İSTANBUL-İZMİR ARASINDA SANAT KÖPRÜSÜ

Arkas Koleksiyonu'nda ?Doğa, Bahçeler, Düşler? sergisine, İstanbul Maslak'ta, Beybi Giz Plaza'daki İstanbul Elgiz Müzesi ev sahipliği yapıyor. Elgiz koleksiyonundan ?Mitler ve Hayaller? teması ile bir seçki de İzmir'de, Arkas Sanat Merkezi'nde ağırlanıyor. İş birliğinin ilk adımı olarak Elgiz Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısına, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Arkas Sanat Direktörü Müjde Unustası, Giz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Can Elgiz ile sergi küratörleri Jean Luc Maeso ve Billur Tansel'in katılımıyla gerçekleştirildi.


İZMİR’DE, ÜÇ TARİHİ YAPI DAHA SANAT MERKEZİNE DÖNÜŞÜYOR

Arkas, sanatı ulaşılabilir kılmaya çalışıyor. Bunu desteklemek için de İzmir’de bulunan Arkas Sanat Merkezi, Arkas Sanat Urla ve Arkas Deniz Tarihi Merkezi’ne girişler ücretsiz. İzmir’de, Bornova, Göztepe ve Buca’da restorasyonları devam eden üç tarihi yapıyı daha sanat merkezine dönüştürüyor. Bu yılın sonuna doğru Bornova’da Matthey Köşkü olarak bilinen tarihi bir köşk, Arkas Halı Koleksiyonu’nun sergileneceği kalıcı bir mekân olacak. Göztepe’de 100 yıllık, özel bir mimarisi olan köşk, Arkas Resim Koleksiyonu’ndaki Türk ressamların eserlerini ağırlayacak. Buca’daki Eski İzmir Valisi Rahmi Bey’in adı ile anılan köşkü de İzmir tarihiyle ilgili bir merkez olarak planlanıyor.

BUSINESS LIFE Yayın Editörü Mehmet Tufan, Arkas Holding YKB. Lucien Arkas ve Giz İnşaat YKB. Can Elgiz ile “sanat” odaklı bir görüşme gerçekleştirdi.

Doğaya ve bahçelere büyük tutkum var
Doğa ile insan arasındaki vazgeçilmez ilişkiye dikkati çeken sergi, İstanbul’da açtığımız dördüncü sergimiz. Koleksiyonerler ve müzeler arasındaki iş birliğini çok önemsiyoruz. İki şehir arasında sanat köprüsü kurulmasına vesile olan Elgiz ailesine teşekkür ediyorum.

Doğaya ve bahçelere büyük tutkum var. Bu ilgi Arkas koleksiyonuna aldığımız eserlere de yansımış. “Doğa, Bahçeler, Düşler” sergisinde, Türk ve yabancı sanatçıların ürettiği bir seçki ile Rönesans’tan 20. yüzyıla uzanan dönemde sanatsal üretimin geçirdiği değişimi anlatmayı amaçladık. Bütün bu eserler ilham veren, bizi besleyen, hayâller kurduran, içerisinde sosyalleştiğimiz bir alan olan doğa ve bahçeleri yansıtıyor. Sergide gezerken Rönesans bahçelerinde dolaşacak, çiçekler açarken huzurlu göllerin durgunluğunu görecek, dört mevsimin içinden geçeceksiniz.