İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON

Güvensan Tesis Hizmetleri, 28 yılın tecrübesiyle pandemi öncesinde de sonrasında da "güvenli konfor" sunuyor. Güvensan Tesis Hizmetleri Kurucu Ortağı Münteha Adalı, yeni tip koronavirüs salgınından kaynaklanan sağlığa yönelik endişeler, panik ve artan müşteri hassasiyeti sonucunda çalışmalarını çeşitlendirdiklerini söylüyor.

TEMİZLİK, KÜLTÜR VE VİCDAN İŞİDİR 
Pandemi sonrası sağlıklı çalışma ortamları yaratmak mümkün mü? Güvensan bu konuda neler yapıyor?
Yeni dönemde hizmet sunumunu “Temizlik, kültür ve vicdan işidir” başlığıyla, tüm ekosistemimizle paylaştık. Bilgi ve tecrübemize, talepleri de ekleyerek, bu sürecin kalıcı bir kültüre dönüşmesi için kararlılıkla ilerledik. Etkili ve hızlı sonuçlar aldık. Abartmadan, yaşam dengemizi bozmadan, sağlıklı çalışma alanları oluşturmanın altını çiziyor ve bu konuda farkındalık yaratıyoruz. “Buharlı sistem hijyen”, “ULV hacim” ve “Yüzey dezenfeksiyonu” uygulamaları gibi yöntemlere sahibiz. Ayrıca “Tesis Yönetim Hizmetleri” tanımı altında; teknik ve bitki bakım, ilaçlama, personel bordrolama alanlarında müşterilerimizin yanındayız. 


SEKTÖRE DE EĞİTİMLİ İNSAN KAZANDIRIYORUZ 
Süreç yönetiminde en güçlü olduğunuz noktaları paylaşabilir misiniz?

Sürdürülebilir hizmet vermek için teknolojiden en üst seviyede yararlanıyoruz. Müşteri deneyimlerini, CRM uygulamaları ve farklı yazılımlar üzerinden takip edip, yüz yüze görüşmelerle memnuniyeti en üst seviyede tutuyoruz. Paydaşlarımızın sağlığına, güvenliğine ve çevreye olan etkilerine önem veriyoruz. Personelin gerekli yetkinliklere sahip olması ve uygulamada kullanılacak ürünlerin Sağlık Bakanlığı’nca onaylı olması, en büyük gereklilik. “Güvensan Akademi” ile ekibimizi sürekli eğitiyor ve güncel kalmalarını sağlıyoruz. Sektöre de eğitimli insan kazandırıyoruz. 

YARATICILIĞIMIZI, MÜŞTERİ FAYDASINA SUNUYORUZ
Tedarikçi seçimindeki kriterler nedir?

Tecrübesine, yetkinliğine güvendiğiniz tedarikçi ile yola çıkmak çok önemli. Önleyici faaliyet geliştireceğiniz öneri raporları ile tasarruf yapmak, bakım maliyetlerini azaltmak, çalışanın memnuniyeti, güveni ve verimliliği de aynı derecede ehemmiyetli. İş birlikteliklerinde değer yaratmayı seviyor ve bunun keyfi ile yaratıcılığımızı müşteri faydasına sunuyoruz. Değer yaratan taraf olmayı istiyoruz. “Mavi Yaka”nın sektörel eğitimi, aidiyet duygusu ve kariyer planı, Güvensan’ın öncelikli konularından... Bu nedenle müşteri ve çalışan mutlu, kazanan ise verimlilik oluyor. 


“İKİ YAKAMIZI BİR ARAYA GETİRDİK” PROJESİ...
Sosyal sorumluluk projeleri ve çevreye duyarlılığınızla da fark yaratıyorsunuz. Nedir sizin felsefeniz? 

Güvensan’da, sosyal dönüşüme ve gelişime aracılık etme motivasyonu ile farklı ve yeni projeler üretiyoruz. Ben, toplumsal bütünlüğü sağlayarak, farkındalığı ve ortak verimliliği artırmayı amaçlıyorum. Yıllardır kadın istihdamı ve girişimciliği ile cinsiyet eşitliği için çaba harcıyorum. Gençler çok önemli. 2004 yılından beri STK faaliyetlerimde onlarla birlikteyiz. Türkiye’de “Mavi Yaka”nın algısını değiştirmeyi hedefliyorum. Güvensan’da KSS çalışmalarımızı “Sosyal Fabrika” çatısı altında topluyoruz. Atatürk, çalışanların yüksek standartlarda, her türlü imkândan yararlandıkları “sosyal fabrikaları” Anadolu’nun her yanına yaymayı planlamıştı. Ondan aldığımız bu ilhamla üretmeye, hizmet vermeye devam edeceğiz. Yaptıklarımız değil, duygularda bıraktığımız izler, kalıcı ve unutulmaz. “Mavi Yaka”lılar ile “Beyaz Yaka”lıların bir araya geldiği, iş hayatındaki sorunların, karşılıklı algınının, beklentilerin dile getirildiği “İki Yakamızı Bir Araya Getirdik” konuşma serisimiz de çok yakında başlıyor.

DEZENFEKSİYON HİZMETİNDE YASAL GEREKLİLİKLER
1- Ürünlerin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı listede olması.
2- Ürünün “Biyosidal Ruhsatları ve MSDS”lerinin olması.
3- Uygulama yapacak şirketin “TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi & Sağlık Bakanlığı Biyosidal Ürün Uygulama İzin Belgesi”nin olması.
4- Firmanın kullanacağı ürünler hakkında genel bilgilendirmelerin yapılması.