KAMIŞLI: GENÇ İŞSİZLİĞİNE ÇÖZÜM MODELİ OLUŞTURUYORUZ

Gençlere yapılan yatırım, hem bugüne hem de geleceğe yatırım. Rahmetli babam Şevket Sabancı'nın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz "İlk Fırsat" programıyla, genç işsizliğine çözüm modeli oluşturmayı hedefledik. Yoğun ilgi, bizi doğru konuya odaklandığımız konusunda cesaretlendiriyor ve daha fazla proje geliştirmeye teşvik ediyor.

Eğitimli genç işsizliği, kurumların tek başına çözebileceği bir konu değil. Kolektif gücün etkisine inanarak, bizimle aynı vizyonu paylaşan kurumlarla el ele vererek 2 bin kişiyi aşan bir ekosistem oluşturduk. Kurumsal destekçilerimiz, STK’larımız, bu kurumlarda çalışan yöneticilerimiz, mentorlarımız, İK profesyonelleri, eğitmenlerimiz ve mezunlarımız ile gençlerin gelişimlerine katkı sunuyoruz. Onların iş dünyasına donanımlı birer genç olarak adım atmalarına yardımcı oluyoruz. 
Değerli katkılarından dolayı programlarımıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Amacımız, kalıcı çözümler üreterek, gençlerimize istihdama erişimde fırsat eşitliği sağlamak. Bu amaç uğruna gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla “NEET Gençlere Yönelik Türkiye’deki En İyi 10 Örnek Uygulama”dan biri arasında olmak, bizleri son derece mutlu etti. Esas Sosyal olarak böyle saygın bir araştırmada yer almaktan gurur duyuyoruz.

MERHUM ŞEVKET SABANCI VİZYONUYLA HAYATA GEÇİRİLDİ 
Esas Sosyal, Esas Holding’in sorumlu vatandaşlık değerini, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım vizyonuyla birleştirerek, toplumsal sorunlar için ortak çözümler üretme amacıyla ilk yatırımını “gençlik ve istihdam” alanında yaptı. “İlk Fırsat” programı, başarı için en çok eğitime güvendiğini ve her zaman gençlere fırsat vermenin faydasına inandığını vurgulayan Şevket Sabancı’nın vizyonu ile 2016 yılında hayata geçirildi. İşe geçiş süreçlerinde fırsat eşitsizlikleriyle karşılaşan yeni mezun gençlere, STK’larda tam zamanlı ve maaşlı çalışma fırsatı ve “İlk Fırsat Akademisi” kapsamında 21. yüzyıl becerilerini geliştirme olanağı sunuyor.

BÜYÜK BİR ‘İLK FIRSAT’
Az bilinen devlet üniversitelerinden mezun olan gençlere fırsat eşitliği sağlayan “İlk Fırsat” programı, 6 yılda 20 bini aşkın başvuru aldı. AB tarafından fonlanan ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) dört Batı Balkan ülkesindeki partnerleriyle hayata geçirdiği proje kapsamında “NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamda) Gençlere Yönelik Türkiye’deki En İyi 10 Örnek Uygulama”dan biri seçildi. 

HANGİ RAPORDA YER ALDI?
“İlk Fırsat” programı, Batı Balkanlar ve Türkiye’deki gençlik istihdamı alanında yapılan iyi örnekleri derleyerek, gençlik istihdam politikalarını iyileştirmek, STK’ların kapasitesini artırmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla yayımlanan raporda yer aldı.