İSTANBUL SENİN DURMA KOŞ!

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından 2012'de "Altın Kategori" unvanına layık görülen Vodafone İstanbul Maratonu'nun 41'incisi "İstanbul Senin, Durma Koş" sloganıyla koşuldu. 106 ülkeden, 37 bin çipli sporcunun yer aldığı maratona, "halk koşusu" kategorisine 100 binin üzerinde İstanbullu katıldı. Üniversiteler, çocuk dernekleri, taraftar grupları, gençlik merkezleri, siyasi partilerin üyeleri, belediye ve birçok şirketin liderleri, yöneticileri ve çalışanları da ekip halinde geldi.

Vodafone 41. İstanbul Maratonu, 3 Kasım 2019 Pazar günü gerçekleştirildi. Organizasyonun startını, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy verdi.


KÖPRÜDE ÇAY-SİMİT KEYFİ
8 kilometrelik halk koşusuna katılan bazı vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde kahvaltı yaparken, doğum günü kutlayanlar da oldu. Kimileri, simit, kek, pasta ve kurabiyeleri yedi. Termoslarla sıcak içecek getirenler, manzara ve güzel havanın keyfini çıkardı.

20.6 MİLYON TL BAĞIŞ
Birçok çalışan, Altunizade ile Dolmabahçe arasındaki parkurda Sivil Toplum Kuruluşları (STK) yararına ter döktü. Firma ve STK temsilcisileri, taşıdıkları pankart, döviz ve flamaların yanı sıra, giydikleri tişörtlerle STK'ların faaliyet alanlarını duyurmayı amaçladı. STK’larca açıklanan verilere göre; geçtiğimiz yıl 13 milyon 861 bin 497 TL olan bağış miktarı, %49'luk artış ile 20 milyon 670 bin 324 TL’ye ulaşarak rekor kırdı.

40’I AŞKIN STK
40’ı aşkın STK arasında, Darüşşafaka Cemiyeti, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), Türk Eğitim Vakfı (TEV), TEMA Vakfı, Tohum Otizm Vakfı, Türk Kızılay, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSCV) Cerebral Palsy Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği, Türkiye Sigarayla Savaş Derneği, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Albinizm Derneği, YenidenBiz Derneği, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Down Sendromu Derneği, YANINDAYIZ Derneği de yer aldı.