistem oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm grup şirketlerimizde, insan kaynakları politikalarımızla eşitlikçi iş ortamını geliştirme adına gerekli adımları atıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen bir kurumsal kültürün kökleşmesi için çalışıyoruz.

“KADINLAR KARAR MEKANİZMALARINDA OLMALI”

Kadınların iş hayatına katılımının da ötesinde karar mekanizmalarında daha çok yer almaları gerekiyor. Kadınların karar mekanizmalarında daha fazla yer almasının şirketlerin tüm paydaşları için yeni fırsatlar yarattığına ve yeni bakış açıları getirdiğine inanıyoruz. Araştırmalar gösteriyor ki çeşitlilik temelli oluşturulan yönetim kadroları daha fazla inovatif çözümler geliştirirken uzun vadeli değer yaratıyor. Biz de Zorlu Grubu olarak bu anlayışla, şirketlerde toplumsal cinsiyet dengesinin oluşmasını ve kadın çalışan oranının yükseltilmesini amaçlayan inisiyatifleri destekliyor ve çalışmalarında aktif yer alıyoruz.

FIRSAT EŞİTLİĞİNDE TESCİLLENDİ

İş dünyasında fırsat eşitliğinin sağlanması adına yürütülen uygulamaların başında gelen KAGİDER’in Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasyon sürecine 2019 yılında Zorlu Holding olarak dahil olarak tüm insan kaynakları süreçlerinin fırsat eşitliği gözetilerek yürütüldüğünü bağımsız denetim firmalarının denetiminde tescillendiren belgeyi almaya hak kazandık. 2022 yılında ise Vestel, Zorlu Enerji, Zorlu Gayrimenkul, Zorluteks ve Hometeks şirketlerimiz FEM sertifikasyon sürecini başarıyla tamamladı ve bağımsız denetim firmaları nezdinde tescillenen belgeyi almaya hak kazandı. KAGİDER Başkanı Sayın Emine Erdem nezdinde tüm KAGİDER yönetimine ve süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.