İŞ DÜNYASINDA "BAŞARI ÜÇGENİ"

Sabancı Üniversitesi Profesyonel Yüksek Lisans Programları 2021 Mezuniyet Töreni ile 2020 Profesyonel Yüksek Lisans Programı Mezuniyet Buluşması, Sabancı Üniversitesi kampüsünde gerçekleşti. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, mezunlara hitaben yaptığı konuşmada "Özel sektör, kamu ve akademiden oluşan bir başarı üçgeni kuruyoruz" dedi. Yönetim bilimleri ve fen bilimleri enstitülerinden 294 öğrenci mezun oldu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı & Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı:
Başarı için çok yönlü düşünmelisiniz
Dünya için son derece önemli değişiklikleri beraberinde getiren yeni bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde başarılı olmak için çok yönlü düşünmek, sürekli gelişime ve değişime açık olmak, dayanıklı olmak ve çözüm için kaynakları en iyi şekilde kullanmak, çözüm odaklı olmak büyük önem taşıyor. 

Sabancı Üniversitesi, pandemi döneminde dahi geleceğe yatırım yapmaktan vazgeçmedi. Bunun en güzel örneği, resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz “Altunizade Dijital Kampüsü”.
Her zaman, birlikte yaratmanın ve geliştirmenin gücüne inandık. Bu doğrultuda hem akademi hem de iş dünyasında benim de çok değerli bulduğum “Başarı Üçgeni” modelini oluşturmaya öncelik verdik. Üniversitemizde hayata geçirdiğimiz; özel sektör, kamu ve akademiden oluşan bu “Başarı Üçgeni”ne ve bunun da hepinize çok katkı sağladığına inanıyorum. Projelerimizle bu “Başarı Üçgeni”ni en iyi şekilde uyguluyoruz.

Önceliğimiz, kadının iş hayatında etkin olması
Kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi, ülkelerin toplumsal kalkınmalarının da en önemli unsurlarından biri. Daha çağdaş bir gelecek için çalışma hayatında mutlaka cinsiyet eşitliğini sağlamalıyız. Tüm iş süreçlerimizde, kadının iş gücünde etkin olarak var olması için uzun yıllardır çalışıyoruz. Bu konu benim de yıllardır ajandamın en üst sıralarında. Her zaman “öncü” ve “örnek” olma misyonuyla hareket eden bir topluluğuz.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Cenk Alper:
Tercihleriniz hep “sürdürülebilir” olsun

Ben de Sabancı Üniversitesi’nde, Profesyonel Yüksek Lisans eğitimi aldım. Bu programın ilk mezunlarından biriyim. Burada öğrendiklerimin iş hayatıma büyük katkısı oldu. Hayatın önünüze çıkaracağı farklı fırsatları değerlendirirken, sürdürülebilir olanları tercih edin. Ne yapacak olursanız olun, lütfen önce dünyamızı ve gelecek nesilleri düşünerek hareket edin. Tercihleriniz hep “sürdürülebilir” olsun. İş ve özel hayatımızda önümüzdeki dönemin tek ama tek bir teması var. O da sürdürülebilirlik.