HAYATIN HIZINDAN DAHA HIZLI

HAYATIN HIZINDAN DAHA HIZLI HAREKET EDEN BİR GİRİŞİMCİ OLDUĞUNU BELİRTEN ALTINAY GLOBAL YÖNETİM KURULU BAŞKANI RIDVAN ALTINAY, GİRİŞİMCİLİK SERÜVENİN ÇOCUK YAŞLARDA BAŞLADIĞININ ALTINI ÇİZDİ. ALTINAY, ?ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ ANNE VE BABAMIN BENİ ÇÖZÜM ODAKLI YETİŞTİRMESİNDEN DOLAYI GİRİŞİMCİ OLDUM? İFADELERİNE YER VERDİ. BUSINESS LIFE EKİBİ OLARAK, ALTINAY GLOBAL YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLARAK GÖREVİNİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTEN RIDVAN ALTINAY İLE GİRİŞİMCİLİĞİN PÜF NOKTALARINI KONUŞMAK ÜZERE BİR ARAYA GELDİK. İŞTE SOHBETİMİZİN DETAYLARI?

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan bahseder misiniz?

1996 mayıs İstanbul doğumluyum. Ailem 90’lı yıllara doğru Erzurum’dan İstanbul’a göç etmişler. İstanbul’da doğup büyümenin iş dünyasında etkisini her zaman söylerim. Yaşadığımız mahallede birçok etnik kökene sahip insanın olması bile o yaşlarda hayata dair birçok şeyi sorgulamanıza sebep oluyor. Bunun da gelişim açısından oldukça fayda sağladığına inanıyorum. Kariyer serüvenimde şu zamana kadar babamın işi dışında hiçbir zaman maaşlı çalışmadım. 9 yaşında mahallemde turnuva düzenleyerek girişim hayatıma başladım. Ardından yine ilkokul sıralarındayken futbolcu kart koleksiyonu okul arkadaşlarıma satıyordum. Lisede bir online haber platformu kurmuştum. Yine lise zamanlarında online saat satışı işine başlamıştım. Üniversite hayatımın ilk yıllarında bir dergi kurdum (40 sayı kadar çıkarabildik). Üniversite 2. sınıfta bir zeytinyağı markası kurdum. Üniversite 3. sınıfta hala aktif olan bir özel dikim erkek giyim sektörüne giriş yapmıştım. Şu an ise kurduğum şirketim ile dermokozmetik ürün ihracatı yapmaktayız.

Çocuk yaşlarda girişimcilik serüveninize başladığınızı biliyoruz. O günden bugüne gerçekleştirdiğiniz girişimcilik faaliyetlerinizi bizlere anlatır mısınız?

Hayata geçirdiğim birçok projem var. Bunlardan en dikkat çekeni Golden Rock oldu. Babamın desteği ile başlayan bu serüvende Türkiye’nin en önde gelen iş insanları müşterim oldu. Kapı kapı dolaşıp insanlarla tanıştım ve bu durum çevremin oluşmasına çok fayda sağladı. Birçok holding sahibinden ünlü oyunculara, TFF hakemlerinden bürokrasiye kadar nitelikli bir çevre oluşturdum. Bu çevremin faydasını şu an kendi işimde de görmekteyim. Bir diğer dikkat çeken projem saat işiydi. Saat işimde onlineda çekiliş ile saat dağıtan Türkiye’deki ilk online mağazalardan biriydik. Hayata geçirdiğimiz yenilikler pazarda tutunmamıza sebep oldu. O zamanlar lise sonda okuyordum. Para kazanmanın bana verdiği motivasyon o dönemlerde bambaşkaydı. Okul zamanında hem okuyor hem de işle ilgileniyordum. İşlerimden de okulumdan da geride kalmayıp İstanbul’da mimarlık bölümünü kazanmıştım. Üniversiteye giderken bir hırsızlık vakasına kurban gidip tüm saatlerimi çaldırdıktan sonra bu girişimim de başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Hedeflerinizi ve gelecek planlarınızı bizlere anlatır mısınız?

Çok ileri yönlü hedeflerim olmaz. Hep bir sonraki adımı düşünürüm. Şu an için odaklandığımız en temel şey network marketingde yeni bir marka oluşturmak. Buna ihtiyaç duymamdaki en duygusal sebebim ise yıllardır network marketingde yeni çıkan her markanın bir kopyanın ötesine geçememesiydi. Şirket olarak odaklandığımız şey ise dünyada büyük ses getirecek, gerçek anlamda dünyayı sarsacak yepyeni kazanç planı ve ürün çeşitliliği ile sektörde yer edinmektir. Bunun için oldukça kaliteli bir ekip ile hazırlanmaktayız. Yakında ülkemizin bayrağını gururla taşıyacağımız markamızın lansmanı ve açılışı olacaktır. Markamızı Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayıp da bilmeyen yaşlısından gencine kimse kalmayacaktır.

Hayata geçirmeye hazırlandığınız yeni projelerinizden bahseder misiniz?

Yıllardır hayalini kurduğum ve yapmak istediğim bir iş modeli var. Bunu hayata geçirmek için şirket olarak bu projeye odaklandık. Dünya network marketing alanında oldukça hantallaşmış durumda. Çıkan her marka birilerinin kopyası oluyor. Bu kopyacılıktan tamamen uzakta, çok yeni ürün yelpazeleri, çok daha hakkaniyetli bir kazanç planı ve çok farklı pazarlama anlayışıyla dünya listelerinde ülkemizi temsil edecek bir marka çıkarmak istiyoruz. Şu an ekipçe buna odaklandık ve yurt dışı görüşmelerimiz de dâhil olmak üzere sistemin alt yapılarını çok sıkı bir şekilde oluşturmaktayız. Yakında Türkiye’de yapacağımız bir lansman ile ürünlerimizi ve işleyiş sistemimizi çok büyük bir heyecanla sunacağız. Burada bizi heyecanlandıran bazı etkenler var. Biri Türkiye’de ve dünyada network marketingde kendisini geliştirmiş oldukça donanımlı liderleriyle ilerlemekteyiz. Bir diğeri ise ürünlerimizin kalitesi. Bu projemiz için çok büyük hazırlıklar yaptık. Başarılı olmayı umuyoruz.

SATIŞLARIMIZ YURT DIŞI AĞIRLIKLI
m Cilt, saç ve vücut bakımı için kullanılan, ilaç teknikleri kullanılarak geliştirilmiş, üretilmiş ve dermatolojik klinik testlerden geçirilmiş cilt ürünleri üreten markaların ihracatını yapmaktayız. Beğendiğimiz belli başlı markaların Sovyetler Bölgesi, Türki Cumhuriyetlerin tamamı ve Balkan bölgelerinde tek satış yetkilerini alıyoruz. Ardından marka sahiplerine bir satış planı çıkarıp hakim olduğumuz coğrafyalarda satışa başlıyoruz. Satışlarımızda yurt dışı ağırlıklı çalışıyoruz.