"HAZIR MEZUN"LAR İÇİN 'İŞ'LE İLGİLİ DEV İŞ BİRLİĞİ

İŞKUR ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi iş birliği ile "Nitelikli Bilişim Uzmanı Yetiştirme Programı" hayata geçirildi. Okuduğu bölüm fark etmeksizin öğrencilere, sektör tecrübesine sahip profesyonel eğitmenlerden %100 burslu eğitim alma fırsatı sunuldu. Öğrencilerden bir kısmı büyük şirketlerde kısa süre içinde iş bulurken, bir bölümü de diğer öğrencilere eğitim vermek için kolları sıvadı. Yani ders aldıkları sınıflarda öğretmen olma fırsatı yakaladı. Yeni mezunların iş bulmasını kolaylaştırmak ve tecrübe edinmelerini sağlamak, sektöre "hazır mezun" kazandırmak hedefleniyor. Mezun öğrenciler, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin ile de bir araya geldi.


İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kırmızı’nın “Mütevelli Heyeti Başkanı” olmasıyla, önemli destekler ve katkılar aldı. Eğitim kalitesini üst düzeye çıkaran üniversite, vakıf üniversiteleri arasında fark yaratacağını gösterdi.

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin:
Öğrenciler “Dijital insan” olarak mezun oluyor

Üniversite öğrencilerinin iş bulma kaygısını azaltmak ve yeni değil “hazır mezun” hedefiyle yola çıktık. Onlara dijital eğitim veriyoruz. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nden mezun bir öğrencinin elinde “dijital sertifika” oluyor. Neredeyse bütün şirketlerin aradığı da dijitale yatkınlık.
Bizden herkes “dijital insan” olarak mezun oluyor. Bundan dolayı da “İşi hazır” diyoruz. Arkadaşlarımız, mezun olmadan önce, öğrenciler ile iş görüşmeleri yapıyor. Stajlarına da olanak sağlıyor ve öğrencileri işe yerleştiriyoruz.

800 saatlik eğitim aldım Burak Karadağ 
800 saatlik eğitimlerin ardından ilk iş deneyimine atıldım. Eğitimin en büyük katkısı, günümüz teknolojisini kullanan konuları aktarmaları oldu. Eğitim bitince daha dolu bir şekilde iş görüşmeleri yaptım. 2018’de mezun olunca iş aradım. Her görüşmede tecrübe istiyorlardı. Çok kısa sürede iş bulabildim. Firmalar “yeni mezun” arayışında değildi ve deneyim talep ediyordu. “Yazılım geliştirme uzmanı”yım ve bu alanda yükselmeyi amaçlıyorum.

EĞİTİM BİTER BİTMEZ İŞ BULDUM  Doğukan Kutlu - Bilgi Teknolojileri Bölümü Mezunu
Sınıf ortamı, derslerin uygulamalı ve teorik şekilde anlatılışıyla ciddi birikimlere sahip oldum. Eğitim biter bitmez de lider Alman firmalarından birinde çalışmaya başladım. Kariyerine eğitim dünyasında devam edeceğim. 
Öğrenciler iş bulmada zorlanıyor. Çünkü üniversiteden sadece teorik bilgilerle mezun oluyorlar. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi gibi üniversiteler, bu durumların azaltılmasına olanak sağlıyor. Kurumsal hayattan gelen danışmanlar, şirketlerde ne gibi zorluklarla karşılaşılacağını söyleyip, pratik uygulamalarla öğrencileri iş yaşamına daha da yakınlaştırıyor.